KotiKilpailutSM-KilpailutFrisbeegolfin SM-kilpailut 2023 - Päättyykö Blomroosin ja Salosen valtakausi?

Frisbeegolfin SM-kilpailut 2023 – Päättyykö Blomroosin ja Salosen valtakausi?

Frisbeegolfin Suomen mestaruuskilpailut käydään Lahdessa 3.-6.8.2023. Tämän vuoden kilpailu on kaikkien aikojen kovatasoisin SM-kilpailu. Avoimessa luokassa on mukana 30 yli tuhannen PDGA-ratingin pelaajaa ja naisten luokassa yhdeksän yli 900 ratingin pelaajaa. Vastaavat luvut viime vuonna olivat 20 ja 8.

Tapahtuma järjestetään Mukkula DiscGolfParkiin rakennetulla kisaradalla, jonka on suunnitellut Pasi Koivu. Koivu on viimeisin Lahden Mukkulassa kruunattu Suomen mestari vuodelta 2015.

Lue myös Pasi Koivun nostot radasta hänen ennakkosuosikit Frisbeegolfradat.fi sivustolta:
Frisbeegolfin SM-kilpailut – ratasuunnittelija Pasi Koivun mietteet kisasta

Blomroos ja Salonen hallinnut naisten luokkaa jo yhdeksän vuotta

Naisten SM-kilpailuja on vuodesta 2014 lähtien hallinnut kaksikko Eveliina Salonen ja Henna Blomroos. He ovat jakaneet kullan ja hopean jo hurjat yhdeksän vuotta putkeen. Eveliinalla on tältä ajalta neljä mestaruutta ja Hennalla viisi. Tällä kaudella naisten luokassa on noussut kaksi varteenotettavaa haastajaa, kun Silva Saarinen ja Heidi Laine ovat nousseet rytinällä frisbeegolfmaailman tietoisuuteen.

Eveliina Salonen 2022 Suomen mestari
Eveliina Salonen juhli neljättään Suomen mestaruutta 2022, Kuva: SFL / Petri Anttiroiko

Vaikka Heidi Laine on PDGA-ratingissa vielä Blomroosin ja Salosen perässä, voidaan hänet nostaa kuitenkin vuoden 2023 SM-kisojen ennakkosuosikiksi. Laine on tällä kaudella eniten palkintorahaa tienannut suomalainen naispelaaja. Hän on noussut myös StatMandon power rankings ja UDiscin maailman ranking -tilastoissa parhaaksi suomalaiseksi. Vaikka tilastoihin vaikuttaa Blomroosin ja Salosen pelitauko, viimeistään European Openin toinen sija nosti Heidi Laineen monen ennakkosuosikiksi. Nelipäiväisessä European Openissa Laine pelasi suomalaisista selkeästi tasaisimmat kierrokset. Pitkissä nelipäiväisissä kilpailuissa pelaajan tasaisuus korostuu.

Suomen mestaruus tullaan ratkaisemaan naisten luokassa todennäköisesti Henna Bloomrosin, Eveliina Salosen, Heidi Laineen ja Silva Saarisen kesken. Saarinen on ratingissa ja UDiscin maailmantilastossa vielä kärkikolmikon takana, mutta neljä voittoa tämän kauden PDGA Euro Tourilta on nostanut hänet StatMandon Power Rankingissa Blomroosin ja Salosen edelle. StatMandon power rankings painottaa enemmän pelaajien lähikuukausien suorituksia.

Pystyykö viime vuoden mestari Eveliina Salonen ja viisinkertainen Suomen mestari Henna Blomroos puolustamaan valtakauttaan vai saadaanko tänä vuonna uusi voittaja?

Niklas Anttila puolustaa mestaruuttaan avoimessa luokassa

Niklas Anttila Suomen mestari 2022
Niklas Anttila juhli Suomen mestaruutta 2022, Kuva: SFL / Petri Anttiroiko

Vuoden 2022 SM-kisat käytiin Turussa Lausteen frisbeegolfradalla. Avoimessa luokassa käytiin tiukka kamppailu SM-kullasta Niklas Anttilan ja Teemu Lampaisen välillä. Lopulta voittoon ylsi Anttila, jolla on aikaisempi mestaruus vuodelta 2020. Pronssin nappasi Daniel Davidsson. Edellisvuoden kolme parasta ovat mukana myös vuoden 2023 SM-kilpailuissa Lahdessa.

Viime vuoden kärkikolmikon lisäksi ennakkosuosikeiksi voidaan nostaa Väinö Mäkelä, joka oli paras suomalainen toissaviikon European Openissa. Lauri Lehtinen on palannut myös kovalle tasolle viime talven sormivaivojen jälkeen, josta osoituksena ovat Tyyni Openin ja Nokia Openin voitot kuluvalla kaudella. Laskuista ei kannata laskea myöskään Mikael Hämettä, joka pelaa SM-kisat kotiradallaan. “Tavoitteeni tänä vuonna on arvokisavoitto SM tai EM-kilpailuissa. Mukkulan frisbeegolfrata on paikka, jossa olen pelannut selvästi eniten.”, Häme kertoi aiemmin keväällä Frisbeegolfmedian haastattelussa.

Finaalikierrokset suorana Yle Areenassa

Kilpailusta on saatavilla suoria lähetyksiä jokaiselta päivältä. Ensimmäiset kolme kierrosta ovat nähtävissä Disc Golf Stream -palvelussa. Molempien luokkien finaalikierrokset esitetään ilmaiseksi Yle Areenassa sekä osana Ylen SM-viikkojen tv-lähetyksiä.

Naisten luokan lähdöt ovat torstaista lauantaihin klo 8.30-9.30 välillä ja sunnuntain finaalipäivänä klo 9.30-10.30 välillä. Avoimen luokan lähdöt ovat torstaista lauantaihin klo 10.00-15.30 välillä ja sunnuntain finaalipäivänä klo 11.00-16.30 välillä. Livetuloksia voi seurata UDisc Livessä.


Frisbeegolf on parasta paikan päällä, joten kannattaa suunnata Lahteen Mukkulaan seuraamaan kilpailuita. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Frisbeegolfin SM-kisat 2023 Asiantuntijoiden valinnat
Frisbeegolfin SM-kisat 2023 – Asiantuntijoiden valinnat

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän