KotiKilpailutEuropean Pro TourNokia Openin uskomaton finaalipäivä päättyi suomalaisjuhliin

Nokia Openin uskomaton finaalipäivä päättyi suomalaisjuhliin

Avoimen luokan osalta Nokia Openin finaalikierrokseen lähdettiin suomalaisten kannalta haastavista asetelmista. Viron Mauri Villmann oli ottanut neljän heiton etumatkan toisena olevaan tampereen Daniel Davidssoniin ja peräti seitsemän heiton eron jyväskyläläiseen Lauri Lehtiseen. Finaalipäivä oli olosuhteiden osalta täydellinen, aurinko lämmitti ja ensimmäisellä kierroksella pelaajia haastaneet tuulet olivat tyyntyneet.

Erittäin varmana ja tasaisena pelaajana tunnettu Villmann kuitenkin antoi heti kierroksen alussa useita mahdollisuuksia suomalaisille tekemällä pieniä virheitä. Kierroksen ensimmäisen puolikkaan, eli niin sanotun etuysin jälkeen, tilanne olikin jo kääntynyt suomalaisten eduksi. Voitosta taisteli kolme pelaajaa, Villmann, Lehtinen ja Davidsson. Neljäntenä kärkiryhmässä pelannut Jesse Nieminen oli myös voittotaistelussa mukana.

Eräs Nokian Beastin tunnetuimmista yksittäisistä väylistä, on legendaarinen saariväylä. Kyseinen väylä mahdollistaa todella suuret muutokset tuloksissa yhden väylän aikana. Väylää on myös kutsuttu unelmien murskaajaksi, ja kyseinen väylä koituikin Villmannin kohtaloksi. Erinomaisen avausheiton jälkeen Villmann ei saanut kiekkoa jäämään pelialueelle lukuisten yritysten jälkeen. Lopulta tuloskorttiin kirjattiin seitsemän heittoa, eli triplabogey (+3). Tämä muuttikin tilanteen täysin ja voittokamppailu käytiin Lehtisen ja Davidssonin välillä.

Ratkaisua saatiin jännittää aivan viime metreille asti, kun Davidsson epäonnistui putissaan ja Lehtinen sai pelata itselleen voiton varmalla rutiinisuorituksella, kokonaisen yhden heiton turvin. Villmann onnistui saamaan pelinsä takaisin raiteilleen loppua kohden ja sijoittui lopulta jaetulle toiselle sijalle Davidssonin kanssa yhteistuloksella -18. Lehtisen voittotulos, -19, on neljä heittoa parempi kuin Niemisen voittotulos viime vuonna. Tämä kertoo jälleen pelaajien kehityksestä lajin parissa. Neljänneksi sijoittui lopulta Niilo Hongisto (yht. -17), aivan upean -9 kierroksen jälkeen. Tämä oli päivän paras kierrostulos yhdessä Eeka Kölhin kanssa.

LAINE YLIVOIMAISEKSI VOITTAJAKSI NAISTEN LUOKASSA

Naisten luokassa ei aivan samanlaista draamaa ja jännitystä nähty. Heidi Laine jatkoi tasaisen varmaa suorittamistaan ja pelasi jälleen kierrostuloksen +5. Yhteistuloksella +15 irtosi peräti seitsemän heiton voitto. Laine pelasi koko kilpailun ajan todella varmaa peliä ja toteutti omaa suunnitelmaansa erinomaisesti. “Peli tuntui koko kilpailun ajan paremmalta loppua kohden. Kroppa alkoi lämpenemään ja toimimaan paremmin. Ensimmäinen kierros oli selvästi vaikein niin olosuhteiden kuin pelaamisen osalta. Varma suorittaminen riitti tällä kertaa voittoon.” Heidi Laine kommentoi Frisbeegolfmedialle. “Tämä oli loistava kenraaliharjoitus myöhemmin kesällä pelattavaa major kilpailua European Openia varten” Laine kommentoi.

Toiseksi naisten luokassa sijoittui Olivia Kindstedt (+22). Kindstedt pelasi koko kilpailun ajan hyvää peliä, mutta tällä kertaa rahkeet eivät riittäneet voittoon asti. Toinen sija on kuitenkin Kindstedtin paras sijoitus European Pro Tourilla tällä kaudella ja peli on ollut nousujohteista. Kolmannelta sijalta löytyy niin ikään myös suomalaisväriä, Silva Saarinen, yhteistuloksella +24. Saarinen tunnetaan yhtenä naisten luokan parhaista puttaajista ja Saarinen naulasikin koko kilpailun ajan todella hienoja putteja. Kolmas sija on Saarisen paras sijoitus European Pro Tourilla tällä kaudella.

Ja vielä neljänneltä sijalta nostona kilpailun ainoa ulkomaalaispelaaja naisten luokassa, Anneli Tõugjas-Männiste (+26). Tõugjas-Männiste jäi kärjen kyydistä jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta peli kuitenkin parani kilpailun edetessä. Mainittakoon silti, että tämä on Tõugjas-Männisteen heikoin sijoitus European Pro Tourilla, hän on sijoittunut toiseksi kaikissa muissa osakilpailuissa tällä kaudella.

Heidi Laine, European Pro Tour Nokia Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

EUROPEAN PRO TOURIN VIIDES OSAKILPAILU SIPOOSSA

European Pro Tour jatkuu kiertueen viidennellä osakilpailulla kolmen viikon päästä Sipoossa. Sipoo toimii näyttämönä Tyyni Open kilpailulle. Tyyni on ollut jo usean vuoden ajan Euroopan suurin frisbeegolftapahtuma. Kilpailu tullaan pelaamaan monipuolisella ja haastavalla Sibben frisbeegolfradalla. Tyyni Openia voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta ja live-tuloksia UDisc Live-palvelusta. Lisää kiertueen aikataulusta voit lukea kiertue-ennakostamme.

Uusimmat uutiset

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

European Openin toinen kierros loppui ennen aikojaan – jatkuu lauantaina ilman yleisöä Tampereella

European Openin toinen kierros sai ikävän käänteen, kun ukkosmyrskyt...

Eveliina Salonen nousi Kristin Tattarin kannoille – “peleillä ollaan vielä”

Eveliina Salonen oli loistavassa vireessä European Openin toisella kierroksella...

European Openin avauskierros oli yhdysvaltalaisten näytöstä – suomalaistähdet kärjen tuntumassa

Frisbeegolfin European Openin avauskierros käytiin sateisessa kelissä Tampereen frisbeegolfkeskuksella....

Kristin Tattar aloitti European Openin dominoivasti – kaksi suomalaista kärkikorttiin

Kristin Tattar aloitti loistavasti European Openin Tampereen frisbeegolfkeskuksella. Tattar...

Yhdysvallat rökitti hermostuneen Euroopan perinteisessä Presidents Cupissa

Frisbeegolfin European Open käynnistyi keskiviikkona perinteisellä Presidents Cupilla. Team...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän