KotiKilpailutEuropean Pro TourEuropean Pro Tour jatkuu Turussa

European Pro Tour jatkuu Turussa

European Pro Tourin kuudes osakilpailu Turku Open pelataan 13.-15.7 Turussa, Luolavuoren radalla. Luolavuoren rata (ex. Aninkainen) on monelle jo varmasti tuttu muun muassa viime vuoden Turku Openista. Rata tarjoaa monipuolisesti tiukkoja väyliä ja avointa liidätystä. Kuten nimikin kertoo, Luolavuoren radan tuomat korkeuserot luovat oman haasteensa pelaajille. Luultavasti tarjolla on myös puuskatuulta.

Viime vuoden Turku Openin voittajaa Seppo Pajua ei nähdä tällä kertaa kilpailussa mukana. Paju ilmoitti eläköitymisensä kilpafrisbeegolfista viime vuoden lopulla. Tämä ei suinkaan tarkoita että Paju olisi lopettanut lajin kokonaan, vaan hänet nähdään European Openia edeltävässä OTB Skins-kilpailussa pelaamassa reikäpeliä Brodie Smithin, Eagle McMahonin ja Niklas Anttilan kanssa.

ONKO SUOMALAISISTA HAASTAMAAN MAAILMAN KÄRKIPELAAJIA?

Isaac Robison, Des Moines Challenge 2023. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Turku Openin osallistujalistalta löytyy todella kovia nimiä. Vaikkakin Norjassa samaan aikaan pelattava DGPT:n Elite-kilpailu PCS Open viekin merkittävän määrän kärkipelaajia, saadaan Turussa aivan varmasti huikea taistelu aikaiseksi. Yhdysvalloista mukana ovat Isaac Robinson, Ezra Robinson ja Alden Harris. I. Robinson ja Harris kertoivat molemmat kilpailua edeltävässä mediatilaisuudessa radan sopivan todella hyvin heidän pelityylilleen. Löytyykö eurooppalaisista heille haastajaa?

Pelaajaratingin perusteella vain kaksi suomalaista mahtuu viiden parhaan joukkoon Robinsonien ja Harrisin kanssa. Väinö Mäkelä ja Jesse Nieminen. Mäkelän peli ei lähtenyt edeltävänä viikonloppuna pelatussa Skellefteå Openissa lentoon odotetulla tavalla. Mäkelä kertoi kilpailua edeltävässä mediatilaisuudessa, että tauon jälkeen takaisin kilpailuvireeseen pääseminen ottaa oman aikansa. Kun vastassa on UDiscin maailmanlistalla kuudentena oleva Isaac Robinson, virheisiin ei ole varaa.

Terävimmän kärjen ulkopuolelta mainittakoon viime vuoden Turku Openissa toiseksi sijoittunut Rasmus Saukkoriipi ja Turussa aiemmin hyvin pelannut Niilo Hongisto. Muista eurooppalaisista esiin on nostettava Mauri Villmann.

JATKAAKO Silva Saarinen VOITTOPUTKEAAN?

Naisten luokassa Silva Saarinen on ehdoton ennakkosuosikki. Saarisella on menossa Euro Tourin puolella kolmen kilpailun voittoputki. Kärkipaikka on irronnut Krokhol Openista, Swedish Openista ja Skellefteå Openista. Lisäksi Saarinen puolustaa viime vuoden Turku Openin mestaruutta. Lähimmäksi Saarisen uskomattoman kovaa tasoa pääsi edeltävänä viikonloppuna Rachel Turton. Turton pystyi haastamaan Saarisen ja jäi lopulta vain kahden heiton päähän. Tämän kaksikon haastajaksi voidaan nostaa Anneli Tõugjas-Männiste ja Olivia Kindstedt.

Kuten Tyyni Openissa, naisten luokka pelaa Turku Openissa hieman lyhyemmän ja par-luvuiltaan helpomman layoutin. Näin ollen avoimen ja naisten luokan tulokset eivät ole suoraan vertailukelpoisia.

Silva Saarinen, Skellefteå Open 2023. Kuva: PDGA Euro Tour

AIKATAULU JA LÄHETYKSET

Turku Open -Asiantuntijoiden valinnat

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 9:20 ja avoimen luokan lähetys kello 15:20. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card). Ensimmäisellä kierroksella ensimmäisissä videokorteissa nähdään lukuisia suomalaisia niin avoimesta kuin naisten luokasta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Katso myös Frisbeegolfmedian aiemmin julkaistu pidempi juttu koko kiertueesta: European Pro Tour -kiertue ennakko.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän