KotiKilpailutMM-kisatNiklas Anttila johtaa frisbeegolfin MM-kisoja toisen kierroksen jälkeen

Niklas Anttila johtaa frisbeegolfin MM-kisoja toisen kierroksen jälkeen

Kuopiolainen Niklas Anttila pelasi loistavan toisen kierroksen ja on jaetulla kärkisijalla frisbeegolfin MM-kisoissa. Naisten luokassa puolustava maailmanmestari Kristin Tattar on täysin omaa luokkaansa.

Frisbeegolfin MM-kisat pelataan Vermontissa, Yhdysvalloissa. MM-kisat pelataan viiden kierroksen kilpailuna 30.8.-3.9.2023. Avoimessa luokassa on peräti 216 pelaajaa, joista suomalaisia on seitsemän. Naisten luokassa on 76 pelaajaa, joista neljä ovat suomalaisia. Lue lisää MM-kisoista Frisbeegolfmedian MM-kisasivulta.

Anttilalla erikoinen päivä

Niklas Anttilalla oli poikkeuksellinen päivä, kun hän oli kisakentällä jo ennen aamuseitsemää. Ensimmäinen kierros jäi osalla kilpailijoista kesken ukkosesta johtuneen viivästyksen vuoksi (edellispäivän juttu löytyy täältä). Kilpailijat aloittivat paikallista aikaa jo klo 7.45. Anttila pelasi aamulla kuusi väylää, mutta ei onnistunut puttauksessa. “Aamulla väsytti aika paljon”, Anttila myönsi Frisbeegolfmedialle.

Pelit olivat nopeasti ohi aamulla ja Niklas käytti muutaman tunnin hyödyksi ennen iltapäivän toista kierrosta. Hän oli vetäytynyt päiväksi nukkumaan ja puttaamaan: “Putti löytyi toisella kierroksella”, Anttila kertoo Frisbeegolfmedialle. “Heittäminen on tosi hyvää tällä hetkellä ja se on toiminut koko ajan todella hyvin.”

Niklas Anttila lähtee kolmannelle kierrokselle tuloksessa -18 jaetulla kärkisijalla yhdysvaltalaisen Grady Shuen kanssa. Kolmannella sijalla vain heiton päässä (tulos -17) kaksikosta on peräti viisi urheilijaa: Ricky Wysocki, Chris Dickerson, Gannon Buhr, Cole Redalen ja Anthony Barela. Näistä ensimmäiset kaksi täydentävät kärkikortin Anttilan ja Shuen kanssa.

Mäkelä ja Lehtinen paransivat sijoituksiaan

Väinö Mäkelä koki saman kohtalon kuin Anttila ja kävi pelaamassa aamulla ensimmäisen kierroksen loppuun. Toisella kierroksella Mäkelä oli pelipäällä ja ylsi tulokseen -12, jaetulle sijalle 18. Lauri Lehtinen on kolmanneksi parhaana suomalaisena tuloksessa -10 jaetulla sijalla 31. Molemmat parantelivat asemiaan kymmeniä sijoituksia toisen päivän aikana.

Kärjen tuntumassa toiselle kierrokselle lähtenyt Jesse Nieminen ei enää onnistunut torstaina. Hän jäi par-tulokseen ja pysyi kokonaistuloksessa -9, joka riittää jaettuun sijaan 40. Muista suomalaisista Daniel Davidsson (-5) on jaetulla sijalla 72, Rasmus Tuominen (-2) jaetulla sijalla 109 ja Tuomas Hyytiäinen (+3) jaetulla sijalla 162.

Tattar ylivoimainen naisten luokassa

Virolainen puolustava maailmanmestari Kristin Tattar on ottanut heti kuskin paikan naisten luokassa. Hän johtaa ylivoimaisesti tuloksella -15. Toisella sijalla on yhdysvaltalainen Missy Gannon tuloksella -7. Eveliina Salonen nousi hienosti jaetulle kolmannelle sijalle tulokseen -3. Samassa tuloksessa ovat myös Alex Benson ja Holyn Handley.

Tattar on vastannut päivän parhaasta kierroksesta molempina päivinä ja on etenemässä jo nyt toiseen maailmanmestaruuteensa. Jotain Tattarin ylivoimaisuudesta kertoo tilastopalvelu UDiscin todennäköisyys Tattarin voitolle, joka on peräti 99% vain kahden kierroksen jälkeen.

Henna Blomroos ja Silva Saarinen ovat jaetulla sijalla 7 tuloksessa -1. Heidi Laine ei pysynyt pelialueen sisällä ja tipahti tulokseen +6, jaetulla sijalle 18.

Eveliina Salonen
Eveliina Salonen onnistui toisella kierroksella ja nousi kolmanneksi frisbeegolfin MM-kisoissa. Kuva: DGPT

Aikataulu ja lähetykset

Kolmas kierros jatkuu perjantaina. Tuloksia voi seurata tilastopalvelu UDiscista reaaliajassa. Livelähetys kilpailusta alkaa Disc Golf Network -palvelusta naisten luokan osalta klo 16.30 ja avoimen luokan osalta klo 22.00. Lähetyksessä seurataan kärkikorttien pelaajia. Muut lähtöajat ovat nähtävillä alla. Tuomas Hyytiäinen ja Rasmus Tuominen pelaavat B-ryhmässä, joka pelaa eri radalla.

PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Tuomas Hyytiäinen19.40UDisc Live (B-ryhmä)
Rasmus Tuominen21.50UDisc Live (B-ryhmä)
Daniel Davidsson18.50UDisc Live
Jesse Nieminen20.10UDisc Live
Lauri Lehtinen20.50UDisc Live
Väinö Mäkelä21.30UDisc Live
Niklas Anttila22.30UDisc Live,
Disc Golf Network
Suomalaisten lähtöajat toisella kierroksella avoimessa luokassa.
PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Heidi Laine15.40UDisc Live
Silva Saarinen16.20UDisc Live
Henna Blomroos16.40UDisc Live, Disc Golf Network
Eveliina Salonen17.00UDisc Live, Disc Golf Network
Suomalaisnaisten lähtöajat toisella kierroksella.

Uusimmat uutiset

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

Suomalaisnaiset kaksoisjohdossa European Openin finaalipäivään!

Eveliina Salonen ja Silva Saarinen lähtevät kaksoisjohdossa huomenna pelattavaan...

Kahden kierroksen päivä European Openissa – tutut nimet nousivat kärkeen

Frisbeegolfin European Openissa avoimella luokalla on edessään todellinen kestävyyskoe....

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän