KotiKilpailutProdigy Disc Pro TourNähdäänkö Jämillä jopa 200 metrisiä frisbeegolfheittoja? Rasmus Saukkoriipi hakee kauden avausvoittoa

Nähdäänkö Jämillä jopa 200 metrisiä frisbeegolfheittoja? Rasmus Saukkoriipi hakee kauden avausvoittoa

Kevään ensimmäisissä ammattilaiskilpailuissa on nähty merkkejä siitä, että kesällä 2024 saatetaan nähdä nuorten suomalaisten huippuheittäjien esiinmarssi videokortteihin. Teemu Lampainen otti voiton heti ensimmäisessä kisassa Belgiassa. 16-vuotias Eetu Tuominen taisteli itsensä toiseksi Copenhagen Openissa, jossa oli kaikki Euroopan parhaat pelaajat.

Suomessa on useita nuoria lupauksia, mutta kun Niklas Anttilalta ja Väinö Mäkelältä on kysytty, ketä he pitäisivät silmällä, kun mietitään Suomen seuraavaa huippupelaajaa, vastaus on ollut Rasmus Saukkoriipi.

Saukkoriipi on kohauttanut Suomessa ja maailmalla hurjilla heittopituuksillaan. Saukkoriipi nappasi viime kesänä Sieravuoressa järjestetyssä pituusheittokisassa mm. Garrett Gurthien päänahan. Gurthie on voittanut pituusheiton USA:n mestaruuden peräti neljä kertaa. Saukkoriipi osallistui viime vuonna USA:n pituusheittokisaan ensimmäistä kertaa ja oli kilpailussa toinen. Voiton vei pituusheiton maailmanennätysmies David Wiggins Jr.

Kuinka pitkälle Rasmus Saukkoriipi heittää?

Niille, jotka ymmärtävät lajista ja heittotekniikasta, Saukkoriiven heittopituudet aiheuttavat suoranaista hämmennystä; miten joku voi heittää frisbeegolfkiekkoa noin pitkälle?

“Alussa tuli reenattua kentällä sitä että heittää kauas”, Saukkoriipi kertoo. “Heittoliike sopii minulle. Kaikki tuntuu tosi helpolta siinä ja olen nopea oppimaan. Taustalla on myös paljon salitreeniä, joka on tuonut lisää mittaa.”

“Tuntuu, että on tullut lisää distancea”, hän täräyttää. “Tuntuu, että heitto ei oo ollut koskaan noin hyvää. Olen löytänyt tarkkuuden myös paremmin.”

Kun yksi maailman pisimmille heittävistä frisbeegolfareista paljastaa, että heittopituutta on tullut lisää, on pakko kysyä, että kuinka pitkälle Saukkoriipi oikein pystyy heittämään.

“Kyl mää golf drivea heitän 160-170 metriä. Jos maksimia hakee, niin uskoisin, että 200 metriä menee ihan hyvin.”, Saukkoriipi kertoo vaatimattoman vakuuttavasti. “Forea (kämmenpuolenheitto) en osaa arvioida. Ehkä heitän 160-170 metriä forea, jos oikein lähtee hakemaan.”

Yksi ennakkosuosikeista

Mutta mikä nostaa Saukkoriiven mahdolliseksi huippupelaajaksi? Heittopituudesta saa kyllä hyötyä, mutta esimerkiksi Niklas Anttila on tällä hetkellä Suomen paras pelaaja ja hän ei ole tunnettu pitkästä heitostaan.

“Koen että olen tosi taidokas heittämään: osaan joka tyyliset heitot. Olen tosi hyvä ja varma heittämään”, Rasmus Saukkoriipi arvioi asiaa itse. “Pystyn haastamaan taidollisesti kenet vaan tässä maailmassa. Mulla se on vaan päästä kiinni.”

Rasmus Saukkoriipi osallistuu Prodigy Disc Pro Tourin avauskilpailuun Jämijärvellä 17.-19.5.2024. Saukkoriipi on yksi kisan monesta ennakkosuosikista. Hän lähtee omien sanojensa mukaan kilpailuun aina voittamaan, vaikka Jämin rata ei ole aikaisemmin tuttu.

“En ole koskaan aikaisemmin pelannut Jämin rataa, mutta olen kuullut, että väylät ovat pitkiä ja avoimia. Uskoisin, että voin saada joillain väylillä etua heittopituudesta”, Saukkoriipi tuumii. “On se kiva, että pääsee heittämään kauas. Rata varmaan sopii mun pelille ihan hyvin.”

Rasmus Saukkoriipi avasi kautensa loistavasti Kööpenhaminassa, mutta seuraavat kaksi kisakierrosta meni avauskisassa penkin alle. Hän kertoo, että putin kanssa on vielä tekemistä: “Heitto on parempaa, kuin koskaan – jos putti löytyy niin muut on vaarassa.”

Rasmus tavoittelee tälle kesälle kisakierroksille tasaisuutta peliin. Häntä on nähty videokorteissa isoissakin kisoissa, mutta huonot kierrokset ovat pilanneet huippusijoitukset. “Tasaisuus on enemmän kiinni rutiineista ja siitä, että luottaa omaan peliin, eikä yritä liikoja. Nykyään koitan ottaa rennommin, enkä lähde väkisin yrittämään joka kisaan. Koitan löytää flown peliin ja pysyä rauhallisena”, hän reflektoi.

Kuten moni muu nuori pelaaja, myös Saukkoriipi haaveilee pelaavansa ensi keväänä Yhdysvalloissa Disc Golf Pro Tourilla.

Aikataulu ja lähetykset

Rasmus Saukkoriipi pelaa Jämin frisbeepuistossa perjantaina 17.5.2024 klo 9.00 alkaen. Paikan päälle on vapaa pääsy. Kilpailijat ja ensimmäisen kierroksen lähtöajat ovat nähtävillä avoimen luokan osalta täällä ja naisten luokan osalta täällä. Samassa kortissa Saukkoriiven kanssa pelaavat Teemu Talikainen, Nestori Tuhkanen ja Onni Lahti.

Saukkoriipi esiintyy avauskierroksella Disc Golf Finlandin videokortissa. Videokortin avauskierros julkaistaan Disc Golf Finlandin Youtube-kanavalle lauantaina 18.5.2024.

Tuloksia voi seurata suorana PDGA Live-palvelusta. Frisbeegolfmedia tuottaa kierrosuutiset joka kierroksen jälkeen.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän