KotiKilpailutPDGA Euro TourSilva Saarinen jälleen kärjessä Euro Tourilla

Silva Saarinen jälleen kärjessä Euro Tourilla

Viikonloppu 7.7.-9.7.2023 käynnistyi perjantaina PDGA Euro Tourin Skellefteå Openilla, pohjois-Ruotsissa. Skellefteån Disc Golf Terminaleniin rakennettua rataa on arvosteltu yhdeksi maailman vaikeimmaksi radaksi ja se näkyi pelaajien tuloskorteissa. Bogey-vapaita kortteja ei löydy ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeltäkään pelaajalta. Naisten luokassa parhaiten haastavalla radalla pelasi Silva Saarinen (-1) ja avoimessa luokassa Paul McBeth (-7).

Silva Saarisen huima vire jatkuu

Silva Saarinen pelaa Ruotsissa kauden kolmattaan Euro Tourin osakilpailua. Kaksi edellistä päättyi Saarisen ylivoimaisiin voittoihin. Saarinen on pelannut tällä kaudella yhteensä 7 kierrosta Euro Touria ja johtanut kilpailua jokaisen kierroksen jälkeen. Skellefteån radalla Saarinen onnistui nappaamaan avauspäivän jälkeen yhden heiton etumatkan ennen Tšekin ykköspelaaja Nikola Moravcováa (0). Jenni Karppisen avauspeli oli jälleen kovassa iskussa ja hän on avauskierroksen jälkeen kolmantena kaksi heittoa Saarisen perässä. Toisen päivän kärkikortin täydentää iso-britannialainen Rachel Turton (+2).

Yhdysvalloista Eurooppaan saapunut huippupelaaja Ella Hansen jäi kärkikortin ulkopuolelle, ollen avauskierroksen jälkeen jaetulla viidennellä sijalla tuloksella +4. Kilpailun kolmas suomalainen Hannele Määttä pelasi +5 kierroksen ja on jaetulla seitsemännellä sijalla avauspäivän jälkeen.

Väinö Mäkelä ei saanut peliään rullaamaan pitkän kisatauon jälkeen

Suomen seuratuin frisbeegolfari Väinö Mäkelä palasi kilpailukentille kuukauden kilpailutauon jälkeen. Skellefteå Open on Mäkelän kauden ensimmäinen kilpailu Euroopassa, kun hän kiersi koko alkukauden Yhdysvalloissa Disc Golf Pro Tourilla. Mäkelän kierros alkoi hienosti birdiellä, mutta tämän jälkeen tuloksissa mentiin ylös ja alas. Kierros päättyi lopulta tulokseen -1, 6 heittoa kisaa johtavan 6x maailmanmestarin Paul McBethin perässä.

McBethin kanssa lauantain kärkikortissa nähdään Samuel Hänninen (-5), Lauri Lehtinen (-5) ja yhdysvaltalainen Luke Samson (-4). Kymmenen parhaan joukosta löytyy yhteensä 7 suomalaista kun Hännisen ja Lehtisen lisäksi kärkikymmeniköstä löytyy Jesse Nieminen (-3), Miro Ryhänen (-3), Nestori Tuhkanen (-3), Saku Poikonen (-2) ja Elias Luukkonen (-2)

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 10.00 ja avoimen luokan lähetys kello 17.00.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän