KotiKilpailutDisc Golf Pro TourLauri Lehtinen aloittaa kautensa Wacossa - mukana kahdeksan suomalaista

Lauri Lehtinen aloittaa kautensa Wacossa – mukana kahdeksan suomalaista

Disc Golf Pro Tourin kauden toinen kilpailu Prodigy Presents Waco kilpaillaan loppuviikosta Texasissa 7.-10.3.2024. Nelipäiväinen kilpailu on kauden ensimmäinen DGPT+-tason kilpailu, jossa jaetaan enemmän kiertuepisteitä ja palkintorahaa.

Wacossa on mukana peräti kahdeksan suomalaista, kun Lauri Lehtinen ja Heidi Laine avaavat kautensa Texasissa. Lisäksi suomalaisista ovat mukana Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Jesse Nieminen, Tuomas Hyytiäinen, Eveliina Salonen ja Henna Blomroos, jotka kaikki kisasivat puolitoistaviikkoa sitten Floridassa.

Lue myös: “Unelmastartti suomalaiskaudelle” – asiantuntijan näkemykset viikonlopusta

Suomalaisittain Wacossa riittää jännitettävää, sillä pelaajien alkukausi on sujunut loistavasti. Eveliina Salonen voitti kauden avauskisan ja Henna Blomrooskin ylsi viidenneksi. Avoimessa luokassa Anttila ja Nieminen olivat heti kymmenen parhaan joukossa. Lisäksi Väinö Mäkelä otti ensimmäisen voittonsa kolmeen vuoteen viime viikonloppuna Texasissa järjestetyssä B-tierin kisassa.

Lue myös: Väinö Mäkelälle kauden avausvoitto Yhdysvalloissa!

Monilla isoin huomio keskittyy silti kautensa avaaviin Lauri Lehtiseen ja Heidi Laineeseen.

Lehtisellä takana uran paras harjoituskausi

Lauri Lehtinen on monien lähteiden mukaan harjoitellut todella kovaa koko talven. Esimerkiksi Fribakansan Youtube-videolla selvisi, kuinka “LaLen” päivästä kuluu useampi tunti harjoitteluun.

Viime vuosina Lehtisen harjoituskautta ovat häirinneet armeija, loukkaantuminen tai koulu. Nyt tilanne on eri. “Eka offseason, kun olen päässyt reenaamaan”, Lehtinen hehkuttaa. “Ainekset ovat hyvään kauteen. Enkä ole enää rookie tässä lajissa.”

Hän on aloittanut myös yhteistyön Suomen maajoukkuevalmentajana toimivan Joonas Merelän kanssa syksyllä. “Joonas on tuonut harjoitteluun paljon hyvää ja uutta. Oikeasti kaikki on tarkasti suunniteltua”, Lehtinen kuvailee yhteistyötä. “Harjoituskauden alussa oli paljon rystylähäreitä, mutta muuten harjoittelu on ollut monipuolista. Pelissäni ei ole mitään älytöntä heikkoutta.”

Lehtinen kilpailee Yhdysvalloissa huhtikuun loppuun asti ja lentää lähes suoraan Kööpenhaminaan toukokuussa. “Kevään kisareissu menee yhdessä Albert Tammin kanssa. Matkustan Albertin kanssa matkailuautolla”, Lehtinen kertoo kevään matkasuunnitelmistaan.

“Tavoitteenani on olla tällä kaudella paras suomalainen”, Lehtinen kertoo päättäväisesti.

Lähtöajat

Naisten luokan lähetys alkaa huomenna torstaina 7.3.2024 klo 17.15 Disc Golf Network -palvelussa (DGN). Suomalaisista Eveliina Salonen pelaa DGN:n videokortissa #1, jossa esiintyvät myös Kristin Tattar, Valerie Mandujano ja Chantel Budinsky. Nelikko lähtee liikkelle klo 17.35 Suomen aikaa. Virolainen supertähti ja viime vuoden osakilpailun voittaja Tattar aloittaa kautensa Texasissa. Katso Julian ennakkovideo alta.

Avoimen luokan lähetys alkaa klo 22.30. Videokorteissa ei nähdä suomalaisia, mutta suomalaisten tuloksia voi seurata reaaliajassa PDGA Live -palvelusta. Lehtinen lähtee ensimmäisenä suomalaisena kierrokselle klo 19.40 Suomen aikaa.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän