KotiKilpailutDisc Golf Pro TourAnttila taisteli itsensä Disc Golf Pro Tourin finaaliin

Anttila taisteli itsensä Disc Golf Pro Tourin finaaliin

Niklas Anttila teki mitä piti Disc Golf Pro Tourin kiertuefinaalissa. Hän on yksi kahdestatoista kilpailijasta, jotka kamppailevat peräti 40 000 dollarin voittopotista.

Anttila niukasti jatkoon

Torstaina ja perjantaina pelattiin välierät, joissa oli mukana 32 kilpailijaa. Parhaiten kauden aikana Disc Golf Pro Tourilla sijoittuneet pelaajat saivat konkreettista heittoetua muihin nähden. Kirjoitimme heittoeduista enemmän ennakossamme.

Kaukaa kärjestä lähtenyt Niklas Anttila pelasi ensimmäisen kierroksen -4 tulokseen, joka nosti hänet vaikealla radalla 12 parhaan kilpailijan joukkoon tasoituksista huolimatta. Toinen välieräkierros ei sujunut aivan toivotusti, mutta kierrostulos -2 ja yhteistulos -6 riitti niukasti jatkoon viimeisellä sijalla.

12 parhaan pelaajan tulokset nollataan ennen lauantain ja sunnuntain finaalikierroksia. Joku 12 pelaajasta nappaa mukaansa 40 000 dollarin pääpalkinnon. Anttila on tienannut tällä kaudella palkintorahoina 29 169 dollaria. Alla on näkyvillä kiertuefinaalin palkintorahat.

Disc Golf Pro Tour palkintorahat
Kiertuefinaalissa nähdään ennätykselliset palkintorahat. Kuva: DGPT

Myös Väinö Mäkelä oli mukana välierävaiheessa. Mäkelä pelasi avauskierroksen par-tulokseen, joka jätti liikaa työtä toiselle kierrokselle. Hän oli lopputuloksissa jaetulla sijalla 19 tuloksessa -1. Jatkopaikkaan olisi tarvittu -7 kokonaistulos, jolla oltaisiin tiputettu Anttila pois jatkosta.

Avoimessa luokassa ei nähty isompia yllätyksiä. Ennakkoon parhaat pelaajat pitivät etunsa ja etenivät finaalikierroksille.

Niklas Anttila aloittaa lauantaina pelinsä Suomen aikaa klo 21.15. Disc Golf Networkin suora lähetys alkaa klo 21.30, jossa nähdään mahdollisesti myös Anttilan suorituksia.

Naisten luokassa kahdeksan parasta finaaliin

Naisten luokassa ei nähty suomalaisia. Parhaiten välieristä finaaliin suoritui Ohn Scoggins, joka ylsi yhteistulokseen -9. Kristin Tattar oli toinen tuloksella -7. Hän on jo nyt kiinni yhden kauden palkintorahaennätyksessä. Voitto nostaisi Tattarin yhden kauden palkintorahat lähes 150 000 dollariin.

Kilpailussa ennakkosuosikit pitivät pääosin pintansa ja ylsivät finaalikierroksille. Ainoa yllätys oli Holyn Handleyn putoaminen finaalista. Viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa isoa voittoa juhlinut Handley ei onnistunut millään osa-alueella toisella kierroksella ja hänen kautensa loppui ennen aikojaan.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...