KotiKilpailutPDGA Euro TourSuomalaisilla huima alku Konopiště Openissa - Niklas Anttila kärjessä

Suomalaisilla huima alku Konopiště Openissa – Niklas Anttila kärjessä

PDGA Euro Tourin toisesta osakilpailusta odotettiin Paul McBethin ja Niklas Anttilan kaksintaistelua. Kierros lähtikin käyntiin tasaisissa merkeissä pelaajien ottaessa vuorotellen birdietä kierroksen ensimmäisillä väylillä. Paul McBeth sortui kuitenkin useamman kerran kämmenheitossa virheisiin, joka tiputti hänet Anttilan tahdista. Anttila pelasi huiman kierroksen ja johtaa kilpailua avauspäivän jälkeen tuloksella -11.

Paul McBeth kertoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa, että kämmenheitossa oli jotain pahasti pielessä. “Aina kun heitin kämmenellä niin otin bogin”. Hän kertoi, että hän luottaa tällä radalla paljon kämmenheittoihin, joten se on saatava kuntoon tuleville kierroksille. Tästä huolimatta McBeth pelasi kohtuullisen hyvän kierroksen päätyen lopulta jaetulle sijalle kahdeksan tuloksella -7.

Niklas Anttila oli silmin nähden tyytyväinen kierroksen jälkeisessä haastattelussa. Hän kertoi nauttivansa olosta Konopištěessä, “Tämä on kuin toinen kotini” Niklas totesi. Anttilan edellinen vierailu Konopištěessä 2021 päättyi Euroopan mestaruuteen.

Daniel Davidsson ja Roni Rönkkönen täydensivät hienon suomalaispäivän

Avoimen luokan kärkikortissa nähdään huomenna kolme suomalaista. Tuloksella -10 jaetulla toisella sijalla ovat Daniel Davidsson, Roni Rönkkönen ja paikallinen tähti Jakub Semerád. Daniel Davidsson voitti edellisellä vierailullaan Konopištěessä 2021 nuorten euroopan mestaruuden. Danielin kierrokseen mahtui myös huima eagle 319 metriä pitkällä par 5 väylällä. Tämä oli päivän ainoa Eagle koko kilpailussa. Danielin kanssa samassa kortissa pelannut tanskalainen Hjalte Jensen aloitti päivän hole-in-one -heitolla. Hän oli myös puttaamassa eagleä kolmannella väylällä Danielin kanssa, mutta putti jäi hieman vajaaksi. Tästä huolimatta hän oli kolmen ensimmäisen väylän jälkeen tuloksessa -4. Loppukierros ei Jensenillä sujunut kuitenkaan ihan yhtä mallikkaasti ja hän päätyi lopulta kokonaistulokseen -4 ja sijalle 22.

Muista avoimen luokan suomalaisista kahdenkymmenen parhaan joukkoon itsensä pelasi Lauri Hämäläinen (tulos -7, sijoitus T8), Pekka Hyvönen (-7, T8) ja Rasmus Saukkoriipi (-5, T16).

Anneli Tõugjas-Männiste aloitti parhaiten naisten luokassa

Anneli Tõugjas-Männiste, 2023 PDGA Euro Tour #2. Konopiště Open
Anneli Tõugjas-Männiste, 2023 PDGA Euro Tour #2. Konopiště Open, Kuva: PDGA Euro Tour

Virolainen Anneli Tõugjas-Männiste jatkoi vahvaa kauttaan pelaamalla Konopiště Openin avauspäivänä naisten luokan kuumimman kierroksen. Tuloksella -5 Tõugjas-Männiste johtaa jaetulla toisella sijalla olevia Ruotsin Sofie Björlyckeä, Viron Kristi Untia ja Iso-Britannian Rachel Turtonia kahdella heitolla.

Tõugjas-Männiste avasi kierroksen hienosti ottamalla birdien haastavalla radan ensimmäisellä väylällä. Tämän jälkeen peliin tuli pieni suvantovaihe, joka lopulta päättyi 7 parin jälkeen tuplabogiin väylällä yhdeksän. Tõugjas-Männiste kertoi kierroksen jälkeisessä haastattelussa, että kyseisellä väylällä mikään pelin osa-alue ei toiminut. Tämä kuitenkin herätti virolaisen ja Tõugjas-Männiste otti viimeisellä yhdeksällä väylällä kuusi birdietä.

Ainoana suomalaisena naisten luokassa mukana olevan Anni Mäkelän kierros alkoi takerrellen kun ensimmäiselle ja kolmannelle väylälle kirjattiin tuplabogit. Mäkelä pelasi kierroksen kokonaistulokseen +8 ja on jaetulla sijalla 14 ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 9.30 ja avoimen luokan lähetys kello 16.30.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän