Värikäs Music City Open 2023 on ohi. MCO ei pettänyt tänäkään vuonna, kun olosuhteet ja kenttä haastoivat ammattilaiset toden teolla.

Lizotte jälleen voittoon jahtikortista

Simon Lizotte - MCO 2023
Simon Lizotte – MCO 2023 @discgolfprotour

Simon Lizotte voitti toisen kerran Pro Tourin osakilpailun jahtikortista. Samaan on pystynyt historian saatossa vain kaksi pelaajaa: lajin 12-kertainen maailman mestari Ken Climo ja 6-kertainen maailman mestari Paul McBeth. Simonin 8 birdien lopetus löi jauhot suuhun takaa tulevalle kärkikortille, joka ei pystynyt vastaamaan hänen vauhtiinsa. Anthony Barelan ja Calvin Heimburgin puttimissit löivät heidän osaltaan naulan arkkuun ja Gannon Buhrin epäonnekas skippi väylällä 17 varmisti Lizotten voiton.

Suomalaisilla hyvää tekemistä

Väinö Mäkelä oli avoimessa sarjassa parhaana suomalaisena jaetulla 18. sijalla. Väinöllä oli hyvin tasainen turnaus, kun kierrokset olivat 60, 61 ja 61. Suomalaisista toiseksi parhaana oli Tuomas Hyytiäinen, jonka turnaus ei ollut niin tasainen. Vaikea ensimmäinen kierros, toinen näytti jo paremmalta ja viimeisellä kierroksella Hyytiäinen kellotti hurjan -9 kierroksen ja nousi jaetulle sijalle 25 yhdessä Paul McBethin ja muutaman muun kanssa. Flunssaisena pelannut Joona Heinänen jäi sijalle 53. Niklas Anttila joutui keskeyttämään kilpailun jo heti ensimmäisellä kierroksella selkävaivojen takia.

Tattar neppaili ykköspallille naisissa

Kristin Tattarin viime turnauksen vaikeudet on takana päin, kun Tattar otti vakuuttavan voiton Nashvillessä. Rauhallisesti pelaillut Kristin ei näyttänyt missään vaiheessa heikkouksia, joihin muut voisivat iskeä. Hän vaikuttaa parhaimmillaan olevan lähes virheetön ja omassa kategoriassaan kaikilla pelin osa-alueilla.

Suomalaisnaisten vahva edustus toi kaksi top10 sijoitusta, kun Eveliina Salonen oli kuudes ja Heidi Laine oli jaettu 8. Eveliina Salosella oli selvästi putissa jo parempi rytmi, joka näkyi myös tilastoissa. Pro Tourin voitto vaatii luonnollisesti onnistuneita heittoja, mutta erityisesti virheettömyyttä, joka ei ole ollut suomalaisnaisten vahvuuksia vielä tällä kaudella.

Henna Blomroos ja Silva Saarinen olivat 15. ja 21. Hennalla oli viimeisellä kierroksella vaikeuksia. Silvalla viimeinen kierros oli hyvää tekemistä, mutta hänen kilpailuaan rokotti eniten hurjassa sateessa pelattu toinen kierros, joka tiputti hänet kärkikamppailusta. Suomalaisviisikon täydensi Sonja Laine, joka jäi ensimmäisessä Pro Tourin kilpailussaan viimeiseksi sijalle 50.

Pro Tour jatkuu aikataulun mukaisesti Silver-tason kilpailulla heti ensi viikonloppuna. Myös tulevana viikonloppuna nähdään kaikki Yhdysvalloissa olevat suomalaiset kilpailemassa ja metsästämässä ensimmäistä voittoa. Pro Tourin aikataulu ja suomalaiset on nähtävillä täällä.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...