KotiKilpailutDisc Golf Pro TourMäkelä jälleen kymmenen parhaan joukossa

Mäkelä jälleen kymmenen parhaan joukossa

Yhdysvaltojen ammattilaiskiertue jatkui viikonloppuna länsirannikolla Kaliforniassa OTB Openilla. Ensimmäisen kahden kierroksen jälkeen kenttä on kynsinyt huippupelaajien peliä ja kärjessä nähtiin yllätysnimiä viimeiselle kierrokselle lähdettäessä.

Emerson Keithille ensimmäinen Pro Tourin voitto

Kilpailun viimeiselle kierrokselle lähdettiin mielenkiintoisesta asetelmasta, kun kärkikortissa ei ollut ketään, jolla olisi iso voitto urallaan. Emerson Keith (-23) piti parhaiten hermonsa kärkikamppailussa ja otti voiton lopulta kahden heiton erolla toiseksi tulleeseen Gannon Buhriin (-21). Pitkään voittotaistelu näytti kahden kaupalta, kun toisen kierroksen jälkeen kilpailua johtanut Aaron Gossage aloitti vahvasti kolmannen kierroksen. Karmeat puttivirheet tiputtivat Aaron Gossagen kuitenkin lopulta jaetulle kolmannelle sijalle. Samalla sijalla viikonlopun päättivät myös Isaac Robinson ja Cole Redalen.

Väinö Mäkelä OTB Open
Väinö Mäkelä OTB Open. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Suomalaisilla hyvä viikonloppu

Väinö Mäkelä otti jälleen TOP10 sijoituksen Yhdysvaltain Pro Tourilla, kun hän sijoittui viikonlopun jäljiltä sijalle yhdeksän tuloksella -16. Väinö oli toisella kierroksella vahvasti kärkikamppailussa mukana, mutta kierroksen keskivaiheille osunut neloisbogey tiputti Väinön liian kauas kärjestä voittokamppailua ajatellen. Väinö nettosi viikonlopusta arvioiden mukaan 1800 dollaria.

Muista suomalaisista Niklas Anttila ja Joona Heinänen ylsivät niin ikään rahapalkinnoille viikonlopun jäljiltä. Niklas Anttila sijoittui jaetulle sijalle 13 tuloksella -14. Heinänen oli jaetulla sijalla 35. Neljäs viikonlopun suomalainen Tuomas Hyytiäinen jäi niukasti rahojen ulkopuolelle sijoittuen sijalle 48.

Naisten sarjassa selvä ykkönen

Naisten sarja oli viisinkertaisen maailmanmestarin Paige Piercen näytöstä. Euroopan kärkinimet Kristin Tattar, Henna Blomroos ja Eveliina Salonen suuntasivat takaisin kotiin ja Pierce palasi pitkästä aikaa loukkaantumisten jäljiltä voittokantaan. Piercen toinen kierros teki jo muista selvää jälkeä, kun hänellä oli lähes ennätyspitkä kymmenen väylän birdieputki. Pierce on voittanut nyt OTB Openin kolme kertaa putkeen.

Toiseksi naisissa ylsi Ohn Scoggins (-21) ja kolmanneksi Emily Beach (-17).

Paige Pierce OTB Open.
Paige Pierce OTB Open. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Disc Golf Pro Tour jatkuu heti ensi viikonloppuna Orlandossa Beaver State Fling -nimisellä Silver-tason kilpailulla. Suomen miehet nähdään viivalla jahtaamassa ensimmäistä voittoaan Yhdysvalloissa. Katso koko aikataulu ja suomalaiset täältä.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...