KotiKilpailutPDGA Euro TourSaariselle kolmas perättäinen voitto Euro Tourilla

Saariselle kolmas perättäinen voitto Euro Tourilla

PDGA Euro Tourin viidennessä osakilpailussa Ruotsin Skellefteåssa riitti suomalaisittain jännitettävää aina sunnuntain viimeisille väylille asti. Silva Saarinen lähti naisten luokassa viimeiseen kisapäivään kärkipaikalta jahtaamaan jo kolmatta perättäistä voittoa Euro Tourilla. Etumatka riitti ja Saarinen ylsi huikeaan saavutukseen ottamalla kolmannen perättäisen Euro Tour voiton. Avoimessa luokassa Lauri Lehtinen ja Paul McBeth lähtivät kärjessä tasatilanteesta päätöspäivään. McBeth aloitti kierroksen vahvemmin ja piti etumatkan kierroksen loppuun asti ja pääsi juhlimaan syntymäpäivänään Euro Tourin voittoa.

Saarinen huimassa vireessä

Skellefteå Open oli Silva Saarisen kauden kolmas Euro Tour kilpailu. Hän on nyt pelannut tänä kautena Euro Tourilla yhteensä 9 kierrosta ja johtanut kilpailuja jokaisen kierroksen jälkeen. Kolmas peräkkäinen voitto Euro Tourilla on huima saavutus. Naisten luokassa samaan saavutukseen on pystynyt viimeksi muuan Kristin Tattar, joka voitti vuonna 2019 neljä ensimmäistä Euro Tourin osakilpailua. Silva kertoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa olevansa todella iloinen, että on pystynyt pelaamaan tällä tasolla edelliset kolme kilpailua. “Oli kivaa, että oli kilpailua myös viimeisellä kierroksella”, Saarinen voitti kaksi edellistä Euro Tourin kilpailua ylivoimaisesti. Tänään voittoa sai jännittää ihan viimeisille väylille asti. Saarinen pelasi päätöspäivänä 0-tuloksen ja päätyi kokonaistuloksessa myös 0-tulokseen.

Rachel Turton nousi kilpailun toiseksi kokonaistuloksella +2 pelaamalla päätöspäivänä -2 kierroksen, häviten 2 heittoa Saariselle. Yhdysvaltalainen Ella Hansen piti kolmannen sijan pelaamalla -1 kierroksen ja päätyen kokonaistulokseen +3. Luokan loput suomalaiset löytyvät juuri palkintopallin ulkopuolelta, Jenni Karppinen oli kilpailun neljäs ja Hannele Määttä viides.

Paul McBeth toiseen peräkkäiseen voittoon

Avoimessa luokassa saatiin seurata päätöspäivänä Lauri Lehtisen ja 6x maailmanmestarin Paul McBethin kaksintaistelua. Laurin kierros alkoi tahmeasti ja hän oli viiden väylän jälkeen jäänyt McBethistä neljä heittoa. Ero kuitenkin kapeni ja viimeisillä väylillä eroa oli enää kaksi heittoa. Vaikealla radalla kahden heiton ero voi kääntyä nopeasti, mutta tasatahtia mentiin aina loppuun asti ja Paul McBeth pääsi juhlimaan voittoa jo toisena viikonloppuna peräkkäin. McBeth voitti myös Swedish Openin edellisellä viikolla.

McBethillä on hyviä muistoja radalta 8 vuoden takaa, kun hän voitti siellä käydyn Scandinavian Open Major-kilpailun. “En pelannut tänään yhtä hyvin kuin silloin, mutta onneksi sain puristettua voiton tänään” Paul McBeth tiivisti tunnelmiaan kierroksen jälkeen. Paul McBeth pelasi päätöspäivänä -5 kierroksen ja voitti kokonaistuloksella -17.

Lauri Lehtinen pelasi kauden ensimmäisensä Euro Tourin kilpailun ja sijoittui heti toiseksi McBethin jälkeen. Lehtisen päätöspäivän kierrostulos oli -3 ja kokonaistulos -15. Kolmanneksi nousi uuden rataennätyksen pelannut yhdysvaltalainen James Proctor. Proctor pelasi huiman -11 kierroksen ja päätyi kokonaistulokseen -14.

Kymmenen parhaan joukosta löytyy 7 suomalaista. Miro Ryhänen oli neljäs ja jaetulta kuudennelta sijalta löytyy Pekka Hyvönen, Teemu Talikainen, Jesse Nieminen ja Nestori Tuhkanen. Väinö Mäkelän kauden ensimmäinen kilpailu Euroopassa päätyi kymmenennelle sijalle.

Kiertue jatkuu PCS Openilla Norjassa

PDGA Euro Tourin seuraava osakilpailu on ensi viikon viikonloppuna 13.7.-16.7. (to-la) pelattava PCS Open. Tapahtuma on Euro Tourin lisäksi myös Disc Golf Pro Tourin Elite-tason kilpailu ja osallistujalista on todella nimekäs, kun Yhdysvalloissa kiertäneet pelaajat saapuvat Eurooppaan. Kilpailu on viimeinen Disc Golf Pro Tourin osakilpailu ennen Nokialla pelattavaa kauden toista Major-kilpailua, European Openia.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän