KotiKilpailutDisc Golf Pro TourPCS Open - Hennan ja Eveliinan paluu

PCS Open – Hennan ja Eveliinan paluu

Viimein on se aika vuodesta, kun maailman parhaat frisbeegolfarit kamppailevat Euroopassa Disc Golf Pro Touria (DGPT). PCS Open pelataan 13.-15.7.2023 Norjan upeissa vuoristomaisemissa. Viime vuonna kilpailu kuului ensimmäistä kertaa Disc Golf Pro Touriin, kun se pelattiin Silver-tason kilpailuna. Tänä vuonna PCS Openissa jaetaan täysi määrä DGPT-pisteitä, kun kyseessä on Elite-sarjan kilpailu. Lisäksi kilpailussa jaetaan myös PDGA Euro Tourin pisteitä.

Eveliina ja Henna palaavat kilpailutauolta

Eveliina Salonen ja Henna Blomroos ovat olleet kirkkaimmat suomalaistähdet naisten luokassa jo useamman vuoden ajan. Kaksikko kilpaili kevään Yhdysvalloissa Disc Golf Pro Tourilla, mutta ovat pitäneet osittain pakotettua kilpailutaukoa huhtikuun lopusta lähtien. Heidän piti kilpailla jo kesäkuussa Yhdysvalloissa, mutta he eivät saaneet kilpailuviisumia, joten USA:n reissu lykkääntyi.

Heidän viimeinen kilpailunsa on siis huhtikuun Jonesboro Open. Eveliinan viimeinen kilpailukierros on tuon kilpailun viimeinen kierros, joka oli hurja 1024 ratingin kierros – koko kevään paras.

Nyt kun DGPT rantautuu Eurooppaan kaksikko on taas viivalla. “Kivaa ja jännittävää pelata pitkästä aikaa, vaikka on tullutkin pelattua paljon fribaa kisatauon aikana.” Eveliina Salonen kommentoi Norjasta Frisbeegolfmedialle. “Mitään odotuksia minulla ei ole tähän kisaan. Lähdetään katsomaan, että mitä tästä tulee.” Eveliina jatkaa.

Henna Blomroos kertoo viettäneensä aikaa perheen ja ystävien kanssa, mutta myös harjotteluun on panostettu: “Paljon tuli heiteltyä kilpailutauon aikana. Harjoittelin kaikkia osa-alueita melko tasaisesti, mutta ehkä puttiin tuli keskityttyä kaikista eniten.”

Overåsin rata ylsi UDiscin maailman sadan parhaan radan listalla sijalle neljä, joten kyseessä on poikkeuksellisen hieno kokonaisuus, josta myös Eveliina pitää: “Radalla on hienoja väyliä ja siihen on panostettu paljon, etenkin radan yksityiskohtiin.”

Salonen ja Blomroos saavat heti vastaansa maailman parhaat pelaajat, kun Norjassa nähdään esimerkiksi Kristin Tattar, Missy Gannon, Paige Pierce ja toissa viikolla DGPT-voiton napannut Catrina Allen.

Seurantakortti #2 lähtee liikkeelle klo 11.35, jossa nähdään Henna Blomroos, Missy Gannon, Lykke Lorentzen ja Catrina Allen. Seurantakortti #1 aloittaa klo 11.55, jossa on Eveliina Salonen, Paige Pierce, Kristin Tattar ja Anniken Steen.

Avoimessa luokassa sähköinen kenraali

Paul McBeth on matkustanut nyt yli kuukauden Euroopassa ja nauttinut kirkkainta mediahuomiota PDGA Euro Tourilla. Tilanne muuttuu nyt, kun kymmenet yhdysvaltalaiset matkustavat Norjan jylhiin maisemiin ennen viikon päästä alkavaa kauden toista major-kilpailua; European Openia, joka on monelle yksi kauden päätavoitteista.

Calvin Heimburg, Ricky Wysocki, Eagle McMahon nähdään Norjassa. Huippupelaajista ovat poissa vain Prodigya edustavat huippupelaaajat, kun Gannon Buhr jäi vielä Yhdysvaltoihin ja muut Prodigyn huiput, kuten Isaac Robinson, Alden Harris ja Ezra Robinson matkaavat Turkuun European Pro Tourin osakilpailuun, joka monien yllätykseksi järjestetään täsmälleen samaan aikaan.

Viime vuonna kilpailun voitti Gregg Barsby, mutta tänä vuonna kilpailu tulee olemaan äärimmäisen kovaa.

Avoimessa luokassa nähdään myös kovat suomalaiset, kun käytännössä kaikki huippupelaajat ovat viivalla Prodigyn tallia lukuunottamatta. Poissa on siis esimerkiksi Väinö Mäkelä.

Katseet kiinnittyvät erityisesti siis Niklas Anttila, Lauri Lehtisen ja Joona Heinäsen otteisiin ennen European Openia. PCS Openin vuoristoiset maisemat haastavat todennäköisesti pelaajat ainakin tuulen osalta. Pystyvätkö suomalaiset ottamaan eroa jetlagista kärsiviin amerikkalaisiin heti ensimmäisellä kierroksella?

Gregg Barsby, PCS Sula 2022
Gregg Barsby, PCS Open 2022. Kuva: Disc Golf Pro Tour

Seurantakortissa #2 nähdään suomalaisista Joona Heinänen ja pelaajat aloittavat klo 17.35. Seurantakortti #1 aloittaa klo 17.55, jossa nähdään Gregg Barsby, Paul McBeth, Eagle McMahon ja Calvin Heimburg.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 9.30 ja avoimen luokan lähetys kello 15.30.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta. Avoimen luokan jahtikortti on nähtävillä Gatekeeper Median Youtube-kanavalla ja naisten luokan jahtikortin näkee Ace Run Productionsin kanavalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

Uusimmat uutiset

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

14-vuotias Iida Lehtomäki lähtee kärjessä Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan finaalikierrokselle

Iida Lehtomäki jatkoi vahvoja otteitaan Jämijärvellä. Lehtomäki lähtee finaalikierrokselle...

Lauri Hämäläinen lähtee kärjessä Jämijärven osakilpailun viimeiselle kierrokselle

Prodigy Disc Pro Tour Jämijärven toinen kierros kilpailtiin ensimmäistä...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän