KotiKilpailutDisc Golf Pro TourOnko Niklas Anttila jo nyt kaikkien aikojen suomalaispelaaja?

Onko Niklas Anttila jo nyt kaikkien aikojen suomalaispelaaja?

Niklas Anttila on eittämättä Suomen kuumin frisbeegolfaaja tällä hetkellä. Vasta 22-vuotias Anttila on noussut vuoden 2024 aikana suomalaisen frisbeegolfin supertähdeksi.

Hänestä tuli viikonloppuna ensimmäinen suomalaismies, joka on voittanut Disc Golf Pro Tourin osakilpailun. Hänestä tuli viikonlopun palkintopotin myötä ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on tienannut palkintorahaa yli 100 000 euroa. Nuoren kuopiolaisen saavutusten lista on jo nyt hurja kolmen Suomen mestaruuden ja yhden Euroopan mestaruuden myötä.

Lue myös: Eniten palkintorahaa tienanneet suomalaiset pelaajat

Mainos

Niklas Anttila lähti uuteen kisakauteen aivan erilaisesta asemasta kuin aikaisempina vuosina. Miljoonasopimuksen allekirjoittanut Anttila oli jo ennen kisakauden alkua ennennäkemättömän mediahuomion keskellä.

Alkukauden osalta Anttila ei ole pelkästään vastannut kasvaneisiin odotuksiin vaan myös ylittänyt ne. Hän on jo nyt merkittävästi edellä viime vuotta monella eri mittarilla.

  • Ensinnä, Anttila oli viime vuonna koko Disc Golf Pro Tourin paras suomalainen kokonaispisteissä sijalla 26. Nyt hän on peräti toisena.
  • Viime vuonna Anttila keräsi ensimmäisestä neljästä kisastaan palkintorahaa 2 175 euroa. Nyt Anttila on tienannut jo 17 381 euroa.
  • PDGA-ratingin mukaan Anttila on eittämättä kaikkien aikojen suomalainen frisbeegolfaaja. Viime kaudella Anttila lähti kauteen ratingilla 1029, nyt Anttila huitelee rating-lukemassa 1042, joka on tällä hetkellä maailman viidenneksi korkein.

Menestyksen kautta saatu huomio myös ruokkii itseään. Voiton myötä Anttila on esimerkiksi Disc Golf Networkin ja JomezPron videokorteissa useammin. Esimerkiksi avauskierroksen videokorttiin #1 valitaan edellisen kisan voittaja ja edellisvuoden voittaja. Lisäksi historian kirjoja uusiksi kirjoittanut nuori mies ylitti Suomessa myös MTV:n Tulosruudun ja Ylen Urheiluruudun uutiskynnyksen, joka tuo entisestään huomiota Niklakselle myös kotimaassa.

Jos Anttila pystyy pitämään saman vireen myös tulevina vuosina, hän viitoittaa tietä todelliselle frisbeegolfhuumalle, jossa laji voi nousta Suomen seuratuimpien urheilulajien joukkoon.

Mainos

Uusimmat uutiset

European Open jatkuu Tampereella aikaisin aamulla ilman yleisöä – “pahoittelemme tilannetta”

European Openin perjantaipäivä oli tapahtumarikas, kun maailman kattojärjestö PDGA...

European Openin toinen kierros loppui ennen aikojaan – jatkuu lauantaina ilman yleisöä Tampereella

European Openin toinen kierros sai ikävän käänteen, kun ukkosmyrskyt...

Eveliina Salonen nousi Kristin Tattarin kannoille – “peleillä ollaan vielä”

Eveliina Salonen oli loistavassa vireessä European Openin toisella kierroksella...

European Openin avauskierros oli yhdysvaltalaisten näytöstä – suomalaistähdet kärjen tuntumassa

Frisbeegolfin European Openin avauskierros käytiin sateisessa kelissä Tampereen frisbeegolfkeskuksella....

Kristin Tattar aloitti European Openin dominoivasti – kaksi suomalaista kärkikorttiin

Kristin Tattar aloitti loistavasti European Openin Tampereen frisbeegolfkeskuksella. Tattar...

Yhdysvallat rökitti hermostuneen Euroopan perinteisessä Presidents Cupissa

Frisbeegolfin European Open käynnistyi keskiviikkona perinteisellä Presidents Cupilla. Team...

1 KOMMENTTI

  1. Anttila on aivan kertakaikkisen uskomaton pelaaja, todella kova, jopa ehkä, tuleva maailmanlistan ykkönen, niin kovan tason pelaajasta on kyse, mutta minun silmissä kaikkien aikojen suomalaispelaaja on aina Seppo Paju. Eikä tämä ole pois Anttilalta, arvostan häntä suuresti.

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän