KotiKilpailutDisc Golf Pro TourVäinö Mäkelä parhaana suomalaisena kahdeksas

Väinö Mäkelä parhaana suomalaisena kahdeksas

Väinö Mäkelä (-10) nousi hienosti viimeisellä kierroksella kahdeksanneksi Innova Blue Ridge Champs kilpailussa Pohjois-Carolinassa, Yhdysvalloissa. Väinön vahvan ja nousujohteisen kilpailun ansiosta hän varmisti paikkansa top 10:ssä sekä pääsyn syksyn yhteen arvostetuimmista frisbeegolftapahtumista, Yhdysvaltain mestaruuskilpailuihin (USDGC). 1069 ratingin kierros viestii hyvää tulevan viikonlopun Major-viikonloppuun.

Gannon Buhr jälleen voittoon jahtikortista

Jahtikortista voittaminen on leimannut tämän vuoden kilpailua. Ennen hyvin harvinainen poikkeustapaus on muuttunut lähes säännöksi, kun viikonloppuna Buhr (-18) nappasi voiton jahtikortista. Kärkikortissa voittokamppailussa olleet Kyle Klein (-14) ja Bradley Williams (-16) eivät pysyneet Buhrin huippuputtien ja -heittojen vauhdissa. Buhr on voittanut viimeisen vuoden aikana toiseksi eniten kilpailuja (4) heti Simon Lizotten (5) jälkeen.

Suomalaiset tutuilla sijoilla

Muut avoimen luokan suomalaispelaajat pelasivat kohtuullisen hyvin. Niklas Anttila (-6) kolkutteli kärjen takana paikoitellen, mutta muutama bogey loppuun raahasi Anttilan jaetulle sijalle 16. Tuomas Hyytiäinen jatkoi nousujohteista kevättään, kun hän ylsi jaetulle sijalle 22 (-4). Hyytiäistä edellisinä kausina kiusannut puttipeli näyttää ainakin UDiscin tilastoiden mukaan hyvältä. Hyytiäisen C1X heitot ovat uponneet 91%, joka oli kentän 12. paras. C2 puteissa Hyytiäinen antaakin tasoitusta, kun ne ovat uponneet vaatimattomalla 6% todennäköisyydellä. Joona Heinänen (+11) jäi palkintorahojen ulkopuolelle jaetulle sijalle 61.

Upea kenttä toi tuloskorttiin väriä

Disc Golf Pro Tour oli ensimmäistä kertaa Gorge-nimisellä kentällä. Kentän on suunnitellut sama taho, joka tunnetaan myös legendaarisesta Winthorpin suunnittelusta, joka toimii vuosittain USDGC:n näyttämönä. Kentän kuusi saariväylää pitivät homman jännittävänä loppuun asti. Esimerkiksi Euroopassakin viime vuonna kisailut Kanadan huippupelaaja Thomas Gilbert päätti ensimmäisen kierroksen viimeisen väylän lukemaan 11, joka oli par 4-väylälle 7 yli parin. Voi olla, että näemme kentän myös jatkossa Disc Golf Pro Tourin ohjelmistossa – ehkäpä jopa Elite-tason kilpailuna.

Tattar ylivoimaiseen voittoon naisissa

Kristin Tattar (-22) otti erittäin vakuuttavan voiton jälleen kerran. Tattar tarvitsi käytännössä vain kaksi kierrosta voiton varmistamiseen. Niinkin vaikealla radalla kuin naiset pelasivat, hän onnistui välttelemään isoja vaikeuksia. Koko viikonlopulle mahtui vain yksi bogey ja yksi tupla bogey. Toiseksi sijoittui Sarah Hokom, jonka tulos -13 jäi hurjat 9 heittoa Tattarista. Kolmannen sijan jakoivat Hanna Huynh ja Ohn Scoggins tuloksella -12. Hyunh sijoittui ensimmäistä kertaa urallaan kärkikymmenikköön Disc Golf Pro Tourilla. Suomalaisista parhaana oli Heidi Laine (-2) sijalla 11., joka hänkin hävisi 20 heittoa voittajalle. Henna Blomroos (-1) ja Silva Saarinen (-1) jakoivat kahdennentoista sijan. Eveliina Salonen (+14) ja Sonja Laine (+27) jäivät palkintorahojen ulkopuolelle sijoille 35 ja (jaettu) 43.

Suomalaisten virheet ovat kostautuneet toistaiseksi alkukauden kilpailuissa. Eveliina ja Henna ovat tuskailleet puttinsa kanssa. Hennankin ensimmäisen kahden kierroksen C1X lukema oli alle 40%. Silva taas on näyttänyt Yhdysvaltalaisille, että myös Suomessa osataan putata. Silva on ollut kärkikastia puttitilastoissa, mutta väyläosumissa lähes peränpitäjänä.

Heidi Laine - Blue Ridge Championship
Heidi Laine – Blue Ridge Championship @discgolfprotour

Ensimmäinen Major-turnaus viikonloppuna

Legendaarisella WR Jacksonin frisbeegolfkentällä pelattava Champions Cup on alkukauden isoin kilpailu. Nelipäiväinen kisa käydään hyvin metsäisessä maastossa, jossa on lupa odottaa suomalaisilta onnistumisia. Toisaalta metsäinen kenttä ja neljä kierrosta vaativat tasaisuutta, jota ei olla vielä nähty keneltäkään suomalaiselta. Koko Suomen frisbeegolfaava kansa tietää, mitä metsäinen maa ja epävarma heittäminen tekee tuloskortille.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän