KotiKilpailutDisc Golf Pro TourKaksi suomalaispelaajaa avaa kisakautensa Disc Golf Pro Tourilla

Kaksi suomalaispelaajaa avaa kisakautensa Disc Golf Pro Tourilla

Disc Golf Pro Tourilla kisaillaan jälleen viikonloppuna, kun kiertue jatkuu upealla Disc Side of Heaven -nimisellä frisbeegolfradalla Jonesborossa, Arkansasissa. Mukana nähdään myös tuoretta suomalaisväriä, kun Joona Heinänen ja Jenni Karppinen avaavat kautensa.

Kiireinen talvi

Joona Heinäsellä on takana pitkä talvi rakennusalan töiden ja harjoittelun parissa. Toisin kuin muut kärkimiehet, Heinänen on joutunut tekemään täyspäiväisesti töitä “raksalla”. Työnantaja on ollut kuitenkin ymmärtäväinen frisbeegolftähden tilanteesta ja on ollut joustava työaikojen suhteen.

“Olen pystynyt joustavasti tekeen hommia. Pystyn ottamaan välillä esimerkiksi vapaapäiviä, mikä ei ole kaikissa työpaikoissa mahdollista”, Joona Heinänen kertoo tasapainoilustaan töiden ja harjoittelun välillä. Heinänen on vaikeasti ammatilaisuuden kynnyksellä – Innovalta saatava kuukausitulo ei riitä siihen, että hän voisi olla täysammattilainen frisbeegolfissa.

Välillä Heinäsellä on ollut todella tiivis aikataulu. Hän on esimerkiksi tehnyt kaksi reeniä ja täydet työtunnit yhden päivän aikana.

Enemmän puttireeniä kuin koskaan aikaisemmin

“Putti ja henkinen peli ovat minun pelille tärkeitä, jotta voitosta pystyy taistelemaan”, Heinänen toteaa. “Välillä on ollut vaikeaa, kun ei ole ollut 100% luottoa omaan heittämiseen. Esimerkiksi viime vuonna, kun heitto ei toiminut, pääsin kisatauon aikana fieldille heittämään. Se helpotti heti.”

“Puttia olen harjoitellut noin viisi tuntia viikossa, joka tuntuu riittävältä itselle”, Heinänen kertoo. “On se enemmän kuin koskaan aikaisemmin.”

Joona Heinänen haluaisi onnistua niin, että pystyisi nousemaan Innovan tiimitasossa ensi vuodelle, joka toivottavasti lisäisi myös rahallista tukea. Myös DGPT finaalit ovat toivelistalla. “Tärkeimpänä tavoitteena on pelata tulevana kautena paremmin kuin koskaan aikaisemmin.”

Hän pelaa keväällä kuusi kilpailua Yhdysvalloissa. Huhtikuussa tiedossa on kolme kisaa (Jonesboro, Music City Open, Champions Cup), joiden jälkeen hän pelaa länsirannikon kiertueella niinikään kolme kilpailua muiden suomalaismiesten kanssa.

Joona Heinänen avaa kautensa perjantaina Suomen aikaa klo 22.44. Tuloksia voi seurata PDGA Livestä.

Jenni Karppinen kisaa ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa

Naisten luokassa nähdään myös tuoretta suomalaisväriä, kun Jenni Karppinen avaa kautensa Jonesboro Openissa. Ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa pelaava Karppinen on tehnyt niinikään kokoaikaisesti töitä koko harjoituskauden ajan. Peliään parantanut Karppinen hakee hyviä suorituksia Disc Golf Pro Tourilta – hän pelaa huhtikuussa myös Music City Openin ja Champions Cupin.

Viikonloppuna lähtölistalla nähdään neljä suomalaisnaista. Kisassa ovat mukana Eveliina Salonen, Heidi Laine, Silva Saarinen ja Jenni Karppinen. Henna Blomroos oli nyrjäyttänyt nilkkansa, eikä pysty pelaamaan viikonloppuna.

Lähetykset ja aikataulu

Avoimessa luokassa nähdään yhtensä viisi suomalaismiestä, kun Joona Heinäsen lisäksi viivalla ovat Väinö Mäkelä, Jesse Nieminen, Tuomas Hyytiäinen ja Niklas Anttila. Avoimen luokan lähetys alkaa Suomen aikaa klo 23.30. Videokortit aloittavat kisansa klo 23.35 ja 23.55, joissa ei nähdä suomalaisia.

Naisten luokan lähetys alkaa Suomen aikaa 17.30. Videokortit lähtevät liikkeelle klo 17.35 ja 17.55, joissa ei myöskään nähdä suomalaisia. Jenni Karppinen aloittaa kautensa klo 17.22.

Tuloksia voi seurata reaaliajassa DGPT Scoresista tai PDGA Livestä.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän