KotiKilpailutDisc Golf Pro TourOnko Niklas Anttila jo nyt kaikkien aikojen suomalaispelaaja?

Onko Niklas Anttila jo nyt kaikkien aikojen suomalaispelaaja?

Niklas Anttila on eittämättä Suomen kuumin frisbeegolfaaja tällä hetkellä. Vasta 22-vuotias Anttila on noussut vuoden 2024 aikana suomalaisen frisbeegolfin supertähdeksi.

Hänestä tuli viikonloppuna ensimmäinen suomalaismies, joka on voittanut Disc Golf Pro Tourin osakilpailun. Hänestä tuli viikonlopun palkintopotin myötä ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on tienannut palkintorahaa yli 100 000 euroa. Nuoren kuopiolaisen saavutusten lista on jo nyt hurja kolmen Suomen mestaruuden ja yhden Euroopan mestaruuden myötä.

Lue myös: Eniten palkintorahaa tienanneet suomalaiset pelaajat

Mainos

Niklas Anttila lähti uuteen kisakauteen aivan erilaisesta asemasta kuin aikaisempina vuosina. Miljoonasopimuksen allekirjoittanut Anttila oli jo ennen kisakauden alkua ennennäkemättömän mediahuomion keskellä.

Alkukauden osalta Anttila ei ole pelkästään vastannut kasvaneisiin odotuksiin vaan myös ylittänyt ne. Hän on jo nyt merkittävästi edellä viime vuotta monella eri mittarilla.

  • Ensinnä, Anttila oli viime vuonna koko Disc Golf Pro Tourin paras suomalainen kokonaispisteissä sijalla 26. Nyt hän on peräti toisena.
  • Viime vuonna Anttila keräsi ensimmäisestä neljästä kisastaan palkintorahaa 2 175 euroa. Nyt Anttila on tienannut jo 17 381 euroa.
  • PDGA-ratingin mukaan Anttila on eittämättä kaikkien aikojen suomalainen frisbeegolfaaja. Viime kaudella Anttila lähti kauteen ratingilla 1029, nyt Anttila huitelee rating-lukemassa 1042, joka on tällä hetkellä maailman viidenneksi korkein.

Menestyksen kautta saatu huomio myös ruokkii itseään. Voiton myötä Anttila on esimerkiksi Disc Golf Networkin ja JomezPron videokorteissa useammin. Esimerkiksi avauskierroksen videokorttiin #1 valitaan edellisen kisan voittaja ja edellisvuoden voittaja. Lisäksi historian kirjoja uusiksi kirjoittanut nuori mies ylitti Suomessa myös MTV:n Tulosruudun ja Ylen Urheiluruudun uutiskynnyksen, joka tuo entisestään huomiota Niklakselle myös kotimaassa.

Jos Anttila pystyy pitämään saman vireen myös tulevina vuosina, hän viitoittaa tietä todelliselle frisbeegolfhuumalle, jossa laji voi nousta Suomen seuratuimpien urheilulajien joukkoon.

Mainos

Uusimmat uutiset

Simon Lizotte liekeissä Nashvillessä kivuista huolimatta – “Kaikki tuntui niin pahalta”

Simon Lizotte oli hurjassa vireessä Music City Openin avauskierroksella...

Silva Saariselle upea startti – lähtee toiselta sijalta lauantain kierrokselle

Silva Saarinen oli huippuvireessä Music City Openin avauskierroksella Nashvillessä...

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

1 KOMMENTTI

  1. Anttila on aivan kertakaikkisen uskomaton pelaaja, todella kova, jopa ehkä, tuleva maailmanlistan ykkönen, niin kovan tason pelaajasta on kyse, mutta minun silmissä kaikkien aikojen suomalaispelaaja on aina Seppo Paju. Eikä tämä ole pois Anttilalta, arvostan häntä suuresti.

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän