KotiKilpailutDisc Golf Pro TourSuomen miehet hyvillä sijoilla Oregonissa

Suomen miehet hyvillä sijoilla Oregonissa

Oregonin ensimmäinen kierros Disc Golf Pro Tourin Silver-tason kilpailua on ohi. Beaver State Fling kilpaillaan yhdellä maailman hienoimmista radoista, joka on nimeltään Milo McIver Riverbend Gold. Kilpailua johtaa ensimmäisen kierroksen jälkeen Anthony Barela ja Nikko Locastro tuloksella -11. Tuloksessa -10 on viime vuoden voittaja Garrett Gurthie, vuosien 2018 ja -19 mestari Eagle McMahon sekä Calvin Heimburg ja Aaron Gossage.

Suomalaiset iskuetäisyydellä

Niklas Anttila on heti kärjen takana tuloksessa -9. Anttilan ensimmäinen kierros oli bogey-vapaa, joka pitää hänet kärjen tuntumassa. Tuomas Hyytiäinen on hienosti tuloksessa -8 ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kierrosrating 1042 on huipputason tekemistä Hyytiäiseltä. Hänellä oli koko kentän paras birdie-prosentti ensimmäisellä kierroksella, kun hän nappasi birdien peräti 12 väylältä. Yksi triplabogey ja bogey hinasivat kuitenkin Tuomaksen jaetulle sijalle 13.

Väinö Mäkelä ja Joona Heinänen ovat niin ikään iskuetäisyydellä, kun Väinö on jaetulla sijalla 18 tuloksella -7 ja Joona jaetulla sijalla 24 tuloksessa -6.

Suomalaisten pitää silti onnistua, mikäli he haluavat taistella sunnuntaina palkintopallisijoituksista. Maailman parhaat pelaajat ovat mukana kilpailemassa ja lähes poikkeuksetta kaikki ovat kärjen tuntumassa. Ensimmäinen kierros osoitti, että bogeyhin ei ole varaa liiemmin viikonloppuna, ellei pääse samanlaiseen birdie-lentoon kuin Hyytiäinen.

Naisissa Handley kärjessä

Naisten sarjassa maailman kaksi kärkinaista Kristin Tattar ja Paige Pierce ovat poissa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Holyn Handley johtaa tuloksella -7. Handley on hyvin urheilullinen ja monipuolinen heittäjä, mutta hänen haasteensa on ollut varsin vaihtelevat kierrokset. Lauantai ja sunnuntai osoittavat, pystyykö Handley pitään tason korkealla koko viikonlopun ajan. Toisena ensimmäisen kierroksen jälkeen on koko alkukauden tuskaillut Maria Oliva tuloksessa -6. Kolmantena kisassa on Jennifer Allen (-5).

Isoin yllätys ensimmäisen kierroksen jälkeen naisissa liittyy Catrina Allenin vaikeuksiin. Viime vuosina Beaver State Flingiä hallinnut Allen oli ensimmäisen yhdeksän väylän jälkeen peräti tuloksessa +7. Hän on ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 31, 12 heittoa perässä kärjestä. Brittiläisen Rachel Turtonin tulikaste Yhdysvalloissa sujui kohtalaisesti, kun hän on par-tuloksessa jaetulla sijalla 11 ensimmäisen kierroksen jäljiltä.

Holyn Handley | Beaver State Fling
Holyn Handley | Beaver State Fling. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 19.30 ja avoimen luokan lähetys kello 01.00.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun Central Coast Disc Golf tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

PelaajaLähtöSeuraa
Joona Heinänen00.19UDisc Live
Väinö Mäkelä00.19UDisc Live
Tuomas Hyytiäinen00.41UDisc Live
Niklas Anttila00.52UDisc Live
Suomalaisten lähtöajat toisella kierroksella

Tulevien kierroksien lähtöajat määräytyy edellisen päivän tuloksien perusteella.

Uusimmat uutiset

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

European Openin toinen kierros loppui ennen aikojaan – jatkuu lauantaina ilman yleisöä Tampereella

European Openin toinen kierros sai ikävän käänteen, kun ukkosmyrskyt...

Eveliina Salonen nousi Kristin Tattarin kannoille – “peleillä ollaan vielä”

Eveliina Salonen oli loistavassa vireessä European Openin toisella kierroksella...

European Openin avauskierros oli yhdysvaltalaisten näytöstä – suomalaistähdet kärjen tuntumassa

Frisbeegolfin European Openin avauskierros käytiin sateisessa kelissä Tampereen frisbeegolfkeskuksella....

Kristin Tattar aloitti European Openin dominoivasti – kaksi suomalaista kärkikorttiin

Kristin Tattar aloitti loistavasti European Openin Tampereen frisbeegolfkeskuksella. Tattar...

Yhdysvallat rökitti hermostuneen Euroopan perinteisessä Presidents Cupissa

Frisbeegolfin European Open käynnistyi keskiviikkona perinteisellä Presidents Cupilla. Team...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän