KotiKilpailutDisc Golf Pro TourVäinö Mäkelä kärjessä toiselle kierrokselle Texasissa

Väinö Mäkelä kärjessä toiselle kierrokselle Texasissa

Disc Golf Pro Tourin kolmas osakilpailu kilpaillaan Yhdysvalloissa. The Open at Austin -turnauksen ensimmäinen kierros pelattiin tuulisessa ja koleassa säässä Texasissa 17.3.2023. Golfkentälle rakennettu rata haastoi kilpailijat toden teolla. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärkitulos oli -5, johon ylsi neljä pelaajaa: Väinö Mäkelä, Simon Lizotte, Paul McBeth ja Gannon Buhr.

Mäkelä asetti riman muille

Väinö pelasi nousujohteisen ensimmäisen kierroksen, kun hän vältti pahemmat virheet. Takaysillä tehty eagle siivitti Väinön hyvään tulokseen. Viimeiset kaksi väylää on tehty äärimmäisen haastaviksi. Niistä kirjatut parit varmisti Mäkelälle paikan JomezPron kärkikortissa toisen kierroksen osalta. Tämä nähdään sunnuntaina alkuillasta Youtubessa.

Kaikilla enemmän tai vähemmän vaikeaa

Olosuhteet tuntuivat menevän jokaisella pelaajalla jossain vaiheessa ihon alle. Paul McBeth johti kisaa jo tuloksella -7, mutta päätti kierroksensa kahteen bogiin. Väylän 17 erittäin epätyypillinen kolme puttia näytti menevän kuusinkertaisen maailmanmestarin ihon alle. Buhr oli yksi ainoista pelaajista, kuka ei kirjannut ainuttakaan bogia ensimmäisellä kierroksella.

Kärkikortissa nähdään kaksi eurooppalaista pelaajaa, kun Lizotte täydentää kärkikortin. Lizotte vakuutti viime vuonna juuri golfkentälle rakennetuilla avoimilla kentillä. Statmandon mukaan vuoden 2022 korkein birdie-prosentti golf-kentillä oli juuri Lizotten hallussa.

Muut suomalaiset myös kisassa mukana

Ensimmäisellä kierroksella nähtiin myös kauden avaukset seuraavilta herroilta: Niklas Anttila, Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen. Anttila (+3) ja Hyytiäinen (+4) jäivät melko kauas kärjestä ensimmäisellä kierroksella, mutta tasaisuuden vuoksi voivat parantaa sijoituksiaan vielä reilusti. Heinänen sen sijaan avasi kautensa loistavasti. Viimeisen väylän bogi päätti Heinäsen ensimmäisen kierroksen tulokseen -3 ja jaettuun sijoitukseen 9. Pitkälle heittävä Heinänen pääsee toivon mukaan hyödyntämään vahvuuksiaan ja metsästämään kärkisijoituksia toisella ja viimeisellä kierroksella.

Blomroos kärkikortissa naisissa

Naisten sarjassa on niin ikään äärimmäisen tasaista ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kolmen kärki on kaikki tuloksessa -1; Kristin Tattar, Paige Pierce ja Ella Hansen. Henna täydentää kärkikortin toisella kierroksella. Tulos +2 riitti jaettuun neljänteen sijaan ja Udiscin mukaan kärkikorttiin.

Toinen suomalainen Eveliina Salonen pelasi mainiosti ensimmäisen kierroksen lukuunottamatta viimeistä kolmea väylää. Tulos +7 on jaetulla 18. sijalla. Kaikki 7 plussaa tuli viimeiseltä kolmelta väylältä, kun Eveliina päätti kierroksen tripla, tupla, tupla -komboon.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän