KotiKilpailutDisc Golf Pro TourKolminkertainen frisbeegolfin maailmanmestari palaa kisakentille kuuden vuoden tauon jälkeen

Kolminkertainen frisbeegolfin maailmanmestari palaa kisakentille kuuden vuoden tauon jälkeen

Disc Golf Pro Tour jatkuu viikonloppuna Oregonissa Yhdysvaltojen länsirannikolla. Beaver State Fling on ollut pitkään ammattilaiskilpailuiden näyttämönä ja kilpailusta on tullut yksi pelaajien suosikeista.

Viikonlopun kisassa nähdään viisi suomalaismiestä: Niklas Anttila, Tuomas Hyytiäinen, Joona Heinänen, Väinö Mäkelä ja Jesse Nieminen. Kyseessä on suomalaisviisikon viimeinen kilpailu ennen kuin miehet palaavat takaisin Eurooppaan kilpailemaan.

Tulevana viikonloppuna frisbeegolfväen isoimman huomion varastaa kuitenkin kisakentille palaava, kolminkertainen frisbeegolfin maailmanmestari, Nathan “Nate” Doss. Hän on toiminut viime vuosina Disc Golf Pro Tourin kommentaattorina suorissa lähetyksissä.

“Toivottavasti kaikki menee hyvin”

Nate Doss on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä frisbeegolfareista. Hän on voittanut MM-kisat kolme kertaa. Lisäksi hän on yksinkertainen Yhdysvaltojen mestaruuskisojen (USDGC) voittaja. Hän pääsee aikoinaan hyvin todennäköisesti myös frisbeegolfin Hall of Fameen.

Nate Doss lopetti uransa vuoden 2018 kesäkuussa. Siitä asti hän on toiminut yrittäjänä itse perustamassaan olutpanimossa. Hän sai viime kesänä esikoisensa Valarie Jenkinsin kanssa, joka on nelinkertainen frisbeegolfin maailmanmestari.

“Viime vuonna katselin Yhdysvaltojen mestaruuskisoja kotona 3 kuukautisen poikani kanssa. Näin silloin kuinka ystäväni olivat pelaamassa, kuten Steve Brinster ja Will Schusterick. Tuntui kuin olisin ollut ainoa entinen Yhdysvaltojen mestaruuskisojen voittaja, joka ei ole mukana pelaamassa”, Nate Doss kertoi Tour Life podcastissa.

Doss kertoi olleensa välittmästi yhteydessä kilpailunjohtaja Jonathan Pooleen, joka vahvisti, että edelliset mestarit saavat osallistua kilpailuun.

“Mietin saman aikaisesti, että en vain voi mennä suoraan Rock Hillin radalle kylmiltään – ilman varmuutta siitä, että pystynkö tähän enää”, Doss kertoi viitaten mestaruuskisojen kuuluisaan ja haastavaan kisarataan.

“DGPT:n johtaja Jeff Spring ehdotti, että pelaisin Portland Openin. Siinä kisassa on kaksi eri rataa, jotka ovat molemmat todella pitkiä, joten ehdotin itse Beaver State Flingiä”, Doss kertoi naureskellen. “On hienoa, että pääsin mukaan. Olen harjoitellut viime aikoina. Toivottavasti kaikki menee hyvin.”

Nate Doss pääsee heti valokeilaan, kun hän pelaa ensimmäisen kierroksen videokortissa, jossa pelaavat myös Paul McBeth, Ricky Wysocki ja Paul Ulibarri. Lähetys alkaa Suomen aikaa klo 1.00 ja ensimmäinen videokortti aloittaa klo 1.05.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän