KotiKilpailutDisc Golf Pro TourLauri Lehtinen aloittaa kautensa Wacossa - mukana kahdeksan suomalaista

Lauri Lehtinen aloittaa kautensa Wacossa – mukana kahdeksan suomalaista

Disc Golf Pro Tourin kauden toinen kilpailu Prodigy Presents Waco kilpaillaan loppuviikosta Texasissa 7.-10.3.2024. Nelipäiväinen kilpailu on kauden ensimmäinen DGPT+-tason kilpailu, jossa jaetaan enemmän kiertuepisteitä ja palkintorahaa.

Wacossa on mukana peräti kahdeksan suomalaista, kun Lauri Lehtinen ja Heidi Laine avaavat kautensa Texasissa. Lisäksi suomalaisista ovat mukana Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Jesse Nieminen, Tuomas Hyytiäinen, Eveliina Salonen ja Henna Blomroos, jotka kaikki kisasivat puolitoistaviikkoa sitten Floridassa.

Lue myös: “Unelmastartti suomalaiskaudelle” – asiantuntijan näkemykset viikonlopusta

Suomalaisittain Wacossa riittää jännitettävää, sillä pelaajien alkukausi on sujunut loistavasti. Eveliina Salonen voitti kauden avauskisan ja Henna Blomrooskin ylsi viidenneksi. Avoimessa luokassa Anttila ja Nieminen olivat heti kymmenen parhaan joukossa. Lisäksi Väinö Mäkelä otti ensimmäisen voittonsa kolmeen vuoteen viime viikonloppuna Texasissa järjestetyssä B-tierin kisassa.

Lue myös: Väinö Mäkelälle kauden avausvoitto Yhdysvalloissa!

Monilla isoin huomio keskittyy silti kautensa avaaviin Lauri Lehtiseen ja Heidi Laineeseen.

Lehtisellä takana uran paras harjoituskausi

Lauri Lehtinen on monien lähteiden mukaan harjoitellut todella kovaa koko talven. Esimerkiksi Fribakansan Youtube-videolla selvisi, kuinka “LaLen” päivästä kuluu useampi tunti harjoitteluun.

Viime vuosina Lehtisen harjoituskautta ovat häirinneet armeija, loukkaantuminen tai koulu. Nyt tilanne on eri. “Eka offseason, kun olen päässyt reenaamaan”, Lehtinen hehkuttaa. “Ainekset ovat hyvään kauteen. Enkä ole enää rookie tässä lajissa.”

Hän on aloittanut myös yhteistyön Suomen maajoukkuevalmentajana toimivan Joonas Merelän kanssa syksyllä. “Joonas on tuonut harjoitteluun paljon hyvää ja uutta. Oikeasti kaikki on tarkasti suunniteltua”, Lehtinen kuvailee yhteistyötä. “Harjoituskauden alussa oli paljon rystylähäreitä, mutta muuten harjoittelu on ollut monipuolista. Pelissäni ei ole mitään älytöntä heikkoutta.”

Lehtinen kilpailee Yhdysvalloissa huhtikuun loppuun asti ja lentää lähes suoraan Kööpenhaminaan toukokuussa. “Kevään kisareissu menee yhdessä Albert Tammin kanssa. Matkustan Albertin kanssa matkailuautolla”, Lehtinen kertoo kevään matkasuunnitelmistaan.

“Tavoitteenani on olla tällä kaudella paras suomalainen”, Lehtinen kertoo päättäväisesti.

Lähtöajat

Naisten luokan lähetys alkaa huomenna torstaina 7.3.2024 klo 17.15 Disc Golf Network -palvelussa (DGN). Suomalaisista Eveliina Salonen pelaa DGN:n videokortissa #1, jossa esiintyvät myös Kristin Tattar, Valerie Mandujano ja Chantel Budinsky. Nelikko lähtee liikkelle klo 17.35 Suomen aikaa. Virolainen supertähti ja viime vuoden osakilpailun voittaja Tattar aloittaa kautensa Texasissa. Katso Julian ennakkovideo alta.

Avoimen luokan lähetys alkaa klo 22.30. Videokorteissa ei nähdä suomalaisia, mutta suomalaisten tuloksia voi seurata reaaliajassa PDGA Live -palvelusta. Lehtinen lähtee ensimmäisenä suomalaisena kierrokselle klo 19.40 Suomen aikaa.

Uusimmat uutiset

Simon Lizotte liekeissä Nashvillessä kivuista huolimatta – “Kaikki tuntui niin pahalta”

Simon Lizotte oli hurjassa vireessä Music City Openin avauskierroksella...

Silva Saariselle upea startti – lähtee toiselta sijalta lauantain kierrokselle

Silva Saarinen oli huippuvireessä Music City Openin avauskierroksella Nashvillessä...

Vuoden 2025 Disc Golf Pro Tourin kisapaikkojen haku aukesi! Haluatko järjestää osakilpailun?

Disc Golf Pro Tour on vasta alkanut kaksi kuukautta...

“I’m back!” – Maailman toiseksi paras frisbeegolfari tekee odotetun paluun kisaradoille

Yksi viime vuosien menestyneimmistä frisbeegolfareista, Eagle McMahon, palaa pitkältä...

Suomalainen frisbeegolf-peli levinnyt jo lähes 60 maahan

Kajaanilainen peliyhtiö CSE Entertainment julkaisi viime kuussa frisbeegolfpelin suosituimpaan...

Frisbeegolfmedia on frisbeegolfin MM-kisojen 2025 virallinen tiedotuskumppani

Frisbeegolfmedia on vuoden 2025 frisbeegolfin MM-kisojen tiedotus- ja mediakumppani....

1 KOMMENTTI

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän