Koti Kilpailut Disc Golf Pro Tour Niklas Anttilalle historiallinen Disc Golf Pro Tourin osakilpailuvoitto!

Niklas Anttilalle historiallinen Disc Golf Pro Tourin osakilpailuvoitto!

Niklas Anttila The Open at Austin
Niklas Anttilasta tuli ensimmäinen suomalaismies, joka on voittanut Disc Golf Pro Tourin osakilpaiilun. Kuva: DGPT
Mainos

Niklas Anttila otti historiallisen voiton Disc Golf Pro Tourilla. Anttilasta tuli ensimmäinen suomalaismies, joka on voittanut maailman kovatasoisimman ammattilaiskiertueen Disc Golf Pro Tourin osakilpailun.

Texasissa kilpailtu The Open at Austin 15.-17.3.2024 päätyi huippujännittävien vaiheiden jälkeen kuopiolaisen voittoon tuloksella -27. Toiseksi tuli Kyle Klein (-26) ja kolmanneksi Calvin Heimburg (-25).

Mainos

“Kun tulin ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin vuonna 2022, tavoitteeni oli tulla ensimmäiseksi suomalaiseksi Disc Golf Pro Tourin osakilpailuvoittajaksi”, Anttila kertoi liikuttuneena Disc Golf Pro Tourin haastattelussa välittömästi kierroksen jälkeen.

Sunnuntaipäivä oli muutenkin poikkeuksellinen, sillä alueella olleet ukkoskuurot keskeyttivät naisten luokan pelaamisen päivällä, joka viivästytti lähes kahdella tunnilla miesten lähtöjä. Kilpailunjohtajat päättivät lyhentää kisakierrosta, jonka vuoksi kolme väylää jäi pelaamatta sunnuntaina. Silti Texasissa oli loppua päivänvalo kesken.

Anttila onnistui upeasti viimeisen kahden väylän birdie-tuloksilla nostamaan itsensä voittoon hienoilla puteillaan: “Olin viime viikonloppuna toinen Wacossa. Sen jälkeen tuntui, että en halua enää hukata tällaisia mahdollisuuksia. Kerroin itselleni ennen jokaista heittoa, että tämä on elämäsi tärkein heitto.”

Mainos

Anttila nappasi voitosta 10 000 dollaria eli noin 9 200 euroa palkintorahaa.

Muista suomalaisista Väinö Mäkelä oli lopputuloksissa jaetulla sijalla 29 tuloksella -12. Jesse Nieminen (-10) oli jaetulla sijalla 40 ja Tuomas Hyytiäinen (-5) jaetulla sijalla 62. Katso kaikki tulokset täältä.