KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tourilla jahdataan isoa palkintopottia viikonloppuna Iowassa

Disc Golf Pro Tourilla jahdataan isoa palkintopottia viikonloppuna Iowassa

Julkaistu

Disc Golf Pro Tour (DGPT) rantautuu kolmatta kertaa Iowassa järjestettävään Des Moines Challengeen. Kilpailussa on tarjolla isoin kolmipäiväisessä kisassa oleva palkintopotti, kun sekä avoimessa luokassa että naisten luokassa voittopotin odotetaan nousevan yli 10 000 dollarin. Viime vuoden dramaattinen taisto avoimen luokan voitosta asettaa isot odotukset tämän vuoden kilpailuun.

Lizotte hakee uusintaa viime vuodesta

Simon Lizotte nappasi viime vuonna dramaattisten vaiheiden jälkeen voiton silloin tuntemattomasta Robert Burridgesta jatkoväylillä. Ratkaisu oli dramaattinen, kun Burridgen avaus osui kantoon ja kimposi lähes 20 metrin päähän korista. Lizotte kiitti ja kuittasi itselleen voiton. Tänä vuonna liput on myyty loppuun ja paikalliset odottavat vastaavanlaista taistelua voitosta.

Ennakkosuosikkeina kilpailuun lähtevät toki Lizotte, mutta myös Ricky Wysocki ja Calvin Heimburg. Heimburg oli jälleen toinen viime viikonloppuna, joten hänen heittonsa on edelleen kunnossa. Wysocki metsästää kauden ensimmäistä Elite-tason kilpailuvoittoa ja hänen osakkeensa ovat olleet nousussa viime viikkoina.

Kilpailu piti olla myös Eagle McMahonin paluu viikonloppu loukkaantumisen jäljiltä, mutta McMahonia ei näy lähtölistoilla. Hän loukkasi kesäkuun alussa uudelleen koko viime kauden vaivanneen kyynärpään.

Suomen miehiä ei nähdä kilpailussa.

Kuka pysäyttää Tattarin?

Kristin Tattar palaa niin ikään viime vuoden voiton jälkeen Des Moinesiin. Virolainen Tattar oli yllättävissä vaikeuksissa viime viikonloppuna Kansasissa, mutta ylsi silti kärkinelikkoon. Toisin sanoen, jos Kristin pelaa omalla tasollaan, muut saavat venyä hänet voittaakseen. Kristin voitti viime vuonna Eveliina Salosen neljän heiton turvin ja kolmas pelaaja jäi yhteensä kahdeksan heittoa virolaisesta.

Suomalaisnaiset Eveliina Salonen ja Henna Blomroos eivät päässeet osallistumaan kilpailuun, koska he eivät saaneet viisumia. He osallistuvat seuraavan kerran Disc Golf Pro Tourille Norjassa PCS Sula Openissa heinäkuun puolessa välissä.

Kristin Tattar, Des Moines Challenge 2022
Kristin Tattar, Des Moines Challenge 2022. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 17.30 ja avoimen luokan lähetys kello 23.00.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta. Avoimen luokan jahtikortti on nähtävillä Gatekeeper Median Youtube-kanavalla ja naisten luokan jahtikortin näkee Ace Run Productionsin kanavalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän