KotiKilpailutPDGA Euro TourEuro Tour jatkuu yhdellä maailman parhaista radoista

Euro Tour jatkuu yhdellä maailman parhaista radoista

Frisbeegolfin kattojärjestön (PDGA) Euro Tour jatkuu kolmannella osakilpailulla juhannusviikonloppuna Norjassa Krokhol Openilla. Norjan pääkaupungin Oslon lähistöllä oleva Krokholin frisbeegolfrata on arvioitu maailman toiseksi parhaaksi frisbeegolfradaksi. Frisbeegolfmedia uutisoi asiasta aiemmin keväällä: Maailman parhaat frisbeegolfradat 2023.

Krokholin frisbeegolfrata tarjoaa pelaajilleen unohtumattomia näkymiä ja haastavia väyliä. Sen korkeuserot, mäkiset rinteet, purot ja vesiesteet luovat dynaamisen ja vaativan pelikokemuksen. Kenttä on suunniteltu siten, että se tarjoaa sekä avoimia että metsäisiä väyliä, jolloin pelaajilta vaaditaan sekä voimaa että tarkkuutta saavuttaakseen hyvän tuloksen.

Upea rata on houkutellut kilpailuun monia maailman ja Euroopan kärkinimiä. Suomalaisia on avoimen luokan lähtölistalla yhdeksän ja naisten luokassa kaksi. Kolmipäiväistä kilpailua voi seurata suorana Disc Golf Network-palvelusta. Ensimmäinen kierros on lisäksi nähtävissä ilmaiseksi YouTubessa.

Yhdysvaltalaiset Paul McBeth ja Bradley Williams ennakkosuosikit avoimessa luokassa

Pidempään jo Eurooppaa kiertänyt 6x maailmanmestari Paul McBeth saa kovan haastajan Yhdysvalloista kun Bradley Williams saapuu kilpailemaan myös Eurooppaan. Alkukauden Disc Golf Pro Touria kiertänyt Bradley Williams on tällä hetkellä Disc Golf Pro Tourin kiertuepisteissä sijalla 24 ja ratingin mukaan heti toiseksi arvioitu Paul McBethin jälkeen.

Suomalaisista kovimmilla ratingilla kilpailuun lähtee Teemu Talikainen ja Elias Luukkonen. Talikaiselta löytyy tältä kaudelta yksi voitto, kun hän voitti European Pro Tourin kilpailun Belgiassa. Luukkosen paras sijoitus on Euro Tourin ensimmäisestä osakilpailusta Kroatiasta kun hän nousi huiman viimeisen kierroksen ansiosta viidenneksi. Luukkonen kertoi alkuviikosta Frisbeegolfmedialle radan vaikuttavan todella siistiltä ja heiton tuntuvan hyvältä.

Muista avoimen luokan kilpailijoista seurantaan kannattaa ottaa kahdessa ensimmäisessä Euro Tourin osakilpailussa palkintopallilla ollut tšekkiläinen Jakub Semerád, paikalliset huippupelaajat Øyvind Jarnes ja Knut Valen Håland, nuori ruotsalainen Hjalmar Fredriksson, joka oli viime viikonlopun Konopiste Openissa kolmas ja suomalainen Miro Ryhänen, joka voitti juuri Oulun Pro Tourin ja on muutenkin ollut alkukauden huimassa vireessä.

Tuore Norjan mestari ennakkosuosikkina naisten luokassa

Norjalainen Anniken Steen voitti maanantaina Norjan mestaruuden ennen Lykke Lorentzenia. Molemmat näistä kovista norjalaisista on mukana myös Euro Tourin kolmannessa osakilpailussa. Anniken Steen lähtee kilpailuun kovimmalla ratingilla ennen Iso-britannian Rachel Turtonia ja Lorentezenia.

Suomalaiset Silva Saarinen ja Jenni Karppinen löytyy ratingin mukaan listan sijoilta viisi ja kuusi. Saarisella on alla kolmen viikon kilpailutauko ja Karppisella on takana viime viikonlopun kolmas sija Oulun Pro Tourilta.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Network -palvelusta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 9.30 ja avoimen luokan lähetys kello 16.30.

Ensimmäinen kierros katsottavissa ilmaiseksi Disc Golf Pro Tourin YouTube-kanavalta.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun MDG Media tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card).

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta, josta näkee myös pelaajien lähtöajat.

Uusimmat uutiset

Disc Golf Pro Tour 2024 alkaa – nämä asiat muuttuvat edellisvuodesta

Maailman kovin frisbeegolfin ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tour (DGPT)...

DGPT:n All Stars kisattiin surkeassa kelissä Floridassa

Disc Golf Pro Tourilla saatiin ensimmäiset maistiaiset kaudesta 2024,...

Henna Blomroos avasi kautensa hole-in-onella

Henna Blomroos osallistui ainoana suomalaisena Disc Golf Pro Tourin...

Henna Blomroos avaa kautensa All Starsissa uudella puttitekniikalla – ”Aloitetaan puhtaalta pöydältä”

Henna Blomroos avaa ensimmäisenä suomalaisena frisbeegolfkautensa Disc Golf Pro...

Frisbeegolfin EM-kisat 2025 kilpaillaan Norjassa

Vuoden 2025 EM-kisat käydään heinäkuussa 9.-12.7.2025 keskiviikosta lauantaihin. Paikkana...

Suomalainen Clash Discs julkaisi biomuovista valmistetun frisbeegolfkiekon – tiettävästi ensimmäisenä maailmassa

Clash Discs julkaisi jälleen uuden innovaation. Yhtiö julkisti uudenlaisen...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän