KotiKilpailutDisc Golf Pro TourEnnakko: Nelipäiväinen Portland Open alkaa torstaina

Ennakko: Nelipäiväinen Portland Open alkaa torstaina

Viikonloppuna nähdään Disc Golf Pro Tourilla kauden ensimmäinen Elite+-tason kilpailu Portland Open. Jaossa on 1,5 kertainen pistepotti ja enemmän palkintorahaa verrattuna Elite-tason kilpailuihin. Kilpailu käydään golfkentälle rakennetulla kahden radan kokonaisuudella, joka vaatii pitkiä heittoja pelaajilta. Portland Openin voitti viime vuonna Simon Lizotte.

“Jos haluan voittaa niin kaiken pitää toimia. Tällä tourilla ei muuten ole asiaa kärkikamppailuun.”

Niklas Anttila

Suomalaisten viimeinen kisa ennen kotimatkaa

Suomen miehet Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen ovat kilpailleet Yhdysvalloissa helmi-maaliskuusta lähtien. Herroilla on edessään viimeinen kilpailu ennen Eurooppaan paluuta. “Hieno reissu ollut ja paljon on taas tullut opittua omasta pelistä ja elämästä muutenkin. Kotiin pääsemistä kyllä odottaa jo kovasti.” Niklas Anttila kommentoi tähän astista matkaa Yhdysvalloissaan Frisbeegolfmedialle.

Nelipäiväinen Portland Open kisataan Glendoveerin golfradalla, jonne on rakennettu kaksi frisbeegolfrataa. Kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan East-radalla ja kaksi West-radalla. Anttila on perinteisesti pärjännyt loistavasti nelipäiväisissä kilpailuissa. “Olen tässä vaiheessa pelannut vasta yhden radan, mutta tarkkaa heittämistä vaaditaan, sillä OB-alueet tulee peliin paljon. Luulin että täälläkin tarvitsisi jotain hullua heittomittaa, mutta olin jälleen kerran väärässä. Pitkä heittäminen toki helpottaa joitain väyliä, mutta tarkkoja sijoitusheittoja nämä radat kysyy eniten. Korkeuseroja myös yllättävän paljon golfkentäksi.” Niklas analysoi rataa tiistaina Frisbeegolfmedialle.

Niklas Anttila, Väinö Mäkelä ja Joona Heinänen ovat viettäneet aikaa Disc Golf Networkin live-kuvissa hyvien suorituksien siivittämänä koko kevään ajan. Voitto on kuitenkin toistaiseksi karttanut suomalaisia kovatasoisella kiertueella. “Jos pystyn minimoimaan isot virheet ja jatkamaan hyvää puttaamista niin olen korkealla. Jos haluan voittaa niin kaiken pitää toimia. Tällä tourilla ei muuten ole asiaa kärkikamppailuun.” Anttila kommentoi viikonlopun voittomahdollisuuksiaan.

Myös Mäkelällä ja Heinäsellä on kaikki eväät voittotaisteluun. Joonalla on vieläpä takana kevään paras sijoitus viime viikonlopulta. Mikäli Mäkelä ja heinänen pystyvät pitämään isoimmat virheet poissa, molemmilla on mahdollisuus taistella palkintopallisijoituksista viikonloppuna.

Avoimessa luokassa parhaat viivalla

Suomen miehet saavat pahimmat haastajansa viivalle Euroopassa kiertävää Paul McBethiä lukuunottamatta. Kilpailun ennakkosuosikkeja ovat viimeiset kaksi kilpailua juhlineet Eagle McMahon ja Ricky Wysocki. Viime viikonlopun Cascade Challengen väliin jättänyt ja selvästi Disc Golf Pro Touria johtava Calvin Heimburg palaa myös kilpakentille. Toki viime vuoden voittaja Simon Lizotte on niin ikään yksi voittajaehdokkaista.

Tattar palaa Yhdysvaltoihin

Kristin Tattar kävi lomailemassa kotonaan Virossa toukokuun ja palaa nyt Yhdysvaltoihin. Hurjalla ratingilla 991 pelaava Tattar on selvä ennakkosuosikki kilpailuun. Myös naisten radalla peliä helpottaa pitkät heitot. Kristinin ykköshaastajaksi nelipäiväiseen kilpailuun nostetaan Paige Pierce, joka voitti OTB Openin Kristinin ollessa poissa. Tattarilta kevään mittaan nähty tasaisuus tekee kuitenkin haastajien työstä erittäin vaikeaa.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 19.30 ja avoimen luokan lähetys kello 01.00.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta. Avoimen luokan jahtikortti on nähtävillä Gatekeeper Median Youtube-kanavalla ja naisten luokan jahtikortin näkee Ace Run Productionsin kanavalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

PelaajaLähtöSeuraa
Tuomas Hyytiäinen20.15UDisc Live
Niklas Anttila21.35UDisc Live
Joona Heinänen22.05UDisc Live
Väinö Mäkelä23.55UDisc Live
Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän