KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tour 2023 - kauden viimeinen kilpailu

Disc Golf Pro Tour 2023 – kauden viimeinen kilpailu

Frisbeegolfkausi 2023 on viimeistä kilpailua vaille valmis. Helmikuussa alkanut Disc Golf Pro Tour huipentuu kiertuefinaaliin 12.-15.10.2023, jossa nähdään kauden parhaat pelaajat taistelemassa ennätyksellisistä rahapalkinnoista. Suomalaisista voittoa ja 40 000 dollarin pottia jahtaavat Niklas Anttila ja Väinö Mäkelä.

Viimeinen mahdollisuus jättipotille

Kiertuefinaali on nelipäiväinen. Se pelataan normaalista poikkeavalla mallilla. Kaksi ensimmäistä kierrosta on nk. välierät, jossa kiertueen parhaat pelaajat saavat etua muihin nähden. Esimerkiksi Calvin Heimburg lähtee kilpailun kahdelle ensimmäiselle kierrokselle tuloksesta -6.

Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen 12 parasta miestä ja 8 parasta naista jatkavat kahdelle finaalikierrokselle. Finaalikierroksille lähdettäessä kilpailijoiden tulokset nollataan. Kaikki lähtötulokset ovat nähtävillä täällä.

Sijoilla 25 ja 26 olevat suomalaismiehet ovat siis vaikean tilanteen edessä. He lähtevät tuloksesta 0 tavoittelemaan paikkaa 12 parhaan joukkoon. Sijoilla 17-24 olevat heittäjät ovat lähtötuloksessa -1 ja sijoilla 9-16 olevat tuloksessa -2. Finaalikierrokselle pääsy vaatii siis huippuonnistumista kahden välierä kierroksen aikana. Huomioitavaa on myös, että tasatulos ei riitä suomalaisille, sillä kiertueella paremmin pelannut saa edun.

Kilpailussa on mukana maailman 32 parasta heittäjää (pl. Paul McBeth).

Viime vuonna kilpailumuoto oli erilainen, mutta Niklas Anttila osoitti, että Nevin Parkin metsäinen rata sopii erinomaisesti tarkkaheittoiselle kuopiolaiselle. Myös Väinö Mäkelä on ollut kohtuullisessa vireessä loppukaudesta, joten paikka 12 parhaan joukossa on realistinen tavoite kummallekin.

Disc Golf Pro Tour palkintorahat
Kiertuefinaalissa nähdään ennätykselliset palkintorahat. Pelkkä osallistuminen tuo jo 2500 dollaria. Kuva: DGPT

Tattar kaikkien aikojen potin perässä

Naisten luokassa katseen kohdistuvat jälleen Kristin Tattariin. Viikko sitten toiseksi jäänyt Tattar lähtee jahtaamaan kauden viimeisessä kilpailussa voittoa Disc Golf Pro Tourin kärkipaikalta.

Kutkuttavan tilanteesta tekee se, että Kristin Tattar on tienannut tämän kauden aikana käsittämättömät 107 137 dollaria, joka rikkoo jo tässä vaiheessa hänen viime kaudella asettaman naisten luokan ennätyksen: 103 107 dollaria. Barbasolin sponsoroinnin myötä, myös naisten luokan voittajalle on tarjolla 40 000 dollaria, joka nostaisi Tattarin yhden kauden palkintorahat lähes 150 000 dollariin.

Summan suurus kertoo omiaan lajin kasvusta ja ammattimaistumisesta.

Aikataulu ja lähetykset

Naisten luokan lähetys Disc Golf Networkilla alkaa torstaina 12.10. klo 16.30. Avoimen luokan lähetys alkaa klo 21.30. Anttila ja Mäkelä aloittavat kilpailunsa klo 21.15. Heidän tuloksiaan voi seurata suorana UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän