KotiKilpailutDisc Golf Pro TourKisaennakko - The Open at Austin

Kisaennakko – The Open at Austin

Frisbeegolffin arvostetuimman kisakiertueen Disc Golf Pro Tourin kolmas Elite-tason kilpailu käydään Texasissa 17.-19. maaliskuuta. Kilpailu on ensimmäistä kertaa Elite-tason tapahtuma ja sitä varten on rakennettu rata Harley Penickin golf-keskukseen.

Kuusi suomalaista mukana

Amerikan kilpailukiertueelle saadaan viikonlopuksi lisää suomalaisia, kun alkukauden Amerikassa kiertäneiden Eveliina Salosen, Henna Blomroosin ja Väinö Mäkelän seuraan liittyy Joona Heinänen, Tuomas Hyytiäinen ja Niklas Anttila.

Joona Heinänen, Tuomas Hyytiäinen ja Niklas Anttila aloittavat kaikki kilpailukautensa tulevan viikonlopun kisassa. Suurimmat odotukset Suomalaisittain kohdistuu Niklas Anttilaan, jonka viime kausi oli todella hieno ja nousujohteinen. Niklas Anttila on edelleen UDiscin maailman ranking-tilastossa sijalla 10., vaikka ei ole vielä tänä kautena kilpaillutkaan. Joona Heinänen löytyy samaiselta listalta sijalta 37. ja Tuomas Hyytiäinen sijalta 92. Avoimessa luokassa kilpailu on kuitenkin tasaista ja hyvän viikonlopun osuessa kohdilleen lähes jokaiselta pelaajalta löytyy heitot ihan kärkisijoille asti.

Väinö Mäkelä on jo saanut Amerikassa muutaman kovatasoisen kilpailun alle ja trendi on jokaisessa kisassa ollut hieman itseään toistava. Kilpailu alkaa haastavasti, mutta paranee loppua kohden. Edellisessä kilpailussa WACO:ssa kolmannen kierroksen ensimmäiset 9 väylää oli hieno näytös Mäkelältä ja jos tämä flow saadaan siirtymään myös tulevan viikonlopun ensimmäiselle kierrokselle, on mielenkiintoista nähdä mihin Mäkelä yltää.

Naisten luokassa Henna Blomroos ja Eveliina Salonen on UDiscin maailman ranking-tilastojen mukaan edelleen hyvillä sijoilla Blomroosin ollessa listan sijalla neljä ja Salonen sijalla 11. Edellinen kilpailu WACO oli molemmille kuitenkin puttauksen osalta haastava. Salonen hävisi UDiscin tilastojen mukaan puttauksessa yli kaksikymmentä heittoa muille (-20,62) ja Hennallakin luku oli heikoimpien joukossa (-4,82). Puttauksen osuessa kohdilleen molemmilla on täydet mahdollisuudet taistella tulevana viikonloppuna aina kilpailun voitosta asti. Suomalaiset ovat tiiltä heitettäessä koko joukon parhaimmistoa ja sen avulla top10 sijoitukset ovat hyvin realistisia vaikka putti olisikin luokan keskitasoa.

Aikataulu ja lähetykset

Disc Golf Network näyttää kilpailun suorana joka päivä 17.-19.3.2023.

  • Naisten luokan (FPO) lähetys alkaa päivittäin Suomen aikaa klo 17.00
  • Avoimen luokan (MPO) lähetys alkaa päivittäin Suomen aikaa klo 22.30

Kilpailusta tulee myös paljon jälkilähetyksiä Youtubeen, kun

LähdePDGA

Uusimmat uutiset

Väinö Mäkelälle kauden avausvoitto Yhdysvalloissa!

Väinö Mäkelän hyvä alkukausi sai jatkoa, kun Mäkelä otti...

Frisbeegolf työhyvinvoinnin edistäjänä

Työpaikan hyvinvointi ja terveys ovat keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat...

Patentoidun älysirun kehittänyt GameProofer toimitti ensimmäiset tuotteet asiakkaille

Viime kesänä European Openissa lanseerattu GameProofer on saanut ensimmäiset...

Eveliina Salosen synkät vuodet voiton taustalla: ”Ei sitä ihminen henkisesti jaksa enempää”

Frisbeegolfmedian Julia Nieminen haastatteli juuri Disc Golf Pro Tourin...

”Unelmastartti suomalaiskaudelle” – asiantuntijan näkemykset viikonlopusta

Disc Golf Pro Tour 2024 lähti käyntiin suomalaisittain huimalla...

Rasmus Saukkoriipi tähdittää Kiekkokingin tiimiä kaudella 2024

Rasmus Saukkoriipi on Kiekkokingin ensimmäinen pelaajakiinnitys kaudella 2024.Kiekkokingi kertoo,...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän