KotiKilpailutDisc Golf Pro TourSalonen viides Jonesboro Openissa

Salonen viides Jonesboro Openissa

Calvin Heimburg nappasi jälleen voiton Disc Golf Pro Tourin Jonesboro Open -kilpailussa, kun taas naisten luokassa nähtiin uusi voittaja, Kat Mertsch. Suomalaisista parhaiten menestyi Eveliina Salonen, joka sijoittui viidenneksi.

Jonesboro Openissa 28.-30.4. kilpailtiin vaihtelevissa olosuhteissa. Ensimmäisellä kierroksella sää oli lähes täydellinen, mutta toisella kierroksella satoi ja viimeisenä päivänä tuuli haastoi pelaajat todenteolla.

Eurooppalaiset vahvasti edustettuina kärkikymmenikössä

Naisten luokassa Kat Mertsch ja Hailey King olivat tasatuloksessa kolmen kierroksen jälkeen. Ratkaisua lähdettiin hakemaan lisäväyliltä. Kisa ratkesi heti ensimmäisellä lisäväylällä, kun Hailey King epäonnistui avausheitossaan ja Mertsch pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä Disc Golf Pro Tour voittoaan. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui ensimmäistä kertaa palkintopallille yltänyt Aria Castruita. Kotiosavaltiossaan pelanneen Katin aiempi paras sijoitus oli viime vuonna samassa kilpailussa, kun hän sijoittui kolmanneksi.

Jonesboro Open 2023
Blomroos, Salonen, Hansen, Laine – Jonesboro Open 2023, Kuva: Disc Golf Pro Tour

Toisen kierroksen jälkeen parhaissa asemissa suomalaisista olivat Henna Blomroos (5.) ja Heidi Laine (6.). Viimeisen kierroksen tuulisissa olosuhteissa kuitenkin parhaiten suomalaisista pelasi Eveliina Salonen, joka pelasi tuulisessa kelissä huiman -10 kierroksen ja nousi koko kilpailun viidenneksi. Blomroos sijoittui kahdeksanneksi ja Laine heti perään yhdeksänneksi. Neljäs eurooppalainen kymmenen parhaan joukossa oli Kristin Tattar, joka pelasi omaan tasoon nähden vaisun kilpailun ja sijoittui Salosen jälkeen kuudenneksi. Silva Saarinen pääsi myös rahasijoille, ollen kilpailun 21.

Suomalaisnaiset palaavat nyt Amerikasta hetkeksi Eurooppaan. Salosen ja Blomroosin kisakalenterissa on taukoa ennen kesäkuussa käytävää Disc Golf Pro Tourin Dynamic Disc Openia. Heidi Laine, Sonja Laine ja Silva Saarinen ovat kilpailemassa European Pro Tourilla heti tulevana perjantaina, kun kiertue alkaa Kööpenhaminassa.

#PelaajaTulosPalkinto
1.🇺🇸 Kat Mertsch-22$ 4250
2.🇺🇸 Hailey King-22$ 2725
3.🇺🇸 Aria Castruita-19$ 2000

5.🇫🇮 Eveliina Salonen-16$ 1500
8.🇫🇮 Henna Blomroos-13$ 1125
9.🇫🇮 Heidi Laine-12$ 1050
T21.🇫🇮 Silva Saarinen-2$ 400
46.🇫🇮 Sonja Laine+34
2023 Jonesboro Open Female Pro Open (FPO) tulokset

Calvin Heimburgin huima kausi jatkuu

Calvin Heimburg Jonesboro Open 2023
Calvin Heimburg Jonesboro Open 2023, Kuva: Disc Golf Pro Tour

Calvin Heimburg ja Eagle McMahon pelasivat tasatahtia koko viikonlopun. Molemmat pelasivat kilpailun kaksi ensimmäistä kierrosta tasaisesti tuloksiin -13 ja lähtivät tasatuloksissa kilpailun viimeiselle kierrokselle. Heimburg ja McMahon olivat tasatilanteessa aina kilpailun viimeiselle väylällä asti, kun Heimburg otti huiman eaglen väylällä 16 ja nousi McMahonin kanssa tasatulokseen -31. Molemmat pelasivat väylän 17 par-tulokseen ja viimeiselle väylällä lähdettiin tasatilanteessa.

Väylä 18 pelasi koko kilpailun vaikeimpana väylänä ja sen sai myös kokea Eagle McMahon, jonka avaus karkasi tuulisessa kelissä. Heimburgin avaessa väylällä oli hänellä helppo työ varmistaa jo toinen peräkkäinen voitto Jonesborossa. Calvin Heimburgin historia Jonesborossa on huima, kun hänen on voittanut kolmesti neljänä edellisenä vuotena ja ollut kerran toinen. Heimburg on vasta toinen pelaaja, joka on voittanut saman Elite-sarjan kilpailun kolmesti. Tähän on pystynyt aiemmin vain Ricky Wysocki Ledgestone-kilpailujen voitoillaan.

Eagle McMahon otti viimeisellä väylälle tuloksen +3 ja se tiputti hänet tasatulokseen Benjamin Callawayn ja Isaac Robinsonin kanssa. Benjamin Callaway otti uransa ensimmäisen Elite-tason kilpailun palkintopallisijoituksen.

Jaetulle viidennelle sijalle sijoittunut James Conrad teki kilpailun toisena päivänä käsittämättömän suorituksen kun hän pelasi uudeksi rataennätykseksi tuloksen -17. Kierrosrating tälle kierrokselle on huimat 1101 ja edellisen kerran näin korkea kierrosrating on nähty vuonna 2019 MVP Openissa, kun Garrett Gurthie pelasi myös 1101 ratingin kierroksen.

Suomalaisista Niklas Anttila ja Väinö Mäkelä pelasivat tasaisen kilpailun ja päätyivät lopputuloksissa sijalle 15. Tuomas Hyytiäinen nousi hyvän viimeisen kierroksen ansiosta myös rahoille ja oli 38. Joona Heinäsellä oli viikonloppuna haasteita puttiringissä ja hän jäi rahasijojen ulkopuolelle. Suomalaisnelikko kilpailee seuraavan kerran 12.-14.5. OTB Openissa.

#PelaajaTulosPalkinto
1.🇺🇸 Calvin Heimburg-31$ 8000
T2.🇺🇸 Eagle McMahon-28$ 3535
T2.🇺🇸 Benjamin Callaway-28$ 3535
T2.🇺🇸 Isaac Robinson-28$ 3535
T15.🇫🇮 Niklas Anttila-22$ 975
T15.🇫🇮 Väinö Mäkelä-22$ 975
T38.🇫🇮 Tuomas Hyytiäinen-16$ 405
T59.🇫🇮 Joona Heinänen-12
2023 Jonesboro Open Mixed Pro Open (MPO) tulokset

Uusimmat uutiset

Niklas Anttila otti ylivoimaisen voiton Yhdysvalloissa

Niklas Anttila oli loistavassa vireessä, kun suomalaismiehet pelasivat Disc...

Niklas Anttila on hurjassa vireessä Yhdysvalloissa – pelasi kaikkien aikojen suomalaiskierroksen?

Niklas Anttila pelasi perjantai-lauantai välisenä yönä Yhdysvalloissa mahdollisesti kaikkien...

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän