KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tour jatkuu viikonloppuna - naiset pakko-onnistumisen edessä

Disc Golf Pro Tour jatkuu viikonloppuna – naiset pakko-onnistumisen edessä

Disc Golf Pro Tourin MVP Open kilpaillaan tulevana viikonloppuna 14.-17.9.2023 Yhdysvalloissa. Kyseessä on Playoff-kilpailu, jossa on tarjolla enemmän kiertuepisteitä. Suomalaisittain tilanne on jännittävä, sillä viikonloppuna jaetaan viimeiset paikat koko kiertueen finaaliin.

Naiset hakevat nappisuorituksia

Eveliina Salonen, Henna Blomroos ja Heidi Laine ovat tiukan paikan edessä viikonloppuna. Kauden viimeisessä kisassa jaetaan 1,5-kertainen pistepotti, joka on elintärkeä suomalaisille, mikäli he hamuavat Disc Golf Pro Tourin kiertuefinaaliin lokakuussa.

Naisten luokassa kauden 20 parasta pääsevät mukaan kiertueen loppuhuipennukseen. Henna Blomroos on parhaana suomalaisena sijalla 26. Blomroos on noin 50 pisteen päässä viimeisestä paikasta kisaan. Heidi Laine on sijalla 28 noin 70 pisteen päässä finaalipaikasta. Eveliina Salosella on sijalta 31 lähes 100 pistettä matkaa finaaliin.

Voittaja saa Playoff-kisassa 150 pistettä, toinen 127,5 pistettä ja kolmas 112,5 pistettä. On siis selvä, että jokainen naisista tarvitsee nappionnistumisen, mikäli he haluavat tavoitella kauden isoimpia rahapalkintoja kiertuefinaalissa 12.-15.10. Charlottessa Pohjois-Carolinassa.

Playoff-kisa käydään Maple Hillissä, joka on UDiscin mukaan maailman paras frisbeegolfrata.

Tattarin tie kohti 1000 pisteen ratingia

Mikäli suomalaiset tippuvat kärkikamppailusta nelipäiväisessä kilpailussa, eurooppalaisittain mielenkiinto kohdistuu jälleen Kristin Tattariin. Tattar lähtee selvänä ennakkosuosikkina kilpailuun.

Vastikään PDGA-ratinginsa lukemaan 999 nostanut Tattar on nyt virallisesti kaikkien aikojen paras naisheittäjä. Koko frisbeegolfaava maailma odottaa, pystyykö Tattar nostamaan PDGA-ratinginsa yli 1000 pisteen rajan yli. Tämä vaatii käytännössä sen, että Tattar pystyy pelaamaan tulevan kuun kaikki kilpailut yli 1000 pisteen keskiarvolla – johon Tattar on yltänyt lähes poikkeuksetta kesän kisoissa. Sen pitäisi riittää maagisen rajan ylitykseen.

Mäkelä roikkuu kiinni viimeisellä paikalla

Avoimessa luokassa suomalaisista nähdään Niklas Anttila, Väinö Mäkelä ja Tuomas Hyytiäinen. Anttila ja Mäkelä ovat vielä tällä hetkellä kiinni finaalipaikassa, kun 32 parasta saavat paikan. Mäkelä on kiinni viimeisessä paikassa. Anttila on kohtuullisen turvallisen tuntuisesti sijalla 26. Onnistuminen voisi nostaa Anttilan 24 parhaan joukkoon, joka antaa yhden heiton edun kiertuefinaaliin.

Lue lisää pisteiden laskusta: Disc Golf Pro Tour huipentuu kauden loppua kohden.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 16.15 ja avoimen luokan lähetys kello 21.30.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta. Avoimen luokan jahtikortti on nähtävillä Gatekeeper Median Youtube-kanavalla ja naisten luokan jahtikortin näkee Ace Run Productionsin kanavalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

16-vuotias suomalaisyllättäjä nousi toiseksi – Viron Villmann lähtee johdossa finaalikierrokselle

DGPT Europen Turku Open jatkui toisella kierroksella Luolavuoren frisbeegolfpuistossa....

Turku Open on suomalaisnaisten näytöstä – Silva Saarinen lähtee kärjessä finaalikierrokselle

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, jatkui lauantaina naisten...

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän