KotiKilpailutDisc Golf Pro Tour"Unelmastartti suomalaiskaudelle" - asiantuntijan näkemykset viikonlopusta

“Unelmastartti suomalaiskaudelle” – asiantuntijan näkemykset viikonlopusta

Disc Golf Pro Tour 2024 lähti käyntiin suomalaisittain huimalla tavalla. Eveliina Salonen voitti naisten luokan ja miesten luokassa kolmentoista parhaan joukossa oli kolme suomalaista.

Alkaako harjoitusmäärät tuottaa hedelmää?

“Olihan tämä unelmastartti suomalaiskaudelle”, asiantuntija Toni Syrjänen arvioi. “Suomessa on vielä paljon lunta ja frisbeegolfin näkökulmasta todella huono keli. Siihen nähden suomalaisten kauden avaus oli hurja.”

Toni Syrjänen on toiminut frisbeegolfkisoissa asiantuntijaselostajana. Hän on myös toinen Ykkösrinki-podcastin juontajista.

Suomalaiset ovat harjoitelleet kovalla intensiteetillä viime talven, mutta myös viimeiset vuodet. Harjoitusmäärät ovat jopa korkeampia kuin yhdysvaltalaisilla. “Näyttää siltä, että kova harjoittelu alkaa kantaa hedelmää. Laji on muuttunut Suomessa urheilulajiksi, jossa harjoitellaan kovaa. Yhdysvaltalaiset menevät vanhoilla metodeilla – töitä tehdään kyllä, mutta ei samanlaisella intensiteetillä”, Syrjänen arvioi. “Nykyään pitää harjoitella kovaa, jos haluaa pärjätä. Kisakausi kestää helmikuusta lokakuuhun. Siinä on kroppakin kovilla.”

Pelaajat huippukunnossa

Syrjänen kertoo, että esimerkiksi Väinö Mäkelällä on jo kolmas kova harjoituskausi putkeen: “Harjoittelu alkaa tuottaa tulosta. On myös opittu, että mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.”

Syrjänen odottaa kovaa tulosta myös seuraavista kisoista kuopiolaiskaksikolta. “Niklas Anttila oli totutun kova. Hän pelasi aggressiivisesti viimeisen kierroksen, mutta olisi voinut olla hyvin viiden parhaan joukossa viikonloppuna. Lisäksi sanoisin, että Jesse Nieminen hakkaa hyviä sijoituksia alkukauden. Hän sairasti flunssaa alkuviikon ja pelasi sen jälkeen noin hyvin. Luotan siihen, että hän on todella kova.”

Tuomas Hyytiäiseltä Syrjänen odottaa myös parempia otteita jatkossa: “Hyytiäisellä on aina ollut heikko alkukausi. Hän kertoi aikaisemmin Ykkösrinki-podcastissa, että hän aikoo ottaa rennommin ja sitä kautta hakee paikkaansa.”

Lue myös: Anttila ja Nieminen kymmenen parhaan joukkoon Disc Golf Pro Tourin avauskisassa – Barela voitti vihdoin

“Eveliinan voitto on todella kova temppu”

“Sanoin jo viime vuonna, että Eveliinan puttaamisessa näkyi oikeita asioita. Tulos kertoo myös, että hommia on tehty ja Eveliina uskoo itseensä”, Syrjänen arvioi. “Pidän voittoa todella kovana temppuna.”

“Arvostan sitä, että Eveliina on päässyt vaikeuksista yli ja uskoo itseensä. Olen nähnyt, kuinka monen ura on loppunut samanlaisiin vaikeuksiin, kun on mennyt henkisesti jollain tavalla rikki. Niistä toipuminen on pitkä prosessi, kun pelaaja käy oikeasti syvällä”, Syrjänen pohtii.

Lue myös: “Tiesin koko ajan mikä on tilanne” – Eveliina Salonen kertoo kierroksesta

Henna Blomroosin heitto oli myös hyvässä kunnossa. Lisäksi puttitilastojen mukaan hänen onnistumisprosenttinsa oli jonkin verran viime vuotta parempi 10 metrin säteeltä.

Eveliina nappasi voitollaan myös paikan Disc Golf Pro Tourin kiertuefinaaliin. Viime vuonna jokainen osallistuja sai minimissään 2500 dollaria palkintorahaa ja paikan ammattilaiskiertueella seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Disc Golf Pro Tour jatkuu puolentoista viikon päästä Texasissa. Silloin suomalaiset saavat vielä lisää seurattavaa, kun maajoukkuevalmentaja Joonas Merelän suojatit Heidi Laine ja Lauri Lehtinen avaavat kautensa Disc Golf Pro Tourilla. Kilpailu alkaa jo torstaina 7.3.2024.

Uusimmat uutiset

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

European Openin toinen kierros loppui ennen aikojaan – jatkuu lauantaina ilman yleisöä Tampereella

European Openin toinen kierros sai ikävän käänteen, kun ukkosmyrskyt...

Eveliina Salonen nousi Kristin Tattarin kannoille – “peleillä ollaan vielä”

Eveliina Salonen oli loistavassa vireessä European Openin toisella kierroksella...

European Openin avauskierros oli yhdysvaltalaisten näytöstä – suomalaistähdet kärjen tuntumassa

Frisbeegolfin European Openin avauskierros käytiin sateisessa kelissä Tampereen frisbeegolfkeskuksella....

Kristin Tattar aloitti European Openin dominoivasti – kaksi suomalaista kärkikorttiin

Kristin Tattar aloitti loistavasti European Openin Tampereen frisbeegolfkeskuksella. Tattar...

Yhdysvallat rökitti hermostuneen Euroopan perinteisessä Presidents Cupissa

Frisbeegolfin European Open käynnistyi keskiviikkona perinteisellä Presidents Cupilla. Team...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän