KotiKilpailutUSWDGCKristin Tattarille ennätyksellinen voitto - Henna Blomroos oli kolmas frisbeegolfin arvoturnauksessa

Kristin Tattarille ennätyksellinen voitto – Henna Blomroos oli kolmas frisbeegolfin arvoturnauksessa

Suomen Henna Blomroos ylsi kolmanneksi frisbeegolfin arvoturnauksessa – naisten Yhdysvaltain mestaruuskisoissa (USWDGC). Blomroos ei pysynyt viimeisellä kierroksella enää lajia koko kauden hallinneen virolaisen Kristin Tattarin vauhdissa. Tattarin voitto sinetöi ennennäkemättömän saavutuksen – hän voitti kaikki frisbeegolfin neljä arvoturnausta (Champions Cup, European Open, MM-kisat, USWDGC) yhden kauden aikana. Samaan on kyennyt avoimessa luokassa vain Paul McBeth vuonna 2015.

Blomroos pelasi kärjessä kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta tippui kolmannen kierroksen jälkeen toiseksi. Viimeisellä neljännellä kierroksella Blomroos ei pystynyt enää parhaimpaansa, vaikka hän otti kierroksen alussa Tattarin kahden heiton eron kiinni.

Kristin Tattar tuskaili koko kierroksen ajan heittonsa kanssa todella pahasti. Erityisesti alkukierroksella Tattar heitti avausheittonsa minne sattuu metsäisellä radalla, mutta taiteili maailmanmestarin elkein itsensä kuin ihmeen kaupalla aina takaisin väylälle ja korille. “Minusta tuntui siltä, että en pelaa sillä tasolla, millä olen aikaisemmin pelannut.” Tattar kertoi Disc Golf Networkin haastattelussa heti kierroksen jälkeen.

“En osunut väyliin ollenkaan. Se tuntui kauhealta – aivan kuin en osaisi pelata frisbeegolfia”, Tattar myönsi. “En kuitenkin aikonut luovuttaa. Pidin keskittymisen määränpäässä eli voitossa.”

Kristin Tattar voitti kilpailun lopulta tuloksella -18. Toiseksi nousi yhdysvaltalainen Ohn Scoggins hurjan viimeisen kierroksen johdosta (-15). Henna Blomroos oli kolmas tuloksella -11.

Kristin Tattar nappasi voitosta 11 000 dollaria. Tattarin tämän kauden palkintorahat kipuavat voiton myötä yli 100 000 dollarin, vaikka kaksi rahakasta kisaa on vielä pelaamatta.

Blomroosille karvas palkintopallisijoitus

Viikonlopun kilpailussa Henna Blomroosin heitto oli erinomaisessa kunnossa. Hänellä oli kaikki mahdollisuudet ottaa pronssia kirkkaampikin mitali kotiinviemisiksi. Muutamat heittovirheet kostautuivat pahasti aikaisemmillla kierroksilla, mutta isoimmat ongelmat sunnuntaina olivat puttigriinillä. Henna antoi erityisesti finaalikierroksen alussa painetta Kristin Tattarille, mutta virolainen hyödynsi Blomroosin virheet ja meni menojaan.

Blomroos saa kolmannesta sijasta palkinnoksi 4 900 dollaria. Muiden sijoitusten palkintorahat ovat nähtävillä täällä (FPO).

Kestomenestyjä Blomroos ei ole ollut parhaimmillaan tämän kauden kilpailuissa. USWDGC:n kolmas sija on ensimmäinen palkintopallipaikka koko kauden aikana, joten hänen pelinsä on parantunut selvästi kauden loppua kohden

Toiseksi paras suomalainen oli Eveliina Salonen, joka ylsi hienon viimeisen kierroksen myötä jaetulle neljännelle sijalle vain heiton päähän Blomroosista.

Muut suomalaiset jäivät kauas palkintopallisijoista. Heidi Laine nousi viimeisellä kierrokselle jaetulle sijalle 17 tulokseen +1. Silva Saariselle viimeinen kierros oli koko kisan heikoin ja hän tippui jaetulle sijalle 23 tuloksella +4.

Suomalaisnaisten kausi päättyy 5.-8.10.2023 Throw Pink Women’s Disc Golf Championships -kilpailuun, joka pelataan yhtäaikaisesti avoimen luokan Yhdysvaltain mestaruuskisojen (USDGC) kanssa Winthorpin radalla Etelä-Carolinassa.

Avoimen luokan Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa on ennätysmäärä suomalaismiehiä – peräti 14 kappaletta.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...