KotiKilpailutDisc Golf Pro TourNiklas Anttila toinen kauden ensimmäisessä Majorissa

Niklas Anttila toinen kauden ensimmäisessä Majorissa

Viikonloppuna 20.-23.4.2023 järjestettiin vuoden 2023 ensimmäinen Frisbeegolfin PDGA (Professional Disc Golf Association) Pro Major -tapahtuma, PDGA Champions Cup. Kilpailu pelattiin toista kertaa upealla W.R. Jacksonin radalla, joka sijaitsee PDGA:n päämajan vieressä. Suomalaisittain kilpailu tarjosi jännitystä aina viimeiselle väylälle asti, kun Niklas Anttila taisteli jälleen kerran Major-kilpailun kärkisijoista.

Isaac Robinson ylivoimaiseen voittoon

Isaac Robinson PDGA Champsion Cup 2023
Isaac Robinson PDGA Champsion Cup 2023 @discgolfprotour

Avoimen luokan voittaja Isaac Robinson pelasi koko viikonlopun huikealla tasolla ja lähti päätös päivään 7 heiton johdossa, ennen Niklas Anttilaa ja James Conradia. Robinson vaarallisimmaksi uhkaajaksi nousi hieman yllättäen neljännen kierroksen alkupuolella Silas Schultz, joka pelasi kierroksen jahtikortissa ja oli ennen viimeistä päivää 10 heittoa Robinsonia perässä. Silas Schultz pelasi uskomatonta frisbeegolfia kierroksen alun. Hän oli ensimmäisen kymmenen väylän jälkeen tuloksessa -9. Väylällä 11 Schultz oli lähellä heittää hole-in-one heiton ja väylällä 12 hän oli vain senttien päässä että toinen heitto olisi päätynyt eagle-putille. Tämän jälkeen vauhti kuitenkin hiipui ja muutama bogi lopussa jätti Schultzin kilpailun neljännelle sijalle. Schultzin suoritusta voidaan pitää koko viikonlopun ehkä suurimpana yllätyksenä. Hän oli ennen kilpailua rankingissa vasta sijalla 74.

Isaac Robinsonin reilu johto ennen viimeistä kierrosta ja hänen varmat otteet myös viimeisellä kierroksella varmistivat hänelle uran ensimmäisen Major-voiton. Robinson pelasi ensimmäisenä päivänä parhaan kierroksen (-11), eikä sen jälkeen luovuttanut kärkipaikkaa. Seuraavien kierroksien tulokset olivat -11, -12 ja -6.

Niklas Anttila pelasi huimalla tasolla koko viikonlopun pelaten neljä kierrosta tuloksin -9, -10, -8 ja -8. Anttila oli myös edellisessä Pro Major-tason kilpailussa toinen, kun hän viime vuoden Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa hävisi niukasti Gannon Buhrille. Major -tasolla avoimessa luokassa (MPO) ei ole vielä yhtään suomalaista voittajaa.

Myös muilla suomalaisilla oli avoimessa luokassa hyvä viikonloppu. Väinö Mäkelä pelasi kierrokset -7, -7, -9 ja -5 ja oli tuloksissa jaetulla seitsemännellä sijalla. Joona Heinänen lopetti kilpailun huikeasti pelaamalla viimeisellä kierroksella tuloksen -12, joka nosti hänet sijalle 13. Kierrostulos -12 jakaa rataennätystä, johon aiemmilla kierroksilla ylsivät Silas Schultz (kierros 2), Isaac Robinson (kierros 3) ja Gannon Buhr (kierros 3). Tuomas Hyytiäinen taisteli sijalle T54.

#PelaajaTulosPalkinto
1.🇺🇸 Isaac Robinson-40$14,000
T2.🇺🇸 Eagle McMahon-35$7,251
T2.🇫🇮 Niklas Anttila-35$7,251

T7.🇫🇮 Väinö Mäkelä-28$2,863
T13.🇫🇮 Joona Heinänen-26$1,950
T53.🇫🇮 Tuomas Hyytiäinen-12
PDGA Champions Cup 2023 Mixed Pro Open (MPO) tulokset

Naisten luokassa Kristin Tattar ylivoimainen

Kristin Tattar oli täysin pitelemätön naisten luokassa. Tattar aloitti kilpailun pelaamalla huiman -9 kierroksen. Kun toisellakin kierroksella tuli vahva -7 kierros hän oli jo kahden kierroksen jälkeen tuloksessa -16, joka sekin olisi ollut ylivoimainen voitto. Kolmannella kierroksella Tattar pelasi -8 kierroksen ja kasvatti johtoaan edelleen. Viimeinen kierros oli naisten luokassa tulostasoltaan vaatimaton kun Kristinin -3 kierros oli sekin päivän paras kierros.

Muista palkintopallisijoituksista käytiin tasaisempaa kamppailua ja palkintopallille saatii lopulta viisi kilpailijaa kun Ohn Scoggins nousi hopealle ja kolmatta sijaa jakoi peräti kolme kilpailijaa, Kat Mertsch, Catrina Allen ja Hailey King.

Suomalaisista Henna Blomroos pelasi parhaiten ja varmisti paikan kymmenen parhaan joukossa pelaamalla kierrokset -3, -1, -4, +2. Heidi Laine ja Eveliina Salonen pääsivät myös rahoille sijoilla T18 ja T21. Silva Saarinen jäi rahasijojen ulkopuolelle ja oli kilpailun 32.

Yhtenä suurimpina yllätyksinä naisten luokassa voidaan pitää 17-kertaisen major-voittajan Paige Piercen jäämistä myös rahasijojen ulkopuolelle. Paige Pierce on ollut Major-tasolla rahasijoilla yhtäjaksoisesti vuodesta 2010 asti.

Kristin Tattar PDGA Champions Cup 2023
Kristin Tattar PDGA Champions Cup 2023 @discgolfprotour

#PelaajaTulosPalkinto
1.🇪🇪 Kristin Tattar-27$8,500
2.🇺🇸 Ohn Scoggins-13$5,000
T3.🇺🇸 Kat Mertsch-11$3,067
T3.🇺🇸 Catrina Allen-11$3,067
T3.🇺🇸 Hailey King-11$3,067
T8.🇫🇮 Henna Blomroos-6$1,650
T18.🇫🇮 Heidi Laine+5$850
T21.🇫🇮 Eveliina Salonen+6$483
T32.🇫🇮 Silva Saarinen+15
PDGA Champions Cup 2023 Female Pro Open (FPO) tulokset

Uusimmat uutiset

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

European Openin toinen kierros loppui ennen aikojaan – jatkuu lauantaina ilman yleisöä Tampereella

European Openin toinen kierros sai ikävän käänteen, kun ukkosmyrskyt...

Eveliina Salonen nousi Kristin Tattarin kannoille – “peleillä ollaan vielä”

Eveliina Salonen oli loistavassa vireessä European Openin toisella kierroksella...

European Openin avauskierros oli yhdysvaltalaisten näytöstä – suomalaistähdet kärjen tuntumassa

Frisbeegolfin European Openin avauskierros käytiin sateisessa kelissä Tampereen frisbeegolfkeskuksella....

Kristin Tattar aloitti European Openin dominoivasti – kaksi suomalaista kärkikorttiin

Kristin Tattar aloitti loistavasti European Openin Tampereen frisbeegolfkeskuksella. Tattar...

Yhdysvallat rökitti hermostuneen Euroopan perinteisessä Presidents Cupissa

Frisbeegolfin European Open käynnistyi keskiviikkona perinteisellä Presidents Cupilla. Team...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän