KotiRadatMaailman parhaat frisbeegolfradat 2023 - 3 rataa Suomesta

Maailman parhaat frisbeegolfradat 2023 – 3 rataa Suomesta

Maailman parhaat frisbeegolfradat on jälleen valittu vuoden 2023 osalta. Maailmassa on tällä hetkellä yli 13 000 frisbeegolfrataa, joten mikäli vierailet millä tahansa näistä radoista voit olla varma, että kyseessä on upea frisbeegolfrata. Udiscin mukaan, parhaaksi radaksi valittiin Yhdysvaltojen Massachusettsissa sijaitseva Maple Hill. Toinen ja kolmas sija menivät Norjaan ja Ruotsiin. Norjan Siggerudissa sijaitseva Krokhol Disc Golf Course valittiin toiseksi parhaaksi. “Pronssisijalle” pääsi Ruotsin Skellefteåssa oleva Skellefteå Discgolf Terminalen. Koko listauksen löydät täältä.

Kolme Suomen rataa top 100 listalla

Myös Suomesta löytyy hyvin paljon upeita frisbeegolfratoja. Sijalle 10 pääsi Heinolan Kippasuon Kippasuo Pro DiscGolfPark at Heinola DiscGolfPark World. Sijalla 26 on Kuopiossa sijaitseva Puijo DiscGolf. Uutena tulokkaana listalle pääsi Hiitteenharjun frisbeegolfrata Harjavallassa. Hiittenharju DiscGolfPark on sijalla 93.

#10 Kippasuo Pro DiscGolfPark at Heinola DiscGolfPark World

Kun saavut Kippasuolle, ymmärrät heti, kuinka tasokkaasta frisbeegolfin “mekasta” on kyse. Useita harjoituskoreja, iso parkkipaikka, upeat puitteet… Ensikertalainen saapuu Kippasuolle isoin odotuksin, mutta kaikki tuntuu silti yllättyvän positiivisesti. Rata on äärimmäisen haastava ja se vaatii erilaisia heittoja. Yksityiskohdat väylillä varmistavat, että rata ei päästä ketään helpolla.

Mahtava rata! Ensimmäistä kertaa täällä, mutta ei todellakaan viimeistä! Tälläisiä keskuksia saisi olla enemmänkin.

Lähde: Udisc, nimimerkki: quuhullu

Amazing course that is fair and challenging with unmatched amenities. The love this place was built with is apparent. MUST PLAY!

Lähde: Udisc, nimimerkki: matt

Nämä kommentit kertovat riittävästi Kippasuon radasta. Kippasuolle kannattaa ajaa kauempaakin.

#26 Puijo DiscGolf

Puijon frisbeegolfrata on uniikkiin ympäristöön rakennettu upea kokonaisuus. Mäkinen maasto Puijon tornin juurella on tarjonnut ratasuunnittelijalle mahtavan ympäristön. Silti ympäristöstä on otettu kaikki irti ja luotu todellinen frisbeegolfaajan unelma. Pitkiä liidätyksiä, teknisiä heittoja ja tiukkoja väyliä sopivassa suhteessa.

On se vaan yks Suomen parhaista. Hienot maisemat, loistava kunto ja tottakai väylätkin timanttia. Mahtava rata, suosittelen

Udisc, nimimerkki: puskaputtaaja

The most beautiful and scenic golf-type course I’ve ever played. If you ever come to Finland, you just can’t miss this one. It challenges your game in every possible way. Just play it, nothing more to say.

Udisc, nimimerkki: danielkonecny

#93 Hiittenharju DiscGolfPark

Vuonna 2018 Harjavaltaan valmistunut Hiitteenharju DiscGolfPark haastaa aivan varmasti jokaisen pelaajan. Hiitteenharju on tunnettu haastavuudestaan. Kierroksen päätteeksi pelaajalla on lähes aina jotain hampaankolossa, joka kutsuu pelaamaan uudestaan ja uudestaan. Pitkät väylät, mahtavat korkeuserot ja monipuoliset heitot luovat takuuvarmasti upean kokemuksen jokaiselle alan harrastajalle. Itse asiassa rata on niin haastava, että vähemmän harrastaneilla ei välttämättä ole järin hyvä mieli kierroksen jälkeen.

Harjavallassa sijaitseva Hiitteenharju on Suomen frisbeegolfin yksi isoimmista salaisuuksista. Jokainen alan harrastaja rakastuu kenttään. Keskustelu ja hype pyörii tunnettujen kenttien ympärillä, mutta Hiitteenharju tarjoaa jotain uutta ja ihmeellistä.

Ja tästä yksi Suomen hienoimmista radoista mukavasti korkeus eroa maasto vaihtelua ja aivan järkyttävän mahtavat väylät 👌

Udisc, nimimerkki: karhupanda

Frisbeegolfmatkaajan näkökulmasta Hiitteenharjun täydentää vielä radan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Hotelli Hiitteenharju. Matka Harjavaltaan ja yöpyminen Hotelli Hiitteenharjussa = täydellinen viikonloppu frisbeegolfin parissa.

Uusimmat uutiset

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

Suomalaisnaiset kaksoisjohdossa European Openin finaalipäivään!

Eveliina Salonen ja Silva Saarinen lähtevät kaksoisjohdossa huomenna pelattavaan...

Kahden kierroksen päivä European Openissa – tutut nimet nousivat kärkeen

Frisbeegolfin European Openissa avoimella luokalla on edessään todellinen kestävyyskoe....

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän