KotiKilpailutEuropean Pro TourNokia Openin uskomaton finaalipäivä päättyi suomalaisjuhliin

Nokia Openin uskomaton finaalipäivä päättyi suomalaisjuhliin

Avoimen luokan osalta Nokia Openin finaalikierrokseen lähdettiin suomalaisten kannalta haastavista asetelmista. Viron Mauri Villmann oli ottanut neljän heiton etumatkan toisena olevaan tampereen Daniel Davidssoniin ja peräti seitsemän heiton eron jyväskyläläiseen Lauri Lehtiseen. Finaalipäivä oli olosuhteiden osalta täydellinen, aurinko lämmitti ja ensimmäisellä kierroksella pelaajia haastaneet tuulet olivat tyyntyneet.

Erittäin varmana ja tasaisena pelaajana tunnettu Villmann kuitenkin antoi heti kierroksen alussa useita mahdollisuuksia suomalaisille tekemällä pieniä virheitä. Kierroksen ensimmäisen puolikkaan, eli niin sanotun etuysin jälkeen, tilanne olikin jo kääntynyt suomalaisten eduksi. Voitosta taisteli kolme pelaajaa, Villmann, Lehtinen ja Davidsson. Neljäntenä kärkiryhmässä pelannut Jesse Nieminen oli myös voittotaistelussa mukana.

Eräs Nokian Beastin tunnetuimmista yksittäisistä väylistä, on legendaarinen saariväylä. Kyseinen väylä mahdollistaa todella suuret muutokset tuloksissa yhden väylän aikana. Väylää on myös kutsuttu unelmien murskaajaksi, ja kyseinen väylä koituikin Villmannin kohtaloksi. Erinomaisen avausheiton jälkeen Villmann ei saanut kiekkoa jäämään pelialueelle lukuisten yritysten jälkeen. Lopulta tuloskorttiin kirjattiin seitsemän heittoa, eli triplabogey (+3). Tämä muuttikin tilanteen täysin ja voittokamppailu käytiin Lehtisen ja Davidssonin välillä.

Ratkaisua saatiin jännittää aivan viime metreille asti, kun Davidsson epäonnistui putissaan ja Lehtinen sai pelata itselleen voiton varmalla rutiinisuorituksella, kokonaisen yhden heiton turvin. Villmann onnistui saamaan pelinsä takaisin raiteilleen loppua kohden ja sijoittui lopulta jaetulle toiselle sijalle Davidssonin kanssa yhteistuloksella -18. Lehtisen voittotulos, -19, on neljä heittoa parempi kuin Niemisen voittotulos viime vuonna. Tämä kertoo jälleen pelaajien kehityksestä lajin parissa. Neljänneksi sijoittui lopulta Niilo Hongisto (yht. -17), aivan upean -9 kierroksen jälkeen. Tämä oli päivän paras kierrostulos yhdessä Eeka Kölhin kanssa.

LAINE YLIVOIMAISEKSI VOITTAJAKSI NAISTEN LUOKASSA

Naisten luokassa ei aivan samanlaista draamaa ja jännitystä nähty. Heidi Laine jatkoi tasaisen varmaa suorittamistaan ja pelasi jälleen kierrostuloksen +5. Yhteistuloksella +15 irtosi peräti seitsemän heiton voitto. Laine pelasi koko kilpailun ajan todella varmaa peliä ja toteutti omaa suunnitelmaansa erinomaisesti. “Peli tuntui koko kilpailun ajan paremmalta loppua kohden. Kroppa alkoi lämpenemään ja toimimaan paremmin. Ensimmäinen kierros oli selvästi vaikein niin olosuhteiden kuin pelaamisen osalta. Varma suorittaminen riitti tällä kertaa voittoon.” Heidi Laine kommentoi Frisbeegolfmedialle. “Tämä oli loistava kenraaliharjoitus myöhemmin kesällä pelattavaa major kilpailua European Openia varten” Laine kommentoi.

Toiseksi naisten luokassa sijoittui Olivia Kindstedt (+22). Kindstedt pelasi koko kilpailun ajan hyvää peliä, mutta tällä kertaa rahkeet eivät riittäneet voittoon asti. Toinen sija on kuitenkin Kindstedtin paras sijoitus European Pro Tourilla tällä kaudella ja peli on ollut nousujohteista. Kolmannelta sijalta löytyy niin ikään myös suomalaisväriä, Silva Saarinen, yhteistuloksella +24. Saarinen tunnetaan yhtenä naisten luokan parhaista puttaajista ja Saarinen naulasikin koko kilpailun ajan todella hienoja putteja. Kolmas sija on Saarisen paras sijoitus European Pro Tourilla tällä kaudella.

Ja vielä neljänneltä sijalta nostona kilpailun ainoa ulkomaalaispelaaja naisten luokassa, Anneli Tõugjas-Männiste (+26). Tõugjas-Männiste jäi kärjen kyydistä jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta peli kuitenkin parani kilpailun edetessä. Mainittakoon silti, että tämä on Tõugjas-Männisteen heikoin sijoitus European Pro Tourilla, hän on sijoittunut toiseksi kaikissa muissa osakilpailuissa tällä kaudella.

Heidi Laine, European Pro Tour Nokia Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

EUROPEAN PRO TOURIN VIIDES OSAKILPAILU SIPOOSSA

European Pro Tour jatkuu kiertueen viidennellä osakilpailulla kolmen viikon päästä Sipoossa. Sipoo toimii näyttämönä Tyyni Open kilpailulle. Tyyni on ollut jo usean vuoden ajan Euroopan suurin frisbeegolftapahtuma. Kilpailu tullaan pelaamaan monipuolisella ja haastavalla Sibben frisbeegolfradalla. Tyyni Openia voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta ja live-tuloksia UDisc Live-palvelusta. Lisää kiertueen aikataulusta voit lukea kiertue-ennakostamme.

Uusimmat uutiset

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

Suomen MM-kisojen kisapäivät ovat tässä!

Frisbeegolfin maailman kattojärjestö PDGA julkaisi vuoden 2025 MM-kisojen päivät....

Disc Golf Pro Tour otti ison askeleen kohti vedonlyöntimarkkinoita

Maailman kovatasoisin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT) julkaisi...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän