KotiKilpailutPDGA Euro TourMiro Ryhänen jahtaa toista PDGA Euro Tourin voittoa

Miro Ryhänen jahtaa toista PDGA Euro Tourin voittoa

PDGA Euro Tourilla nähdään jo kesän kahdeksas kilpailu, kun Alutaguse Open kisataan Virossa 10.-12.8.2023 vain viikko ennen frisbeegolfin EM-kisoja. Suomalainen Miro Ryhänen puolustaa PDGA Euro Tourin voittoa, jonka hän nappasi toissa viikolla Åland Openissa. Naisten luokassa ennakkosuosikkina kisaan lähtee viime viikolla kruunattu Suomen mestari Heidi Laine.

Kyseessä on myös kesän viimeinen PDGA Euro Tourin kilpailu, jonka Disc Golf Network kuvaa ja lähettää suorana palvelunsa kautta.

“Omasta mielestäni olen aina yksi ennakkosuosikeista”

Järvenpäästä kotoisin oleva Miro Ryhänen on tullut ryminällä ammattilaisfrisbeegolfia seuraavan yleisön tietoisuuteen. 19-vuotias nuorukainen on ollut järjestäen voittokamppailussa Euroopan ammattilaiskiertueilla.

Isoin pommi tuli heinäkuun lopussa Åland Openissa, kun ilman sponsoria koko kauden pelannut Miro Ryhänen voitti hurjassa voittotaistelussa Niklas Anttilan ja Eagle McMahonin yhden heiton erolla. Kilpailu oli kaiken lisäksi Discmanian sponsoroima. Ryhänen otti makean voiton Discmanian supertähdistä.

Hän osoitti todellisia kilpailijan hermoja pelaamalla viimeisellä kierroksella uransa toiseksi parhaan kierroksen.

“Kyllä minua aina jännittää kisoissa. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Suoriudun kuitenkin parhaiten silloin, kun jännitystä on vähän ilmassa.” Miro kommentoi Frisbeegolfmedialle.

Ryhänen aloitti kautensa PDGA-ratingilla 972. Rating päivittyy aina kuun toisena tiistaina. Viimeisin päivitys 8.8.2023 nosti Ryhäsen ratingin jo lukemaan 1012.

Kiinnostaako, miten PDGA rating lasketaan? Lue artikkelimme aiheesta täältä.

Miro Ryhänen
Miro Ryhänen SM-kisoissa Lahdessa 2023. Kuva: SFL / Marika Salmi

“Ratingin nousu ja hyvät kisasuoritukset ovat seurausta kovasta työstä. Treenasin paljon offseasonilla.” Miro avaa hyvien suoritusten taustoja. Kesällä Ryhänen on noussut monien kisojen kohdalla jopa ennakkosuosikin asemaan.

“Olen parhaimmillani silloin, kun pelataan voitosta.”

Miro Ryhänen

Vaikka paineet ovat nousseet, Ryhänen on osoittanut kypsyyttä ja kykyä kehittyä. Hän on ollut useammassa kisassa taistelemassa huippusijoituksista. “Omasta mielestäni olen aina yksi ennakkosuosikeista, vaikka muut eivät niin ajattelisikaan. Viikonloppuna tavoitteeni on pelata itseni voittokamppailuun. Olen parhaimmillani silloin, kun pelataan voitosta.” Miro kommentoi kesän aikana muuttunutta kilpailutilannetta.

Ilman sponsoreita pelaavalla Ryhäsellä vaikuttaa olevan puuhaa myös silloin, kun hän ei ole frisbeegolfradalla. Sponsorikeskustelu käy jo nyt kuumana ensi kautta ajatellen: “Kyllä muutamilta kiekkovalmistajilta on tullut viestiä,” Miro paljastaa ja pohtii omaa valintaansa ensi kaudeksi, “tärkeää on, että tykkään ylipäätään heittää valmistajan kiekkoja. Toki itse diilillä on myös iso vaikutus valintaani.”

Alutagusessa kovia haastajia

PDGA Euro Tourin kahdeksannessa osakilpailussa Alutaguse Openissa Ryhänen jahtaa 73 avoimen luokan pelaajan ohella maukasta palkintosummaa. Avoimen luokan voittaja nappaa mukavat 4500 euroa ja naisten luokassa voittajalle on tarjolla 2000 euroa. Näiden lisäksi avoimessa luokassa on tarjolla kaksi himoittua osallistumisoikeutta Yhdysvaltain mestaruuskisoihin (USDGC).

Alutaguse Openin viivalla nähdään ennen ensi viikon EM-kisoja useita tähtipelaajia. Ensimmäisessä videokortissa torstaina ovat Väinö Mäkelä, Albert Tamm, Jesse Nieminen ja Jakub Semerád. Yhtenä ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee myös Viron mestaruuden viime viikolla voittanut Mauri Villmann.

Ryhäsen on otettava jälleen siis kovia päänahkoja, mikäli hän mielii korkeimmalle korokkeelle Virossa. Ainakin hänellä on keskittyminen tämän viikon kisoissa, sillä EM-kisoissa häntä ei nähdä – Suomen joukkue EM-kisoihin valittiin jo aikoja sitten.

Heidi Laine ylivoimainen suosikki naisten luokassa

Heidi Laine on tällä hetkellä Statmandon Power Rankingin kuumin suomalainen naispelaaja. Heidi lähtee selvänä ennakkosuosikkina Alutagusen kisaan, vaikka kisassa nähdään Euroopan parhaimmistoa. Viivalla on mm. Rachel Turton, Anniken Steen ja Anneli Tõugjas-Männiste.

Laine mestästää kauden ensimmäistä PDGA Euro Tourin voittoa. Kiertueen ylivoimainen hallitsija Silva Saarinen matkustaa Viroon vasta EM-kisoihin ensi viikolla.

Riittääkö huippuvireisellä Laineella keskittyminen Alutaguse Openissa arvokisojen väliviikolla?

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata suorana Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 9.30 ja avoimen luokan lähetys kello 16.30.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

PDGA Euro Tour supistuu

PDGA Euro Tour otti pienen takaiskun tällä viikolla, kun South Estonian Open jouduttiin perumaan syyskuun alusta vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Latviassa pelattavaan 9Hill Openiin on ilmoittautunut myös vain yhdeksän pelaajaa, joten myös sen järjestäminen näyttää epätodennäköiseltä tässä vaiheessa.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän