KotiKilpailutMM-kisatSalonen ja Blomroos taistelevat pronssista frisbeegolfin MM-kisoissa

Salonen ja Blomroos taistelevat pronssista frisbeegolfin MM-kisoissa

Mitalitoivo elää naisten luokassa, kun Eveliina Salonen ja Henna Blomroos roikkuvat tiukasti pronssitaistelussa frisbeegolfin MM-kisoissa. Avoimessa luokassa Lauri Lehtinen ja Niklas Anttila tippuivat niukasti kärkikymmeniköistä.

Naisten luokassa riittää jännitettävää

Ylivoimainen virolainen Kristin Tattar antoi neljännellä kierroksella mahdollisuuden muille kilpailijoille taistella maailmanmestaruudesta. Missy Gannon hyödynsi tilaisuuden ja nousi jo yhden heiton päähän hallitsevasta maailmanmestarista. Gannonin viimeisen väylän kömmähdys ja virolaisen onnistuminen toi kuitenkin Tattarille peräti viiden heiton kaulan ennen viimeistä kierrosta.

Kristin Tattar on siis kärjessä tuloksessa -22. Missy Gannon on toisena tuloksella -17. Kolmantena oleva norjalainen Lykke Lorentzen on tuloksessa -8.

Henna Blomroos (-6) ja Eveliina Salonen (-5) roikkuivat hyvin pronssikamppailussa. He ovat sijoilla viisi ja kuusi. Heillä riittää kokemusta MM-kisoista – molemmilta löytyy MM-hopea palkintokaapista.

Silva Saarinen on yhdeksäntenä tuloksessa -1. Myös Saarisella riittää motivaatiota pelata, vaikka mitali onkin kiusallisen kaukana – palkintorahat kasvaa jokaisen sijoituksen myötä. Naisten luokan palkintorahat ovat nähtävillä MM-kisasivuiltamme.

Neljä suomalainen Heidi Laine nähdään myös viimeisellä kierroksella. Hän on tuloksessa +5, sijalla 17 – vain viisi heittoa kärkikymmeniköstä.

Kärki karkasi Anttilalta ja Lehtiseltä

Kymmenen parhaan joukossa neljänteen päivään lähteneet Lauri Lehtinen ja Niklas Anttila eivät pystyneet pitämään asetelmiaan. Lehtinen on parhaana suomalaisena 12. tuloksella -28. Anttila on Lehtisen tuntumassa jaetulla sijalla 13 tuloksessa -27.

Kilpailua johtaa Isaac Robinson tuloksella -36. Toisena on nuori yllättäjä Evan Scott (-33). Kolmannen sijan jakavat Calvin Heimburg, Kyle Klein ja Anthony Barela tuloksessa -32. Johdossa oleva Robinson muistetaan siitä, että hän kamppaili kevään ensimmäisessä major-kisassa – Champions Cupissa Anttilan kanssa ja otti voiton ennen suomalaista.

Anttilalla ja Lehtisellä on teoreettiset mahdollisuudet hurjalla onnistumisella taistella pronssisijasta, mutta se vaatisi aivan huippuonnistumista. Lisäksi kärkikymmenikössä ovat käytännössä kaikki maailman parhaat pelaajat – joku heistä todennäköisesti onnistuu lähes yhtä hyvin. Jokainen voitettu sijoitus tuo kuitenkin hieman lisärahaa suomalaisten matkakassaan. Katso avoimen luokan palkintorahat MM-kisasivultamme.

Neljännen kierroksen jälkeen 40% kilpailijoista eli 87 parasta jatkaa viimeiselle kierrokselle. Suomalaisista viimeisellä kierroksella nähdään Lehtisen ja Anttilan lisäksi Väinö Mäkelä ja Jesse Nieminen tasatuloksessa -22, jaetulla sijalla 27. Myös tamperelainen Daniel Davidsson venytti itsensä viimeiselle kierrokselle tuloksella -12, sijoitus jaettu 73.

Vaikka suomalaisia ei nähdä mitalitaistelussa avoimessa luokassa, MM-kisat ovat sujuneet varsin hyvin toistaiseksi suomalaisittain. Viime vuonna paras sijoitus oli Väinö Mäkelän 14. sija. Anttila oli viime vuonna 64. ja Lehtinen 86.

Aikataulu ja lähetykset

Viides ja viimeinen kierros pelataan sunnuntaina. Tuloksia voi seurata tilastopalvelu UDiscista reaaliajassa. Livelähetys kilpailusta alkaa Disc Golf Network -palvelusta naisten luokan osalta klo 16.30 ja avoimen luokan osalta klo 22.00. Lähetyksessä seurataan kärkikorttien pelaajia. Muut lähtöajat ovat nähtävillä alla.

Lue lisää frisbeegolfin MM-kisoista Frisbeegolfmedian MM-kisasivulta.

PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Heidi Laine16.00UDisc Live
Silva Saarinen16.20UDisc Live
Henna Blomroos16.40UDisc Live, Disc Golf Network
Eveliina Salonen16.40UDisc Live, Disc Golf Network
Suomalaisnaisten lähtöajat viidennellä kierroksella.
PelaajaLähtöaikaMistä seurata?
Daniel Davidsson18.40UDisc Live
Jesse Nieminen21.10UDisc Live
Väinö Mäkelä21.10UDisc Live
Niklas Anttila21.40UDisc Live
Lauri Lehtinen21.50UDisc Live
Suomalaisten lähtöajat viidennellä kierroksella avoimessa luokassa.

Uusimmat uutiset

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

“Mahdollisuus muuttaa täysin oman uran suunta” – suomalaiset hakevat Turku Openista nappionnistumisia

Viikonloppuna kilpaillaan kesän toinen DGPT Europen Elite-kisa, kun kiertue...

European Openin yleisökierrokset tulevat pian myyntiin

Monille tärkeä osa European Open elämystä ovat European Openin...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän