KotiKilpailutEuropean Pro TourEuropean Pro Tourin viimeinen pysähdys Tukholmassa

European Pro Tourin viimeinen pysähdys Tukholmassa

European Pro Tourin seitsemäs ja samalla viimeinen osakilpailu Järva Open pelataan tulevana viikonloppuna 28-30.7. Tukholmassa, Ruotsissa. Järvan rata on todella tunnettu ja arvostettu pelaajien keskuudessa. Siellä on pelattu esimerkiksi European Masters major-kilpailu vuonna 2016. Rata on kokenut jonkin verran muutoksia Tukholman rakennushankkeiden vuoksi. Järva on kuitenkin edelleen monen frisbeegolfmatkan kohteena. Kuvankaunis puistorata vihreine nurmikkoineen ja lehtipuineen tarjoaa hienon frisbeegolfkokemuksen kaiken tasoisille heittäjille.

Isaac Robinson, European Pro Tour Turku Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

Tarjolla jälleen Yhdysvallat vastaan Eurooppa taistelu

Kuten Turku Openissa ja viime viikonloppuna pelatussa European Openissa, yhdysvallan tähdet ovat jälleen haastamassa eurooppalaisia. Kilpailun osallistujalistan top5 on täynnä yhdysvaltalaisia. Isaac Robinson, Alden Harris, Kevin Jones, Ezra Robinson ja Luke Humphries lähtevät haastamaan eurooppalaisia.

Turku Openissa eurooppalaiset ja erityisesti suomalaiset veivät taistelun melko selvästi. European Openissa vastaavasti yhdysvaltojen pelaajat olivat selkeästi askeleen edellä. Ketkä eurooppalaisista pystyvät tällä kertaa vastaamaan haasteeseen? Kristian Kuoksa majailee pelaajaratingissa ennalta kilpailun kuudentena. Turku Openin neljännen sijan jälkeen Kuoksa ei päässyt European Openissa kuitenkaan kärkikahinoihin mukaan.

Nestori Tuhkanen kuitenkin suoritti suomalaisista erinoimaisesti European Openissa ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen aivan kärjen tuntumassa. Neljän kierroksen kilpailussa tasaisuus ei kuitenkaan aivan vielä riittänyt. Tuhkanen sijoittui kuitenkin komeasti top20 ja hän onkin pelivireen puolesta ehdottomasti viikonlopun kovin haastaja.

Harmillisesti iso osa euroopan terävintä kärkeä on kilpailemassa samaan aikaan järjestettävässä Euro Tourin osakilpailussa, Åland Openissa. European Pro Tourin varsinainen kiertueen voitto on ratkennut jo ennen tätä kilpailua. Mauri Villmannin uskomaton alkukausi ja tasainen suorittaminen johdatti hänet kiertueen voittoon. Villmann nähdään toivottavasti European Pro Tourin All-Stars kilpailussa Fuengirolassa lokakuun lopulla.

Naisten luokassa ei selvää ennakkosuosikkia

Anneli Tõugjas-Männiste, European Pro Tour Turku Open, © Marika Salmi / European Pro Tour

Naisten luokassa selkeää ennakkosuosikkia ei ole. Rachel Turton on pelaajaratingin puolesta korkeimmalla, mutta hän ei suorittanut European Openissa omalla tasollaan. Anneli Tõugjas-Männiste sen sijaan sijoittui kuudenneksi ja oli taistelemassa jopa podium paikasta. Naisten luokasta ei löydy tällä kertaa yhdysvaltalaisia pelaajia. Suomalaisista on nostettava esiin Tinja Väisänen ja Olivia Kindstedt kovimpina haastajina yllämainitulle kaksikolle.

European Pro Tourin pistetilanteen osalta kilpailu on naisten luokassa erittäin jännittävä. Koko kauden voittoa hakenut Anneli Tõugjas-Männisteen on sijoituttava podiumille, mikäli hän haluaa kiertueen voiton. Muuten tänä viikonloppuna Åland Openissa kilpaileva Heidi Laine vie voiton.

Järva Open, asiantuntijoiden valinnat.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 10:20 ja avoimen luokan lähetys kello 16:20. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card). Ensimmäisellä kierroksella ensimmäisissä videokorteissa nähdään lukuisia suomalaisia niin avoimesta kuin naisten luokasta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Katso myös Frisbeegolfmedian aiemmin julkaistu pidempi juttu koko kiertueesta: European Pro Tour -kiertue ennakko.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän