KotiKilpailutDisc Golf Pro TourMaajoukkuevalmentaja arvioi suomalaisten menestysmahdollisuudet Disc Golf Pro Tourilla

Maajoukkuevalmentaja arvioi suomalaisten menestysmahdollisuudet Disc Golf Pro Tourilla

Disc Golf Pro Tourin kausi käynnistyy viikonloppuna ja suomalaisittain odotukset ovat korkeammalla kuin koskaan. Yhdysvalloissa kiertää suomalaisista kevään aikana yhteensä kuusi miestä ja viisi naista.

Kysyimme Suomen frisbeegolfmaajoukkueen valmentajalta Joonas Merelältä hänen näkemyksensä kustakin pelaajasta. Merelä on tiettävästi Suomen ainoa täysipäiväinen frisbeegolfvalmentaja – jo toista vuotta.

Merelä painottaa, että kaikilla suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet pärjätä tourilla, mutta se kuka onnistuu parhaiten grindaamaan pärjää pitkässä juoksussa. Grindaamisella Merelä tarkoittaa, että kuka pystyy rytmittämään harjoittelun, kilpailut, ravinnon, levon, psyykkisen kuorman kentällä ja sen ulkopuolella sekä pysyy terveenä, antaa itsellensä parhaat mahdollisuudet menestykseen.

Merelä ei ole toki kaikkien harjoittelua päässyt seuraamaan talven aikana, mutta tuntee pelaajat varsin hyvin.

Lue myös: Disc Golf Pro Tour 2024 alkaa – nämä asiat muuttuvat edellisvuodesta

MPO eli avoin luokka

Niklas Anttila

Niklas Anttila lähtee kauteen Suomen kärkiheittäjänä. Miljoonasopimuksen allekirjoittanut kuopiolainen haluaa voittaa tulevana kautena – ja kantaa samalla suomalaisfanien isoimmat odotukset ennen kauden alkua.

“Nikke menestyy kovalla itseluottamuksella. Se on Niken vahvuus. Toki hän on lajitaidollisestikin todella taitava, mutta hänen vahvuuksiaan ovat itseluottamus ja itsetuntemus.”

Joonas Merelä

Lauri Lehtinen

Lauri Lehtinen Suomen toiseksi paras frisbeegolfari tällä hetkellä. Hän on saanut ensimmäistä kertaa urallaan ehjän harjoituskauden alle. Lisäksi talvi on mennyt ensimmäistä kertaa Joonas Merelän valmennuksessa. Fribakansan videolta nähtiin, kuinka hyvässä kunnossa Lehtinen on hurjien harjoitusmäärien myötä. Lehtinen avaa kautensa 7.-10.3.2024 Wacossa Texasissa.

“Laurilla on todella hyvät edellytykset huipputuloksiin ja kärkikahinoihin. Hänen pelinsä kivijalka on draivaamisessa. Jos puttipeli ja henkinen peli toimii mikään ei ole Laurin esteenä.”

Joonas Merelä

Jesse Nieminen

Jesse Nieminen on harjoitellut koko talven niin ikään täysin frisbeegolfiin keskittyen. Hän on päässyt Anttilan kanssa harjoittelemaan lähes joka päivä Kuopio-halliin, jossa kaksikolla on ollut heittotilaa peräti puolitoista jalkapallokenttää.

“Jesse kolkuttelee TOP sijoja tällä kaudella. Hänen vahvuutensa on kämmenpeli. Huhujen mukaan rysty on mennyt myös eteenpäin. Jessen kohdalla voittoa ei kannata sulkea pois, kaikki on mahdollista.”

Joonas Merelä

Väinö Mäkelä

Väinö Mäkelä kertoi STT:n haastattelussa, että hänellä on takanaan niinikään “yksi parhaista harjoituskausista”. Viime kaudella puttitilastoissa heikentynyt Mäkelä on harjoitellut heittoa ja puttaamista paljon. Pienestä välilevynpullistumasta selvittiin säikähdyksellä, eikä se ole haitannut liiemmin Mäkelän menoa.

“Väinöllä on mahdollisuus kärkeen varsinkin, jos kämmenpeliä on saatu tikkiin. Pelin tasaisuus on heitellyt viime kaudella. Jos kämmenpeli ja kokonaisvaltainen peli toimii ratkaisevissa tilanteissa, Väinö voi olla vahvoilla.

Väinö osaa kyllä putata – ei se siitä jää kiinni. Tilastojen heikentyminen voi liittyä esimerkiksi psyykkisiin tekijöihin.”

Joonas Merelä

Tuomas Hyytiäinen

Hyytiäisellä on taskussaan kaksivuotinen jatkosopimus Discmanian kanssa. Viime kaudella Hyytiäinen paransi peliään koko ajan. Parhaat kisat ajoittuivat aivan kisakauden loppuun. Hyytiäinen on kertonut harjoitelleensa kovaa, mutta hän on pyrkinyt pitämään hyvän ja rennon fiiliksen harjoituskauden ajan.

“Tuomaksella on tosi hyvä harjoituskausi alla. Hän on pysynyt terveenä ja ottanut askeleita eteenpäin, joten menestymiselle ei ole esteitä. Hyytiäinen voi olla Suomen joukkueen villikortti, jolla on yllätysmahdollisyydet. Hän kehittyi myös viime kilpailukauden aikana pelillisesti monessa asiassa.”

Joonas Merelä

Joona Heinänen

Heinänen on ollut koko talven töissä rakennusalalla, mutta hän on päässyt keskittymään siinä ohessa myös harjoitteluun. Omien sanojensa mukaan Heinänen on keskittynyt viime kausia enemmän puttaamiseen.

“Vaikka Joona on joutunut tekeen töitä, hänellä on tällä kaudella niin ikään hyvät mahdollisuudet koviinkin sijoituksiin. Joona on tunnollinen ja määrätietoinen kaveri, jolla on elämänkokemusta. Joonan rysty on ehdottomasti maailman huippuluokkaa. Kunhan Joona pääsee käyttämään asettaan kunnolla, hänellä on hyökkäysasemat kärjen tuntumaan.”

Joonas Merelä

FPO eli naisten luokka

Eveliina Salonen

Eveliina Salonen on viettänyt aktiivisen talven padelin, crossfitin ja frisbeegolfin parissa. Eveliina on ainoa suomalainen joka on pystynyt voittamaan Disc Golf Pro Tourilla.

“Eveliina on maailmanluokan heittäjä. Eveliinalla löytyy myös kokemusta, jonka myötä hänellä on voittoon hyvät saumat. Kunhan Eveliinalla vain kokonaisvaltainen peli onnistuu.”

Joonas Merelä

Henna Blomroos

Henna Blomroos on harjoitellut toista kautta fysiikkavalmentajan opeissa. Viime kausi Blomroosille nousujohteinen. Paljon on kiinni siitä, että saako hän parannettua putin onnistumisprosenttia. Sitä varten hän on harjoitellut uutta puttitekniikkaa koko talven ajan.

“Henna on Eveliinan tavoin maailmanluokan heittäjä. Myös hänellä on hyvät saumat voittoon. Uusi puttitekniikka voi avata taidollisesti uusia ovia ja näen, että se on hyvä asia. Oman taidon kehittäminen on aina hyvästä, sillä opitut liikemallit eivät koskaan katoa.”

Joonas Merelä

Heidi Laine

Heidillä oli upea viime kausi, kun hän voitti Suomen mestaruuden ja oli European Openissa toinen. Heidi lähtee jahtaamaan huippusijoituksia myös Yhdysvalloista. Hän aloittaa kautensa 7.-10.3. Wacosta Texasista.

“Heidi on mennyt eteenpäin viimekaudesta monella eri osa-alueella. Kauden jälkeen oli hiukan vuoristorataa, kun polvi operoitiin ja siitä koitui hiukan taisteluja, mutta nyt näyttää paremmalta ja harjoituskausi on sujunut oikein mukavasti.

Heidillä on mahdollisuudet TOP10 sijoitukseen joka kisassa. Jotta Heidi taistelee voitosta, hänen pitää keskittyä omaan tekemiseen – ja voittaa itsensä.”

Joonas Merelä

Silva Saarinen

Viime kaudella vuoden tulokkaaksi valittu Silva Saarinen avaa kautensa maaliskuun lopussa USA:n naisten mestaruuskisoilla 21.-24.3.2024. Hän voitti viime vuonna peräti viisi PDGA Euro Tourin kisaa ja oli EM-kisoissa toinen.

“Silvan putti on maailmanluokkaa. Jos drivaamisen kehitys jatkuu samanlaisena, oletan Silvan olevan kärkikahinoissa tulevalla kaudella. Hänelle tulee harvoin ohikierroksia puttaamisen osalta. Jos Silva antaa itselleen mahdollisuuden pelata hyvin, siinä on menestyksen avaimet käsissä.”

Joonas Merelä

Jenni Karppinen

Muista naispelaajista poiketen, Karppinen on tehnyt töitä koko syksyn ja talven. Viime vuonna loistokauden pelannut Karppinen lähtee keväällä ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin pelaamaan. Hän pelaa huhtikuussa kolme kisaa DGPT:llä: Jonesboro Open 12.-14.4., Music City Open 19.-21.4. ja Champions Cup 25.-28.4.

“Jenni lähtee selvänä ‘haastajana’ Amerikan tourille. Aika näyttää miten peli asettuu uomiinsa isoissa parrasvaloissa.”

Joonas Merelä

Disc Golf Pro Tour alkaa 23.-25.2. Chess.com Invitationalilla. Kilpailussa on mukana suomalaisista Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Jesse Nieminen ja Tuomas Hyytiäinen sekä Eveliina Salonen ja Henna Blomroos.

Kilpailua voi seurata suorana Disc Golf Networkiltä DGN Basic -palvelulla. Palvelun hinta on 5,99 dollaria/kuukausi. PDGA:n jäsenille Basic-palvelu on ilmainen.

Lue myös: Nämä suomalaiset nähdään Disc Golf Pro Tourilla kevään aikana – katso video

Uusimmat uutiset

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

European Openin toinen kierros loppui ennen aikojaan – jatkuu lauantaina ilman yleisöä Tampereella

European Openin toinen kierros sai ikävän käänteen, kun ukkosmyrskyt...

Eveliina Salonen nousi Kristin Tattarin kannoille – “peleillä ollaan vielä”

Eveliina Salonen oli loistavassa vireessä European Openin toisella kierroksella...

European Openin avauskierros oli yhdysvaltalaisten näytöstä – suomalaistähdet kärjen tuntumassa

Frisbeegolfin European Openin avauskierros käytiin sateisessa kelissä Tampereen frisbeegolfkeskuksella....

Kristin Tattar aloitti European Openin dominoivasti – kaksi suomalaista kärkikorttiin

Kristin Tattar aloitti loistavasti European Openin Tampereen frisbeegolfkeskuksella. Tattar...

Yhdysvallat rökitti hermostuneen Euroopan perinteisessä Presidents Cupissa

Frisbeegolfin European Open käynnistyi keskiviikkona perinteisellä Presidents Cupilla. Team...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän