KotiKilpailutEuropean OpenEuropean Open avauspäivä - Tattar ja Klein kärjessä

European Open avauspäivä – Tattar ja Klein kärjessä

Julkaistu

Frisbeegolfin European Open on käynnissä Nokialla The Beast -radalla. Kisan avauskierros pelattiin torstaina 20.7. ja frisbeegolfin maailman parhaimmat pelaajat houkuttelivat paikan päälle sadetta uhmaten runsaasti innokkaita frisbeegolfin ystäviä.

Kisaa pelataan yksi kisakierros päivässä aina sunnuntain 23.7. finaalikierrokseen asti. Sunnuntaina The Beastille odotetaan saapuvan tuhansittain katsojia seuraamaan finaalia.

Naisten ensimmäinen kierros virolaisten juhlaa

<a href=
Kristin Tattar, European Open 2023. Kuva: Eino Ansio / Spin18

Naisten luokan kärjestä löytyy avauspäivän jälkeen kolme virolaista. Hallitseva maailmanmestari Kristin Tattar pelasi päivän parhaimman kierroksen tuloksella -4. Toisella sijalla on Anneli Tõugjas-Männiste (0) ja kolmantena Teele Toomsalu (+1).

Naisten luokka alkoi suomalaisittain hienosti kun parhaimmillaan neljän ensimmäisen joukossa oli kolme suomalaista. Radan loppupuolen viimeiset väylät haastoivat suomalaisia kuitenkin todenteolla ja päivän päätteeksi huomiseen kärkikorttiin mahtuu suomalaisista vain Henna Blomroos, tuloksella +2. 

Kymmenen parhaan joukkoon mahtuu suomalaisista myös Jenni Karppinen (+2), Eveliina Salonen (+3) ja Heidi Laine (+3). 

Avoimen luokan kärkiviisikossa kolme suomalaista

Yhdysvaltalainen Kyle Klein aloitti turnauksen äärimmäisen vahvasti pelaamalla ensimmäisen kierroksen tulokseen -10. Kilpailun jaetulta toiselta sijalta löytyy neljä pelaajaa kun nuoret suomalaiset Nestori Tuhkanen, Onni Arminen ja Onni Ruusunen jakavat -9 tuloksella toista sijaa yhdysvaltalaisen Ezra Aderholdin kanssa. 

Nuoret suomalaiset saavat kovia jahtaajia kun vain yhden heiton perässä heistä on 5x European Openin voittaja Paul McBeth ja viime vuoden voittaja Eagle McMahon. Kilpailu on äärimmäisen tasainen kun kymmenen ensimmäistä pelaajaa on vain kahden heiton sisällä. 

European Open jatkuu huomenna

Nelipäiväinen European Open jatkuu huomenna, perjantaina 21.7.2023, kello 08:00 Naisten luokalla. Viimeinen avoimen luokan ryhmä lähtee liikkeelle kello 15:30. Kaikki tulokset ja perjantain lähtöajat löydät täältä ja vinkit seuraamiseen täältä.

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän