KotiKilpailutEuropean Pro TourSuomalaisvoittajat European Pro Tourilla: Heidi Laine ja Teemu Talikainen vakuuttaviin voittoihin

European Pro Tourin toinen osakilpailu Belgian Open päättyi sunnuntaina suomalaisjuhliin. Naisten luokassa Heidi Laine pelasi myös sunnuntaina parhaan kierroksen ja otti vakuuttavan voiton. Avoimessa luokassa Teemu Talikainen lähti jo lauantaina hyvällä kierroksella pienelle karkumatkalle ja jatkoi hyvää peliä myös sunnuntaina ottaen voiton lopulta kuuden heiton erolla.

Laineelle kauden avausvoitto

Laine ja virolainen Anneli Tõugjas-Männiste lähtivät kilpailun päätöspäivään tasatilanteessa +4. Laineen avauspeli toimi myös viimeisellä kierroksella loistavasti ja hyvä +1 kierros varmisti voiton lopulta kolmen heiton erolla. Laine tuskaili lähes koko viikonlopun puttauspelin kanssa ja olikin puttaustilastoissa koko porukan heikon. Laineen heitot kuitenkin tiiltä puttausrinkiin onnistuivat isolla prosentilla ja lopulta muista ei löytynyt vastusta Laineelle.

Voitto oli Laineen kauden avausvoitto. European Pro Tourin avauskilpailussa Kööpenhaminassa Laine oli kolmas ja alkukaudesta Yhdysvalloissa Disc Golf Pro Tourilta jäi käteen kaksi top10-sijoitusta. Viime vuonna Laine otti European Pro Tourilla kaksi osakilpailuvoittoa.

Kolmanneksi naisten luokassa sijoittui itävaltalainen Laura Posch tuloksella +15. Kilpailun muut suomalaiset Tinja Väisänen ja Jenni Karppinen löytyvät sijoilta neljä ja kuusi tuloksilla +20 ja +23.

Heidi Laine, Belgian Open voittaja 2023
Heidi Laine, Belgian Open voittaja 2023 © Marika Salmi / European Pro Tour

Talikainen vakuuttavaan voittoon avoimessa luokassa

Avoimen luokan päätöspäivään lähdettiin vahvasti suomalaiskomennossa kun kilpailua johtavan Teemu Talikaisena takana tuloksissa oli seuraavana peräti viisi suomalaista. Talikaisen kovimmat kilpailukumppanit Otto Mäkinen ja Rasmus Saukkoriipi sortuivat kuitenkin muutamiin virheisiin kierroksen aikana ja Talikainen karkasi lopulta ylivoimaiseen voittoon.

European Pro Tourin voittoa voidaan pitää nuoren Talikaisen suurimpana voittona toistaiseksi. Talikainen on noussut vauhdilla avoimen luokan kärkipelaajaksi. Viime vuonna hän voitti junioreiden Suomen mestaruuden ja kauden 2022 viimeisestä Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailusta Talikainen otti uransa ensimmäisen suuremman avoimen luokan voiton.

Talikaisen kanssa palkintopallille nousivat lopulta jaetulla toisella sijalla Ville Ahokas ja Rasmus Saukkoriipi. Talikainen pelasi kolme kierrosta yhteistulokseen -26, Ahokas ja Saukkoriipi tulokseen -20. Sunnuntain kuumimmasta kierroksesta vastasi neljänneksi noussut Miro Ryhänen, joka paranteli rataennätyksen tulokseen -12. Ryhäsen suoritus on käsittämättömän kova nuorelle pelaajalle, jonka PDGA-rating on 968 ja viimeinen kierros on alustavasti arvioitu ratingilla 1071.

European Pro Tour jatkuu kesäkuun alussa Virossa

European Pro Tour on Euroopan kovatasoisin ammattilaiskiertue. Kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua on tarjonnut huikeita jännitysnäytelmiä. EPT jatkuu kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Virossa Estonian Openilla, jonne kuusinkertainen maailmanmestari Paul McBeth saapuu Yhdysvalloista haastamaan Euroopan parhaimmiston. Myös yksi Suomen kovimmista pelaajista Lauri Lehtinen aloittaa kilpailukautensa Virossa. Lisää kiertueen aikataulusta kiertue-ennakostamme.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...