KotiKilpailutEuropean Pro TourLehtinen teki sen taas, suomalaisille kolmoisvoitto

Lehtinen teki sen taas, suomalaisille kolmoisvoitto

Lauri Lehtinen teki sen taas. Lehtinen lähti finaalikierrokselle kolme heittoa kärjestä. Kun kierros lopulta oli ohi ja pöly laskeutui, Lehtinen nousi Tyyni Openin voittajaksi Sibben tuulisessa säässä. Alkukierroksen vaikeudet eivät näkyneet enää lopussa, kun Lehtinen paukutti viisi birdietä putkeen ja varmisti voittonsa erittäin vakuuttavalla -7 finaalikierroksella. Lehtisen kokonaistulos oli lopulta -24, jolla irtosi peräti kolmen heiton kaula toiseksi sijoittuneeseen Jesse Niemiseen(-21).

Nieminen pysyi voittotaistelussa mukana aivan kalkkiviivoille asti. Viimeisellä väylällä birdiellä olisi voinut päästä jatkoväylille, mutta Sibben legendaarinen veden ylitys rankaisi ja korttiin kirjattiin lopulta tuplabogey. Nieminen sijoittui toiseksi myös kaksi viikkoa sitten pelatussa PDPT:n Oulun osakilpailussa, joten tahti on ollut noususuuntainen.

Palkintopallin täydentää koko viikonlopun kilpailua johtanut Mikael Häme(-20). Häme oli pelannut viimeiseen kierrokseen asti käytännössä virheetöntä peliä ilman bogeyja. Viimeisellä kierroksella pelisuunnitelman toteutus ei kuitenkaan onnistunut ja kierros olikin lähinnä selviytymistä. Viimeisen väylän birdie kuitenkin nosti Hämeen yksin kolmannelle sijalle, yhden heiton neljänneksi sijoittuneen Silver Lättin(-19) edelle. Hämeen ensimmäisen kierroksen rataennätys (-11) kuitenkin piti pintansa myös viimeisellä kierroksella.

Kuten eilisen toisella kierroksella, tänäänkin Monsterille nähtiin vain yksi birdie. Nestori Tuhkanen laittoi pitkän putin kakkosringistä (10-20m) sisään ja nappasi tällä kierroksen ainoan miinusmerkkisen väylätuloksen Monsterilta.

TURTON VOITTOON, LAINEELLE PÄIVÄN PARAS KIERROS

Naisten luokassa finaalikierrokselle lähdettiin Rachel Turtonin johdossa. Turtonilla oli kolmen heiton johtoasema, jonka hän onnistui pitämään loppuun asti. Turtonin viimeinen kierros ei varsinaista ilotulitusta ollut, mutta +1 kierros ja -4 yhteistulos riittivät voittoon. Turton jatkaa vahvaa putkeaan. Konopiste Openin voiton ja Krokhol Openin kolmannen sijan perään lisätään Tyyni Openin voitto.

Toiselle sijalle sijoittui Heidi Laine(-1). Laineella oli mahdollisuuksia kierroksen aikana kuroa eroa umpeen, mutta lopulta väylät loppuivat kesken. Mainittakoon tässä Laineen kohtaloksi toisella kierroksella koitunut viimeinen väylä, jonka hän pelasi tänään todella varmasti par tulokseen ja varmisti tällä toisen sijan. Laine nousee tällä suorituksella European Pro Tourin pistetilaston kärkeen.

Kolmanneksi sijoittui lopulta Anneli Tõugjas-Männiste(0). Tõugjas-Männiste lähti finaalikierrokselle toiselta sijalta, mutta ei onnistunut pitämään Lainetta takanaan. Haasteita oli varsinkin kierroksen keskivaiheilla, kun tuloskorttiin kirjattiin viiden bogeyn putki. Olivia Kindstedt(+2) teki kovaa nousua jahtikortista ja jäikin lopulta vain kaksi heittoa palkintopallilta. Suomalaiskaksikko Laine ja Kindstedt pelasivat kuitenkin päivän parhaimmat kierrokset, Laine ainoana pelaajana alle parin ja Kindstedt tasan par tulokseen.

Rachel Turton, European Pro Tour Tyyni Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

EUROPEAN PRO TOUR JATKUU TURUSSA

European Pro Tourin kuudes osakilpailu, Turku Open, pelataan kahden viikon päästä Luolavuoren radalla. Luolavuoren rata saattaa olla ennestään tuttu Aninkaisten frisbeegolfratana. Turku Open on EPT:n toisiksi viimeinen pysäkki. Turku Openia voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta ja live-tuloksia UDisc Live-palvelusta. Kilpailua voi luonnollisesti seurata myös paikan päällä. Lisää kiertueen aikataulusta voit lukea kiertue-ennakostamme.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän