KotiKilpailutPDGA Euro TourSilva Saarinen jälleen kärjessä Euro Tourilla

Silva Saarinen jälleen kärjessä Euro Tourilla

Julkaistu

Viikonloppu 7.7.-9.7.2023 käynnistyi perjantaina PDGA Euro Tourin Skellefteå Openilla, pohjois-Ruotsissa. Skellefteån Disc Golf Terminaleniin rakennettua rataa on arvosteltu yhdeksi maailman vaikeimmaksi radaksi ja se näkyi pelaajien tuloskorteissa. Bogey-vapaita kortteja ei löydy ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeltäkään pelaajalta. Naisten luokassa parhaiten haastavalla radalla pelasi Silva Saarinen (-1) ja avoimessa luokassa Paul McBeth (-7).

Silva Saarisen huima vire jatkuu

Silva Saarinen pelaa Ruotsissa kauden kolmattaan Euro Tourin osakilpailua. Kaksi edellistä päättyi Saarisen ylivoimaisiin voittoihin. Saarinen on pelannut tällä kaudella yhteensä 7 kierrosta Euro Touria ja johtanut kilpailua jokaisen kierroksen jälkeen. Skellefteån radalla Saarinen onnistui nappaamaan avauspäivän jälkeen yhden heiton etumatkan ennen Tšekin ykköspelaaja Nikola Moravcováa (0). Jenni Karppisen avauspeli oli jälleen kovassa iskussa ja hän on avauskierroksen jälkeen kolmantena kaksi heittoa Saarisen perässä. Toisen päivän kärkikortin täydentää iso-britannialainen Rachel Turton (+2).

Yhdysvalloista Eurooppaan saapunut huippupelaaja Ella Hansen jäi kärkikortin ulkopuolelle, ollen avauskierroksen jälkeen jaetulla viidennellä sijalla tuloksella +4. Kilpailun kolmas suomalainen Hannele Määttä pelasi +5 kierroksen ja on jaetulla seitsemännellä sijalla avauspäivän jälkeen.

Väinö Mäkelä ei saanut peliään rullaamaan pitkän kisatauon jälkeen

Suomen seuratuin frisbeegolfari Väinö Mäkelä palasi kilpailukentille kuukauden kilpailutauon jälkeen. Skellefteå Open on Mäkelän kauden ensimmäinen kilpailu Euroopassa, kun hän kiersi koko alkukauden Yhdysvalloissa Disc Golf Pro Tourilla. Mäkelän kierros alkoi hienosti birdiellä, mutta tämän jälkeen tuloksissa mentiin ylös ja alas. Kierros päättyi lopulta tulokseen -1, 6 heittoa kisaa johtavan 6x maailmanmestarin Paul McBethin perässä.

McBethin kanssa lauantain kärkikortissa nähdään Samuel Hänninen (-5), Lauri Lehtinen (-5) ja yhdysvaltalainen Luke Samson (-4). Kymmenen parhaan joukosta löytyy yhteensä 7 suomalaista kun Hännisen ja Lehtisen lisäksi kärkikymmeniköstä löytyy Jesse Nieminen (-3), Miro Ryhänen (-3), Nestori Tuhkanen (-3), Saku Poikonen (-2) ja Elias Luukkonen (-2)

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 10.00 ja avoimen luokan lähetys kello 17.00.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän