KotiKilpailutDisc Golf Pro TourKlein ja Tattar voittoon Wacossa

Klein ja Tattar voittoon Wacossa

Vuoden 2023 Wacossa Texasissa järjestetty Annual Waco Charity Open osoittautui todelliseksi trilleriksi niin naisissa kuin miehissä. Voittajiksi kruunattiin Kyle Klein (-31) ja Kristin Tattar (-14).

Klein vakuuttava viimeisellä kierroksella

Kyle Klein löi viimeisellä kierroksella tiskiin koko viikonlopun parhaan kierroksen -13, vaikka olosuhteet olivat jälleen tuuliset. Klein lopetti erityisen vahvasti, kun hän teki loppuun haastavilla viimeisillä väylillä kolme birdietä putkeen. Kisaa ensimmäisen ja toisen kierroksen jälkeen johtanut Adam Hammes oli toinen tuloksella -29. Hammesilla oli hidas alku kilpailuun, mutta väylällä kahdeksan hän heitti hole in onen, joka siivitti hänet hyvään vauhtiin. Lopussa olisi vaadittu virheetöntä peliä loistavasti pelannutta Kleinia vastaan, mutta Hammes ei kyennyt vastaamaan Kleinin huippuvireeseen. Katso Hammesin hole in one alta.

Wacon turnaus pysyi erittäin tiukkana, kuten DGN:n kommentattorina toimiva Nate Dosskin totesi. Vasta viimeisillä väylillä vastatuuli pakotti muutamat pelaajat virheisiin, jotka erottivat voitosta taistelevat kilpailijat muista. Klein nousi ensimmäisestä jahtikortista voittoon.

Naisissa todellista draamaa

Naisissa peli näytti pitkään selvältä, kun viimeiselle kierrokselle kärjessä lähtenyt Ella Hansen näytti menevän menojaan heti alusta lähtien. Omien sanojensa mukaan jo voiton tavoittelusta luopunut Kristin Tattar ei katsonut tuloksia vaan keskittyi nauttimaan viimeisistä väylistä, kun hänellä tuli muutama paha virhe puttigriinillä. Ensimmäistä Pro Tourin voittoaan tavoitellut Ella Hansen ei kuitenkaan pystynyt sietämään paineita, vaan sortui pahoihin virheisiin viimeisellä kolmella väylällä. Helppona pidetty väylä numero 16 aloitti sydämentykytykset, kun Hansen antoi vastatuulen tarttua kiekon pohjaan liidättäen sen kauas väylän laidalle aina OB:n rajan huonommalle puolelle. Hansenin lähestymisheittokin osoittautui liian vaikeaksi, kun taas Tattar upotti näyttävän 10 metrin putin korotettuun koriin birdien arvoisesti.

Väylä 17 toi myös OB rangaistuksen myötä bogeyn korttiin Hansenille. Väylän 18 avauksella Hansen selvästi yritti pelata varman päälle ja heitti myös OB-rajan huonolle puolelle. Loppuun Tattar löi jauhot suuhun, kun hän upotti tuulisessa paikassa jälleen lähes 10 metrisen kuoleman putin, jolla hän vältti playoffin ja varmisti voittonsa. Katso alta Tattarin voittoputti.

Vaikka kilpailu oli hyvin tiukka, kaikesta näki kuinka Tattarilla oli varsin vaikea viikonloppu. Tämä lupaa virolaisen näkökulmasta hyvää koko kaudelle.

Mäkelällä hyvä lopetus

Väinö Mäkelä päätti viikonloppunsa kelvolliseen viimeiseen kierrokseen. Hänen sijoituksensa oli jaettu 45. sija. Viimeinen kierros lähti käyntiin erinomaisesti, kun hän aloitti kahdeksalla birdiellä. Viimeiselle neljälle väylälle mahtui kuitenkin kaksi bogeytä ja yksi tuplabogey, jotka rokottivat erinomaista kierrosta. Eveliina Salonen ja Henna Blomroos jäivät molemmat kauas kärjestä. Hennan tulos oli -1, jolla hän oli jaetulla 14. sijalla ja Eveliina jäi niin ikään jaetulle sijalle 40 tuloksella +11.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...