KotiUutisetKolme frisbeegolfaria 100 kaupallisesti kiinnostavimman urheilijan joukossa

Kolme frisbeegolfaria 100 kaupallisesti kiinnostavimman urheilijan joukossa

Urheilumarkkinointiyritys 10.fi listasi jälleen 100 suomalaista kaupallisesti kiinnostavinta urheilijaa. Tänä vuonna listalta löytyy kolme frisbeegolfaria. Golfarit jäivät jälleen jalkoihin.

Urheilijoita oli arvioimassa ulkoinen asiantuntijatiimi, johon kuuluivat Yle Urheilun toimittaja ja urheilumanageri Noora Toivo, sometoimisto Trootin toimitusjohtaja Joona Haatainen sekä 10.fi tiimin Piitu Hoffrén ja Heikki Pohjonen. 10.fi mukaan listauksessa oli uudenlaisia arvostelukriteereitä, jotka perustuivat dataan ja asiantuntijaraadin arvostelukriteereihin.

Listan kärkisijoilta löytyvät Valtteri Bottas (1.), Lauri Markkanen (2.) sekä Kalle Rovanperä (3.). Analyysissä oli selvästi painotettu markkinoijan näkökulmaa. Bottas on tuonut omaa persoonaansa esiin ja ollut näkyvästi mukana markkinointikampanjoissa. Viimeisimpänä esimerkkinä näistä oli Australian Uber Carsharen kanssa toteutettu markkinointikampanja.

Väinö Mäkelä kaupallisesti kiinnostavin frisbeegolfari

Suomen kaupallisesti kiinnostavin frisbeegolfari listauksen mukaan on Väinö Mäkelä. Mäkelä löytyy listan sijalta 23. Hänellä on TikTokissa yli 100 000 seuraajaa ja Instagramissa yli 50 000. Mäkelä tipahti hieman alaspäin viime vuoden sijalta 11.

Niklas Anttila oli listalla sijalla 36. Historiallisen Disc Golf Pro Tourin osakilpailuvoiton napanneen Anttilan sijoitus tippui 20 pykälää edellisvuodesta (16., 2023). Anttila ei ole Mäkelän tavoin yhtä aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

Kolmantena frisbeegolfarina listalla oli Tuomas Hyytiäinen, joka on listalla sijalla 80. Persoonallinen Hyytiäinen on yksi aktiivisimmista sosiaalisen sisällöntuottajista frisbeegolfin parissa. Hyytiäisellä on Instagramissa ja TikTokissa yhteensä lähes 50 000 seuraajaa. Youtubessa hänellä on yli 34 000 tilaajaa.

Golfarit jäivät jälleen jalkoihin

Listauksessa golfin pelaajat jäivät viime vuoden tapaan frisbeegolfareiden jalkoihin. Listalla oli kaksi golfaria: Sami Välimäki (60.) ja Matilda Castren (75).

Esimerkiksi Sami Välimäellä on Instagramissa seuraajia join 18 000, mikä on vähemmän kuin kaikilla listalla olleille frisbeegolfareilla. Vuonna 2024 PGA Tourilla pelaavalla Välimäellä ei ole muita sosiaalisen median kanavia aktiivisessa käytössä.

Golfissa on edelleen huomattavasti kovemmat palkintorahat kuin frisbeegolfissa. Vuosina 2019-2023 Välimäki tienasi European Tourilla (nyk. DP World Tour) lähes kolme miljoonaa euroa.

Uusimmat uutiset

Niklas Anttila on hurjassa vireessä Yhdysvalloissa – pelasi kaikkien aikojen suomalaiskierroksen?

Niklas Anttila pelasi perjantai-lauantai välisenä yönä Yhdysvalloissa mahdollisesti kaikkien...

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän