KotiKilpailutSM-KilpailutKesän ensimmäiset Suomen mestarit kruunattiin Valkeakoskella

Kesän ensimmäiset Suomen mestarit kruunattiin Valkeakoskella

Kauden 2023 ensimmäiset Suomen mestarit kruunattiin viikonloppuna 18.-21.5.2023 Valkeakoskella, kun mastersluokkien SM-kilpailut kisattiin Korkeakankaan frisbeegolfradalla. Mestaruuksista kamppailtiin yhteensä seitsemässä eri luokassa FP40 (Female Pro yli 40v), FP50, FP60, MP40 (Mixed Pro), MP50, MP60, MP70.

Heidi Helin-Harinen ja Joni Luumi voittoihin 40-vuotiaiden luokissa

MP40-luokassa käytiin tiukkaa taistelua voitosta kaikki neljä kierrosta. Ennen viimeistä kierrosta johtopaikan jakoivat Joni Luumi ja Tapani Aulu. Viimeisellä kierroksella Luumi pelasi huiman -10 kierroksen eikä Aulu pystynyt enää vastaamaan tähän vaan jäi -8 kierrostuloksella muutaman heiton voitosta. Luumi pelasi kokonaistuloksen -26 ja Aulu -24. Kolmanneksi sijoittui Jani Parkkonen kokonaistuloksella -19.

MP40-luokassa oli todella kova taso kun neljän pelaajan keskiarvo rating oli yli 1000. Joni Luumin keskiarvoksi tuli lopulta 1021 ja viimeisen kierroksen rating oli huima 1043.

Naisten luokassa voittoon nousi huikean viimeisen kierroksen avulla Heidi Helin-Harinen. Helin-Harinen oli vasta neljäntenä päätöspäivään lähdettäessä, mutta selkeästi koko viikonlopun paras +4 kierros nosti hänet koko kilpailun voittoon kokonaistuloksella +36. Toiseksi naisten luokassa sijoittui Jenni Nikkanen +40 tuloksella ja kolmanneksi Annemari Lumppio kokonaistuloksella +42.

Kirsi Kaikkonen palasi tutulle paikalle 50-vuotiaiden luokassa

Neljä mestaruutta vuosina 2018-2021 voittanut Kirsi Kaikkonen nousi viime vuoden hopean jälkeen takaisin mestariksi. FP50-luokassa Kaikkonen pelasi tasaiset neljä kierrosta (+8, +10, +5, +11) ja päätyi kokonaistulokseen +34. Viime vuoden mestari Kristiina Sylman jäi hieman mestarin tahdista ja oli toinen kokonaistuloksella +43. Kolmanneksi FP50-luokassa sijoittui Nina Kiminki +62 tuloksella.

Myös MP50-luokassa tasaisuus oli valttia. Luokan voittaja Ville Piippo pelasi kaikki neljä kierrosta pakkaselle (-3, -5, -6, -2) ja voitti lopulta seitsemän heiton erolla ennen Erkka Leivoa ja Ari Koski-Vähälää. Piipon kokonaistulos oli -16 ja toiseksi sijoittuneilla Leivolla ja Vähälällä -9. Vähälä johti kilpailua vielä toisen päivän jälkeen, mutta vaikea kolmas kierros tiputti hänet pois mestaruustaistelusta.

Neljä kierrosta ei riittänyt ratkaisuun MP60-luokassa

Viikonlopun tiukin kamppailu nähtiin MP60-luokassa kun Jari Gröhn ja Olavi Koivunen päätyivät tasatilanteeseen neljän kierroksen jälkeen. Ratkaisua lähdettiin hakemaan ratkaisuväyliltä. Gröhn oli tarkempi ratkaisuväylillä ja otti ensimmäisen Suomen mestaruutensa kokonaistuloksella +3. Kolmanneksi luokassa sijoittui Jari Niskanen tuloksella +13.

FP60-luokassa oli mukana kolme osallistujaa. Voittajaksi kruunattiin Tuula-Liisa Alatalo-Hussein (+82), toiseksi Lahja Määttä (+87) ja kolmmaneksi sijoittui Tuire Leppänen (+109).

Per-Erik Maukkonen mestariksi 70-vuotiaissa

MP70-luokassa Per-Erik Maukkonen pelasi parhaat neljä kierrosta ja voitti Suomen mestaruuden kokonaistuloksella +24. Kilpailun toiseksi sijoittui Jouni Pakarinen +29 tuloksella ja kolmanneksi Jari Hannulla +31. Maukkonen pelasi kilpailun PDGA-rating keskiarvolla 908, joka on 32 pistettä korkeampi kuin hänen pelaajarating.

SM-kilpailut jatkuu kesäkuussa

Seuraavat frisbeegolfin Suomen mestarit kruunataan keäskuun alussa Keuruulla kun sekaparien Suomen mestaruudet on jaossa. Lisää tietoa frisbeegolfin SM-kilpailuiden sivustolta.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...