KotiKilpailutEuropean OpenSuomalaisilta huikeita onnistumisia avoimessa, naisten luokassa odotettu johtaja - European Open 1....

Suomalaisilta huikeita onnistumisia avoimessa, naisten luokassa odotettu johtaja – European Open 1. kierros

Vuoden toinen major-kilpailu European Open käynnistyi Nokialla torstaina 20.7. Kilpailussa on mukana lähestulkoon kaikki maailman kirkkaimmat tähdet. Ensimmäinen kierros pelattiin naisten luokan osalta rauhallisissa, jopa ideaaleissa olosuhteissa. Avoimen luokan videokortti sai kuitenkin kokea melkoista tuulta ja sadetta kierroksen alkupuolella. Tämä ei kuitenkaan näkynyt tuloksissa kaikkien kohdalla, sillä videokortissa pelannut Kyle Klein pelasi päivän kuumimman kierroksen. Tiivistelmän ensimmäisen kierroksen tuloksista voit lukea edellisestä uutisestamme.

Avoimen luokan kärjessä yllättäviä nimiä

Kyle Klein, European Open 2023. Kuva: Eino Ansio / Spin18

Avoimen luokan kärkipaikalta löytyy hieman yllättäen yhdysvaltalainen Kyle Klein. Klein pelasi ainoana kaksinumeroiset miinukset, -10. “Rehellisesti, en ollut yhtään valmistautunut sateeseen tai tuuleen. Ne tulivat meille kaikille hieman yllättäen. En kuitenkaan antanut olosuhteiden vaikuttaa peliin.” kommentoi Klein kierroksen jälkeisessä Disc Golf Networkin haastattelussa. Klein pelasi kierroksen etuysin hurjaan -7 tulokseen. Peli jatkui vahvana läpi loppukierroksen. Kleinin tuloskortissa majailee vain yksi bogey, väylältä #15. Kaikki pelin osa-alueet toimivat ja se näkyi tuloksessa.

Vain yhden heiton päässä Kleinistä löytyy melkoinen nippu suomalaisia. Nestori Tuhkanen, Onni Arminen ja Onni Ruusunen pelasivat kaikki -9 kierroksen ja jakavat toisen sijan Ezra Aderholdin kanssa. Kaikilla heillä oli tuloskortissa Kleinin yhden bogeyn sijaan kaksi bogia. Tämä olikin merkittävin erottava tekijä.

Tämän vuoden European Open on Armiselle ja Ruususelle heidän uran ensimmäinen major-kilpailu. -9 kierrostuloksella irtosi alustavaa ratingia 1060, joka on molempien uran parhaita kierroksia. Nestori Tuhkanen on aiemmin pelannut major-tason kilpailussa, mutta kärkiryhmän paine tulee varmasti olemaan uusi tuttavuus. Nähtäväksi jääkin kuinka kolmikko kestää tulevan kierroksen paineita.

Onni Arminen, European Open 2023. Kuva: Eino Ansio / Spin18

Ennakkoon nostettu kolmikko Eagle McMahon, Paul McBeth ja Calvin Heimburg suoritti hieman alle oman tasonsa. McMahon ja McBeth jakavat kuudennen sijan kolmen muun pelaajan kanssa tuloksella -8, vain kaksi heittoa kärjestä. Heimburg löytyy sijalta T21 tuloksella -5. Samaiselta T21 sijalta löytyy myös Euroopan paras avoimen luokan pelaaja, Niklas Anttila.

Eagle McMahon aloitti kierroksensa todella heikosti. Neljän väylän jälkeen McMahon oli tuloksessa +1. Takaysillä peli alkoi kulkea ja McMahon otti kierroksen vaikeammalla puolikkaalla peräti kahdeksan birdietä. Mukaan mahtui muun muassa yli 30m birdieputti väylällä #14.

Paul McBeth aloitti kierroksensa huomattavasti paremmin. Ensimmäiset kolme väylää -3 ja näyttikin jo siltä että McBeth menee menojaan. Tahti ei kuitenkaan jatkunut samana, mutta virheitä ei väylän #4 bogia lukuunottamatta tullut juurikaan. Tilanne on McBethille hyvin poikkeuksellinen, sillä hän ei ole sitten 2011 vuoden European Openin ollut kärkiryhmän ulkopuolella. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä miten McBeth lähtee nostamaan itseään kohti kärkeä.

Ennakkoon kovimmasta kolmikosta heikoiten suorittanut Calvin Heimburg ei saanut avausheittoja birdie paikoille yhtä hyvin kuin muut. Heimburg nappasi helpon eaglen (-2) väylältä #3. Se olikin Heimburgin päivän kohokohta, vaikka puttaaminen sujuikin. Avauspeliä parantamalla Heimburg nähdään aivan varmasti kärkikahinoissa.

Tattar odotetusti kärjessä naisten luokassa

Kristin Tattar, European Open 2023. Kuva: Eino Ansio / Spin18

Kristin Tattar johtaa naisten luokkaa tuloksella -4 ensimmäisen kierroksen jälkeen. Tämä tuskin yllättää ketään. Peli oli varmaa, putit menivät koriin ja väylän ulkopuolelle ei päädytty käytännössä ollenkaan. Tattarin ainoa selkeä virhe tuli kolmannella väylällä, kun avaus liiteli pelialueen ulkopuolelle ja korttiin kirjattiin yksi rangaistusheitto. “Oli todella erikoista pelata täysin tyynessä säässä. Presidents Cupissa ja harjoituskierroksilla olosuhteet olivat aivan erilaiset. Jouduin muuttamaan kiekkovalintojani paljon.” kommentoi Tattar kierroksen jälkeisessä haastattelussa.

Tattarin takana olevat pelaajat ovatkin melko suuri yllätys. Anneli Tõugjas-Männiste (0) ja Teele Toomsalu (+1). Tämä on ensimmäinen kerta European Openissa, kun naisten luokan kärjessä on kolme virolaista. Tõugjas-Männiste suoritti kierroksen tasaisen varmasti, joku voisi jopa käyttää termiä tylsästi. Kaksi birdietä ja kaksi bogia. Toomsalulla oli hieman enemmän vaihtelua, neljä birdietä ja viisi bogia.

Parhaiten suomalaisista naisten luokassa suoriutuivat Henna Blomroos ja Jenni Karppinen. Blomroos oli oivassa vauhdissa (-4) ennen seitsemää viimeistä väylää. Näistä väylistä kuitenkin jäi käteen tuplabogi väylältä #12, bogi väylältä #13 ja karmea triplabogi väylältä #16. Viimeisen väylän birdie piti Blomroosin kuitenkin kärkiryhmässä huomiselle. Karppinen vastaavasti menetti paikkansa kärkiryhmässä viimeisen väylän tuplabogilla.

Eveliina Salonen oli niin ikään hyvissä asetelmissa ennen väylää #16, jaetulla kärkipaikalla tuloksella -3. Salonen kuitenkin romahti saariväylällä täysin ja korttiin kirjattiin peräti yhdeksän heittoa. Tähän perään vielä seuraavan väylän bogey ja Salonen löytää itsensä sijalta T7 toiseen päivään mentäessä.

Toisen kierroksen seuraaminen

European Openin toista kierrosta voi seurata Disc Golf Networkilta suoran lähetyksen muodossa. Naisten luokan lähetys alkaa perjantaina 21.7 klo 9:10 ja avoimen luokan lähetys klo 15:10. Tuloksia voi luonnollisesti seurata UDiscin tulospalvelusta. Frisbeegolf on kuitenkin parasta paikan päällä seurattuna, tapahtumaan on ilmainen pääsy. Tarkemman aikataulun ja lisätietoa tapahtumista tarjoaa European Open. Tapahtuman suomenkielisestä tiedottamisesta vastaa Frisbeegolfmedia.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän