KotiKilpailutDisc Golf Pro TourPortland Openissa dramaattinen loppuratkaisu

Portland Openissa dramaattinen loppuratkaisu

Nelipäiväinen Disc Golf Pro Tourin Portland Open päättyi maanantaina aamuyöstä hurjaan kamppailuun avoimessa luokassa. Viimeisillä väylillä vaihdeltiin johtajan viittaa muutamaan otteeseen ja lopulta Adam Hammes vei dramaaattisesti voiton. Naisissa Kristin Tattar ei jättänyt muille mahdollisuuksia.

Hammes palasi huipulle, Gossage suli jälleen lopussa

Adam Hammes palasi kahden vuoden tauon jälkeen Disc Golf Pro Tourin osakilpailuvoittajaksi vaikeiden vuosien jälkeen. Hammes kukisti viimeisillä väylillä pahasti koetellun Aaron Gossagen ensimmäisellä jatkoväylällä. Hammes lähti johtoasemassa viimeiselle kierrokselle. Gossage ja Corey Ellis olivat kuitenkin vain heiton päässä. Corey Ellis ei onnistunut riittävällä tasolla viimeisillä väylillä vaan oli koko ajan heiton tai kahden päässä johdosta ja jäi tulokseen -29.

Aaron Gossagea koiteltiin toden teolla, kun 16 väylän putti ei uponnut sisään lähietäisyydeltä vaan kori sylki sen rumasti ulos, jolla hän jäi yhden heiton päähän Hammesista. Hammes kuitenkin sössi väylällä 17 itselleen bogeyn, joten Gossage tarvitsi vain birdien, jolla hän varmistaisi ensimmäisen Pro Tourin voittonsa.

Väylällä 18 Hammes jätti oman birdie puttinsa 15 metrin päähän korista ja Gossagen piti vain heittää noin 60 metristä korin alle ja napata voitto kotiin. Gossagen lähestyminen jäi kuitenkin noin 10 metrin päähän, joka oli liikaa Aaronille paineiden alla. Molemmat jäivät siis tulokseen -30 ennen playoffin alkamista.

Kilpailu ratkesi ensimmäisellä lisäväylällä, kun Aaron jätti jälleen lähestymisen liian kauaksi yli 10 metriin, eikä onnistunut putissaan.

Suomalaisilla vaisu viikonloppu

Suomalaisittain viikonloppu ei ollut parasta tekemistä. Niklas Anttila ja Väinö Mäkelä tippuivat rahasijojen ulkopuolelle, eivätkä yltäneet enää viimeiselle kierrokselle laisinkaan. Joona Heinänen oli parhaana suomalaisena hienosti jaetulla 15. sijalla tuloksella -19. Tuomas Hyytiäinen haki kauden parasta Pro Tourin sijoitusta, mutta viimeinen kierros ei onnistunut tasolla, joka olisi riittänyt huippusijoijin. Hyytiäinen oli lopulta tuloksissa jaetulla sijalla 35 tuloksella -11.

Suomen miehet matkaavat pitkän Yhdysvaltojen reissun jälkeen takaisin kotiin. He kilpailevat kesän Euroopassa ja matkaavat vasta syksyllä takaisin Yhdysvaltoihin.

Naisissa selvä peli

Kristin Tattar, Portland Open 2023
Kristin Tattar, Portland Open 2023. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Naisten sarjaan oli tulla jännitystä, kun Kristin Tattarin peli ja erityisesti putti ei ottanut sujuakseen. Kristinillä oli kuitenkin niin selvä johto, että toiseksi sijoittunut Sai Ananda pääsi parhaimmillaan kolmen heiton päähän. Lopulta Tattar voitti tuloksella -25, kun Ananda jäi tulokseen -21. Kolmannen sijan jakoivat Julianna Korver ja Ohn Scoggins tuloksella -19. Korver ylsi ensimmäistä kertaa palkintopallille nykymuotoisella Disc Golf Pro Tourilla, vaikka kyseessä on todellinen veteraanipelaaja. Hän on yltänyt yhteenä 38 kertaa palkintopallille Eliitti ja Major tason kilpailuissa vuosina 1998-2006 (Statmando). Ohn nousi kolmanneksi upean viimeisen kierroksen (-10) johdosta.

Disc Golf Pro Tour jatkuu seuraavaksi Zoo Town Openilla Montanassa tulevana viikonloppuna.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän