KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tour huipentuu kauden loppua kohden

Disc Golf Pro Tour huipentuu kauden loppua kohden

Disc Golf Pro Tourilla (DGPT) kilpailut käyvät vähiin. Viikonloppuna nähdään todellinen herkkupala, kun torstaista sunnuntaihin 17.-20.8.2023 kilpaillaan Discraft’s Great Lakes Open. Kyseessä on kauden ensimmäinen Playoff-kisa.

DGPT:lla on kuudenlaisia kilpailuita, joista saa kerättyä DGPT:lle kiertuepisteitä: PDGA Major, DGPT Playoff, DGPT Elite+, DGPT Elite, DGPT Silver ja PDGA Euro Tour. Kiertueella on jäljellä kahta Silveriä ja PDGA Euro Toureja lukuunottamatta ainoastaan isojen panosten kilpailuita. Kirsikkana kakun päällä ovat kaksi jäljellä olevaa Major-kisaa: MM-kisat ja USA:n mestaruuskilpailut, joka tunnetaan lyhenteellä USDGC.

Varsinaisella Disc Golf Pro Tourilla nähdään kaksi Playoff-kisaa. Näistä toinen kilpaillaan siis tällä viikolla ja toinen nähdään syyskuussa 14.-17. Maple Hillissä. Näihin mahtuu 72 avoimen luokan ja 36 naisten luokan kisaajaa. Tarjolla on 150% määrä kiertuepisteitä, jotka ovat äärimmäisen arvokkaita DGPT Championshipia – eli kiertuefinaalia ajatellen, joka kilpaillaan 12.-15.10.2023. Finaalissa on jaossa koko vuoden isoin palkintopotti. Molempien luokkien voittajat nappasivat viime vuonna 35 000 dollaria.

Näin lokakuun Championship-kisa pelataan

Avoimessa luokassa 32 ja naisissa 20 parasta kilpailijaa pääsee ylipäätään kilpailemaan kiertueen loppuhuipennuksessa. Kaikki pelaajat pelaavat ensimmäiset kaksi kierrosta, jonka jälkeen 12 miestä ja 8 naista jatkavat kahden viimeisen päivän finaalikierroksille.

DGPT-pisteillä edesauttaa omaa pääsemistä finaalikierroksille, sillä mitä parempi sijoitus pelaajalla on, sitä enemmän hän saa konkreettista etua tuloksessa kahden ensimmäisen kierroksen “karsintakierroksen” aikana.

Kahdella viimeisellä “finaalikierroksella” heittoedut nollaantuu.

DGPT kokonaissijoitusEtu karsintakierroksille
1-6
2-5
3-4-4
5-8-3
9-16-2
17-24-1
25-320
Avoimen luokan heittoetu DGPT:n sijoituksen mukaan karsintakierrosten osalta.
DGPT kokonaissijoitusEtu karsintakierroksille
1-5 
2-4
3-4-3
5-8-2
9-12-1
13-200
Naisten luokan heittoetu DGPT:n sijoituksen mukaan karsintakierrosten osalta.

Lisää pisteiden laskusta Disc Golf Pro Tourin artikkelista.

Disc Golf Pro Tourin tilanne ennen playoff-kisoja

Avoin luokka

Avointa luokkaa johtaa ylivoimaisesti Calvin Heimburg, joka on dominoinut koko kautta, vaikka hän on napannut “vain” kaksi voittoa kiertueelta. Suomalaisia on mukana kaksi kappaletta, kun Niklas Anttila on sijalla 24 ja Väinö Mäkelä on sijalla 28. Valitettava tosiasia on, että suomalaisten sijoitukset voivat valua entisestään, sillä he kilpailevat vielä EM-kisoissa, vaikka matkustavatkin vielä elokuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin.

Avoimen luokan kokonaistilanne on nähtävillä täällä.

Naisten luokka

Naisissa on niin ikään ylivoimainen johtaja, kun Kristin Tattar on ollut omaa luokkaansa koko kauden. Suomalaisittain tilanne on haastava, mutta kutkuttava. Sijalta 20 löytyy Henna Blomroos; hän on vielä kiinni kiertuefinaalipaikassa. Heidi Laine on sijalla 23 ja Eveliina Salonen sijalla 31. Heidillä on vielä kohtullinen mahdollisuus venyttää itsensä sisään 20 parhaan joukkoon, mikäli hän jatkaa huippuotteitaan myös Atlantin toisella puolella MM-kisoissa ja Maple Hillissä.

Naisten luokan kokonaistilanne on nähtävillä täällä.

Isojen panosten DGLO

DGLO eli Discraft’s Great Lakes Open on monelle pelaajalle todella tärkeä kisa – ylipäätään sen näkökulmasta, että he pääsevät DGPT:n päättävään kisaan. Voittajalle on tarjolla 150 pistettä. Neljänneksi sijoittunut pelaajakin kuittaa 103,5 pistettä kisasta. Kymmenes saa 75 pistettä.

Esimerkiksi avoimessa luokassa Väinö Mäkelällä on sijalla 28 noin 396 pistettä ja sijalla 36 majailee Brodie Smith, jolla on 305 pistettä. Smithillä on matkaa vajaa 50 pistettä sijalla 32 olevaan Garrett Gurthieen.

Naisissa Henna Blomroosia (479,5 pistettä) kutittelee Lisa Fajkus ja Hanna Huynh, jotka ovat molemmat alle 10 pisteen päässä Blomroosista. Sisällä 20 parhaan joukossa on mm. Rebecca Cox ja Sai Ananda – molemmat vaivaisen kahden pisteen päästä Hennasta. Tilanne on siis todella tiukka.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 16.15 ja avoimen luokan lähetys kello 21.30.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta. Avoimen luokan jahtikortti on nähtävillä Gatekeeper Median Youtube-kanavalla ja naisten luokan jahtikortin näkee Ace Run Productionsin kanavalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän