KotiKilpailutEuropean Pro TourEuropean Pro Tour käynnistyy Kööpenhaminassa

European Pro Tour käynnistyy Kööpenhaminassa

Euroopan frisbeegolf-kausi käynnistyy todenteolla viikonloppuna kun European Pro Tourin ensimmäinen kilpailu käydään Kööpenhaminassa 5.-7. toukokuuta. Copenhagen Open on vuodesta 2008 alkaen ollut yksi Euroopan arvostetuimmista frisbeegolfturnauksista. Vuonna 2022 se oli ensimmäinen koskaan järjestetty Euroopan Pro Tour -kilpailu. Kilpailu pelataan kauniissa Valbyparkenissa Kööpenhaminan sydämessä.

Euroopan parhaita pelaajia mukana

Kilpailu houkuttelee paikalle lähes kaikki Euroopan kovimmat pelaajat, myös osa Amerikassa kiertäneistä pelaajista nähdään Kööpenhaminassa. Ratingin mukaan parhaimmat avoimessa luokassa mukana olevat pelaajat ovat Niilo Hongisto (Rating 1027), Jesse Nieminen (1026) ja Pyry Joutsen (1017). Kovasta forestaan tunnettu Nieminen kertoo panostaneensa rystyheittoon paljon talven aikana, joten nähtäväksi jää, kantaako tämä tulosta.

Muita mielenkiintoisia nimiä avoimessa luokassa ovat tanskalainen lajilegenda Karl Johan Nybo ja nuori virolainen Mathias Villota. Myös viime vuoden voittaja Daniel Davidsson on yksi voittajakandidaateista Kööpenhaminan puistoradalla: “Vaikka tuuli yltyisi, pitää pystyä suorittamaan tarvittavat heitot varmasti.” Daniel kertoo pressitilaisuudessa.

Copenhagen Open - Asiantuntijoiden valinnat
Copenhagen Open – Asiantuntijoiden valinnat

Paikalle saapuu myös Amerikassa alkukauden kiertänyt tanskalainen Hjalte Jensen. Jensen kertoo, että hänen pelinsä tuntuu erittäin hyvältä USA:sta tulon jälkeen. Hän uskoo, että hän pystyy haastamaan kautensa aloittavat suomalaiset pelaajat. Lisäksi kentällä nähdään vuoden 2022 junioriksi valittu Teemu Talikainen. Viime kauden kokonaiskilpailun voittanut Mikael Häme joutuu jättämään avauskilpailun väliin pienen loukkaantumisen vuoksi.

Naisten luokkaan on saatu myös hyvä kattaus eurooppalaisia huippupelaajia. Kovimmalla ratingilla kilpailuun lähtee Amerikasta palannut ja viime vuoden EPT-kiertueen kokonaiskilpailun voittaja Heidi Laine (Rating 945). Ratingin mukaan kovimmat haastajat ovat brittiläinen Rachel Turton (936), moninkertainen Ruotsin mestari Sofie Björlycke (934) ja virolainen Kaidi Allsalu (930).

Rachel Turton voitti Kööpenhaminassa viime vuonna ja lopetti kauden myös voittoon EPT All-stars -kilpailussa. Hän kertoo lähtevänsä USA:han EPT:n jälkeen kilpailemaan myös Disc golf Pro Tourille. “Olen käyttänyt paljon aikaa harjoittelemiseen ja sitä kautta pystynyt kehittämään peliäni koko offseasonin ajan.”

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Stream -palvelusta jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 10.20 ja avoimen luokan lähetys kello 16.20. Sunnuntain viimeinen kierros on katsottavissa ilmaiseksi Youtubesta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card) ja KJ Disc avoimen luokan toisesta videokortista (MPO Feature Card #2 / Chase Card). Ensimmäisellä kierroksella ensimmäisessä videokortissa pelaa suomalaisista Heidi Laine ja Daniel Davidsson. Luukas Rokkanen pelaa ensimmäisen kierroksen toisessa videokortissa.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Katso myös Frisbeegolfmedian aiemmin julkaistu pidempi juttu koko kiertueesta: European Pro Tour -kiertue ennakko.

Uusimmat uutiset

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

European Openin toinen kierros loppui ennen aikojaan – jatkuu lauantaina ilman yleisöä Tampereella

European Openin toinen kierros sai ikävän käänteen, kun ukkosmyrskyt...

Eveliina Salonen nousi Kristin Tattarin kannoille – “peleillä ollaan vielä”

Eveliina Salonen oli loistavassa vireessä European Openin toisella kierroksella...

European Openin avauskierros oli yhdysvaltalaisten näytöstä – suomalaistähdet kärjen tuntumassa

Frisbeegolfin European Openin avauskierros käytiin sateisessa kelissä Tampereen frisbeegolfkeskuksella....

Kristin Tattar aloitti European Openin dominoivasti – kaksi suomalaista kärkikorttiin

Kristin Tattar aloitti loistavasti European Openin Tampereen frisbeegolfkeskuksella. Tattar...

Yhdysvallat rökitti hermostuneen Euroopan perinteisessä Presidents Cupissa

Frisbeegolfin European Open käynnistyi keskiviikkona perinteisellä Presidents Cupilla. Team...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän