KotiUutisetYkkösrinki Viikkokatsaus 50: Champions Cup: Calvin Heimburg vs. Gannon Buhr?

Ykkösrinki Viikkokatsaus 50: Champions Cup: Calvin Heimburg vs. Gannon Buhr?

Frisbeegolfmedia tiivistää Ykkösringin viikkokatsauksen mielenkiintoisimmat nostot. Tällä viikolla perehdytään vuoden 2023 ensimmäiseen Majoriin eli Champions Cupiin, joka järjestetään tulevana viikonloppuna Yhdysvalloissa. Paul McBethillä on kiikarissa uran kahdeksastoista Major-voitto! Kuka on Ykkösringin suosikki voittajaksi ja kenelle rata soveltuu parhaiten? Kuuntele viikkokatsaus Youtubesta alta tai muista kanavista, jotka löytyvät täältä (Apple, Castbox, Google, Pocket Casts, Spotify).

Blue Ridge Champs

Viime viikonlopun Silver-tason turnauksen voitti Gannon Buhr jälleen jahtikortista. Ykkösrinki kehui myös kenttää, joka on vakuuttanut monet lajin ystävät. Visuaalisesti näyttävä ja kuusi saariväylää avoimella toi paljon muutoksia tuloksiin. Suomalaisittain viikonloppu oli varsin onnistunut, kun Väinö Mäkelä otti USDGC paikan, eli osallistumisoikeuden Yhdysvaltojen mestaruuskilpailuihin. Niklas Anttila oli niin ikään top20 sijoituksilla, joka viestii, että edellisellä viikonlopulla vaivannut selkä on parantunut.

Miten naisissa kävi? Kristin Tattar eteni erittäin vakuuttavasti voittoon, mutta suomalaisittain Heidi Laine oli paras. Tonilla löytyi myös sisäpiiritietoa Heidi Laineesta, joka saattaa olla hyvien kierrosten takana.

Champions Cup

Champions Cup on Major-turnaus, joka pelataan WR Jacksonin legendaarisella hyvin metsäisellä radalla. Rata vaatii pitkiä ja tarkkoja heittoja. Muutama muutos on myös tehty edellisvuoteen, mutta Tonin pikaennakossa käydään rataa tarkemmin vielä läpi.

Viime vuonna voiton varmisti Chris Dickerson, mutta tänä vuonna Timon papereissa parhaat mahdollisuudet voittoon on Gannon Buhrilla ja Calvin Heimburgilla. Buhrilla on vakuuttavaa tekemistä viimeiseltä vuodelta ja on osoittanut parhaat mahdollisuudet voittoon. Heimburg taas on ollut selkeästi vuoden paras pelaaja. Entä pystyykö naisissa Kristin Tattar ottamaan revanssin Paige Pierceltä, vaikka Pierce jahtaa kahdeksattatoista Major-voittoaan? Viime vuosihan muistetaan siitä, kun Tattar suli paineen alla viimeisellä väylällä ja hävisi Piercelle lopulta kahdella heitolla.

Suomalaiset viikonloppuna

Niklas Anttila ylsi viime vuonna hienosti sijalle 15, vaikka ensimmäinen kierros oli varsin huonoa tekemistä. Lähtökohtaisesti kenttä soveltuu erittäin hyvin “Nikelle”, joten saa nähdä saako hän parannettua viime vuoden 2050 $ palkintorahaa. Toni nostaa Anttilan taistelemaan jopa ihan kärkisijoista. Mäkelä taas on parantanut kokoajan peliään, mutta on toistaiseksi pelannut parhaiten hieman avoimella kentällä. Minkälaiset mahdollisuudet herrat antaa Mäkelälle ja muille suomalaisille Joona Heinäselle ja Tuomas Hyytiäinen?

Naisissa karsinnan kautta noussut Silva Saarinen täydentää suomalaisia naisten sarjassa, kun myös Henna Blomroos, Eveliina Salonen ja Heidi Laine jahtaavat Major-voittoa. Blomroos on ratingin mukaan kuudes, mutta viimeaikaiset tulokset eivät ole vakuuttaneet hänen osalta. Miten herrat näkevät muut suomalaiset?

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän