KotiKilpailutMM-kisatSääolot sekoittivat frisbeegolfin MM-kisojen avauspäivää

Sääolot sekoittivat frisbeegolfin MM-kisojen avauspäivää

Viisipäiväiset frisbeegolfin MM-kisat polkaistiin käyntiin eilen keskiviikkona. Naiset saivat päälleen hurjat sademäärät, ukkonen sekoitti avoimen luokan aikataulun.

Nieminen paras suomalainen – toistaiseksi

Niklas Anttilan ja Väinö Mäkelän ensimmäinen kierros jäi yllättäen kesken. Ukkoskuuro keskeytti pelin hetkeksi. Viimeiset ryhmät eivät lopulta ehtineet pelaamaan ensimmäistä kierrosta loppuun, sillä pimeys ja sumu heikensi näkyvyyttä liikaa.

Peli jatkuu seuraavana aamuna aikaisin kello 7.45 paikallista aikaa (Lähde: Disc Golf Pro Tour). Suomalaisille tämä tarkoittaa sitä, että pääsemme nauttimaan livenä frisbeegolfia jo klo 14.45. Avoimen luokan pelaajat jatkavat samoilta paikoilta pelaamistaan yhteislähdöllä. Suurin osa kilpailijoista ehti pelaamaan kierroksensa loppuun, mutta noin kahdeksan ryhmän kierros jäi kesken.

Ensimmäisen kierroksen päätyttyä, toinen kierros pelataan samoilla lähtöajoilla ja -ryhmillä, kuin ensimmäinen kierros, joten varsinaista kärkikorttia ei nähdä toisella kierroksella. Kärkikortti muodostetaan vasta toisen kierroksen jälkeen.

Viimeisenä lähtenyt videokortti keskeytti pelinsä väylälle 11. Niklas Anttila on pelannut 12 väylää ja on tuloksessa -6. Mäkelän peli jäi kesken väylällä 14. Hän on tuloksessa -3, mutta hän on puttaamassa bogeya, joka tiputtaa hänen tulostaan ainakin yhdellä.

Järjestely lienee ikävin uutinen Jesse Niemiselle, joka lähti ensimmäisten joukossa liikkeelle ja pelasi mainion kierroksen tulokseen -9. Nieminen on tällä hetkellä jaetulla kolmannella sijalla, joten hänellä oli realistinen mahdollisuus yltää videokorttiin. Nieminen kertoi aikaisemmin viikolla sosiaalisessa mediassa kärsivänsä korvatulehduksesta ja kuumeesta, jotka saatiin lääkkeillä kuntoon.

Kilpailun toistaiseksi parhaasta kierroksesta on vastannut Chris Clemons tuloksella -12. Anthony Barela pelasi -10 tuloksen ja Isaac Robinson on tuloksessa -9.

<a href=
Jesse Nieminen oli sateesta ja korvatulehduksesta huolimatta hurjassa vireessä. Kuva: DGPT.

Muilla suomalaisilla vaikeampaa

Lauri Lehtinen jätti valitettavan tuttuun tapaan parannettavaa loppuviikkoon. Hän on tuloksessa -3 ja jaetulla sijalla 69. Daniel Davidsson pelasi tuloksen -2 ensimmäisellä kierroksella ja löytää itsensä tuloslistalta sijalta jaettu 87. Tuomas Hyytiäisen kierros oli suorastaan surkea, kun hän pelasi varsin helpolla radalla tuloksen +4.

MM-kisoissa on yli 200 pelaajaa, joista 100 lähtötasoltaan parasta pelasi Brewster Ridgen radan. Muut olivat toisessa ryhmässä, joka aloitti pelinsä Fox Run Meadowsin radalta, jonne 100 parasta suuntaavat seuraavana päivänä. Rasmus Tuominen pelasi Fox Runilla tuloksen -1 ensimmäisenä päivänä.

Tattar otti niskalenkin muista

Kristin Tattar näytti muille, miksi hän on ollut niin dominoiva. Paikoitellen karmeassa säässä pelattu ensimmäinen kierros päättyi Tattarin osalta tulokseen -8. Valerie Mandujano on toisena tuloksella -5 ja Kat Mertsch kolmantena tuloksella -4.

Tattar oli heti alusta asti oma tuttu ylivoimainen itsensä. Hän puttasi uskomattomalla tavalla ja onnistui lisäksi välttämään jälleen kerran pahemmat virheet. Statmandon mukaan kyseessä on neljäs perättäinen major-kisa, jota Tattar johtaa useammalla heitolla heti ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Suomalaiset ovat ensimmäisen kierroksen jälkeen melko hyvissä asetelemissa. Silva Saarinen, Heidi Laine ja Eveliina Salonen ovat kaikki tuloksessa -1 jaetulla sijalla yhdeksän. Henna Blomroos on jaetulla sijalla 15 par-tuloksessa. Voitto alkaa lipsumaan suomalaisilta näpeistä jo tässä vaiheessa, mutta heillä on hyvät mahdollisuudet kamppailla huippusijoista.

Silva Saarinen näytti jo tosissaan kamppailevan Tattarin kanssa, mutta ei pystynyt pitämään peliään kasassa hurjaksi äityneessä sadekuurossa. Ratkaiseva – selvästi märän kiekon aiheuttama – virhe väylän 16 avausheitossa toi Silvalle triplabogeyn, joka tiputti jopa johtoasemaa pitäneen suomalaisen sijoja pahasti. Saarisen puttipeli häikäisi selostajia kerta toisensa jälkeen.

Aikataulu ja lähetykset

Ensimmäinen kierros jatkuu siis avoimen luokan osalta jo klo 14.45, kun esimerkiksi Niklas Anttila pelaa jäljellä olevat kuusi väylää ja tavoittelee kärkipaikkoja toiselle kierrokselle. Tämä alkaa naisten luokan osalta normaalisti klo 16.30 lähetyksellä. Kärkiryhmä aloittaa pelinsä klo 17.00.

Avoimen luokan lähetys jatkuu illalla toisen kierroksen osalta klo 22.00 Disc Golf Networkilla. Muut lähtöajat ovat nähtävillä alla.

PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Jesse Nieminen17.40UDisc Live
Tuomas Hyytiäinen18.10UDisc Live
Daniel Davidsson18.30UDisc Live
Rasmus Tuominen18.50UDisc Live (HUOM! B-ryhmä)
Lauri Lehtinen20.50UDisc Live
Väinö Mäkelä21.40UDisc Live
Niklas Anttila22.10UDisc Live,
Disc Golf Network
Suomalaisten lähtöajat toiselle kierrokselle.
PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Silva Saarinen16.10UDisc Live
Henna Blomroos16.10UDisc Live
Eveliina Salonen16.20UDisc Live
Heidi Laine16.20UDisc Live
Suomalaisten lähtöajat toisella kierroksella

Uusimmat uutiset

Turku Open on suomalaisnaisten näytöstä – Silva Saarinen lähtee kärjessä finaalikierrokselle

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, jatkui lauantaina naisten...

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

“Mahdollisuus muuttaa täysin oman uran suunta” – suomalaiset hakevat Turku Openista nappionnistumisia

Viikonloppuna kilpaillaan kesän toinen DGPT Europen Elite-kisa, kun kiertue...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän