KotiKilpailutEuropean Pro TourHäme jälleen liekeissä, Saarinen voittotaistelussa - Turku Open 1. kierros

Häme jälleen liekeissä, Saarinen voittotaistelussa – Turku Open 1. kierros

Turku Openin ensimmäinen päivä tarjosi suomalaisjuhlaa avoimessa luokassa. Mikael Häme osoitti ettei Tyyni Openin kahden ensimmäisen kierroksen uskomaton pelivire ollut temppu eikä mikään ja painoi tauluun huikean -14 kierroksen. Kierroksen alustava rating on 1076, joka on Hämeelle jälleen top3 kierrosrating koko uralla. Bogeyja ei löydy tuloskortista yhtäkään ja peli oli niin lähellä virheetöntä kun käytännössä olla voi.

Häme puttasi C1:stä (1-10m) virheettömästi ja hieman jo apinaksi selkään muodostuneita C2 (10-20m) puttejakin upposi kaksi kappaletta. Tähän kun yhdistetään 100% pelastautumisprosentti väylän ulkopuolelta ja pyöreät nolla pelialueen ulkopuolelle päätynyttä OB-heittoa, ei kierrokseen juurikaan parannettavaa jäänyt.

Mauri Villmann on Hämeen lähin haastaja ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella -12. Kierroksen alustava rating, 1058, menee Villmannilla koko uran top5 kierroksiin. Peli oli niin ikään bogey vapaata ja C1 putit upposivat yhtä lukuun ottamatta. Villmannin kierroksen tilastoista ei edes löydy pelastautumisprosenttia, sillä hän ei päätynyt väylän ulkopuolelle kertaakaan.

Kärkiryhmän huomiselle täydentää Kristian Kuoksa ja Otto Mäkinen -11 kierroksilla. Ainoa merkittävästi erottava tekijä Villmanniin ja Hämeeseen on molempien tuloskortista löytyvät bogeyt. Kuoksan kortista löytyy 12kpl birdietä, Mäkiseltä peräti 13kpl. Amerikan tähtien haastamisessa ei ollut ainakaan ensimmäisellä kierroksella mitään ongelmaa. Isaac Robinson, Ezra Robison ja Alden Harris löytyvät kaikki sijalta T24 tuloksella -5.

SAARINEN VOITTOTAISTELUSSA TIUKASTI MUKANA

Naisten luokassa Rachel Turton pelasi päivän parhaimman kierroksen, -1. Turton onnistui välttämään suurimmat virheet ja onkin ainoa naisten luokan pelaaja alle par tuloksessa. Mahdollisuuksia oli pelata todella kuuma kierros, mutta C1 puttiprosentin ollessa 43%, jäi puttigreenille reilusti parannettavaa. Tarkat draivit ja väylällä pysyminen kuitenkin tarjosivat Turtonille johtoaseman toiselle kierrokselle.

Silva Saarinen ja Olivia Kindstedt ovat heti Turtonin takana tuloksella +1. Saarinen aloitti kierroksen melkoisella vuoristoradalla, ensimmäiseen kolmeen väylään kaksi tuplabogeytä ja yksi birdie. Birdieitä Saarisen tuloskortissa on runsain mitoin, mutta virheet verottivat lopputulosta. Kindstedt niin ikään aloitti myös kierroksensa vaikeasti, ensimmäiseen seitsemään väylään neljä bogeytä. Tilannetta kuitenkin pelasti kolme birdietä loppukierroksella. Toisen kierroksen kärkiryhmä täydentyy Tinja Väisäsellä(+2).

Rachel Turton, European Pro Tour Tyyni Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

TOISEN KIERROKSEN AIKATAULU

Kilpailun toista kierrosta voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa perjantaina 14.7 kello 09:20 ja avoimen luokan lähetys kello 15:20. Lauantain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta. Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta. Kilpailua saa myös tulla seuraamaan paikan päälle Luolavuoren frisbeegolfradalle maksutta.

Uusimmat uutiset

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

Suomalaisnaiset kaksoisjohdossa European Openin finaalipäivään!

Eveliina Salonen ja Silva Saarinen lähtevät kaksoisjohdossa huomenna pelattavaan...

Kahden kierroksen päivä European Openissa – tutut nimet nousivat kärkeen

Frisbeegolfin European Openissa avoimella luokalla on edessään todellinen kestävyyskoe....

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän