KotiKilpailutDisc Golf Pro TourKolminkertainen frisbeegolfin maailmanmestari palaa kisakentille kuuden vuoden tauon jälkeen

Kolminkertainen frisbeegolfin maailmanmestari palaa kisakentille kuuden vuoden tauon jälkeen

Disc Golf Pro Tour jatkuu viikonloppuna Oregonissa Yhdysvaltojen länsirannikolla. Beaver State Fling on ollut pitkään ammattilaiskilpailuiden näyttämönä ja kilpailusta on tullut yksi pelaajien suosikeista.

Viikonlopun kisassa nähdään viisi suomalaismiestä: Niklas Anttila, Tuomas Hyytiäinen, Joona Heinänen, Väinö Mäkelä ja Jesse Nieminen. Kyseessä on suomalaisviisikon viimeinen kilpailu ennen kuin miehet palaavat takaisin Eurooppaan kilpailemaan.

Tulevana viikonloppuna frisbeegolfväen isoimman huomion varastaa kuitenkin kisakentille palaava, kolminkertainen frisbeegolfin maailmanmestari, Nathan “Nate” Doss. Hän on toiminut viime vuosina Disc Golf Pro Tourin kommentaattorina suorissa lähetyksissä.

“Toivottavasti kaikki menee hyvin”

Nate Doss on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä frisbeegolfareista. Hän on voittanut MM-kisat kolme kertaa. Lisäksi hän on yksinkertainen Yhdysvaltojen mestaruuskisojen (USDGC) voittaja. Hän pääsee aikoinaan hyvin todennäköisesti myös frisbeegolfin Hall of Fameen.

Nate Doss lopetti uransa vuoden 2018 kesäkuussa. Siitä asti hän on toiminut yrittäjänä itse perustamassaan olutpanimossa. Hän sai viime kesänä esikoisensa Valarie Jenkinsin kanssa, joka on nelinkertainen frisbeegolfin maailmanmestari.

“Viime vuonna katselin Yhdysvaltojen mestaruuskisoja kotona 3 kuukautisen poikani kanssa. Näin silloin kuinka ystäväni olivat pelaamassa, kuten Steve Brinster ja Will Schusterick. Tuntui kuin olisin ollut ainoa entinen Yhdysvaltojen mestaruuskisojen voittaja, joka ei ole mukana pelaamassa”, Nate Doss kertoi Tour Life podcastissa.

Doss kertoi olleensa välittmästi yhteydessä kilpailunjohtaja Jonathan Pooleen, joka vahvisti, että edelliset mestarit saavat osallistua kilpailuun.

“Mietin saman aikaisesti, että en vain voi mennä suoraan Rock Hillin radalle kylmiltään – ilman varmuutta siitä, että pystynkö tähän enää”, Doss kertoi viitaten mestaruuskisojen kuuluisaan ja haastavaan kisarataan.

“DGPT:n johtaja Jeff Spring ehdotti, että pelaisin Portland Openin. Siinä kisassa on kaksi eri rataa, jotka ovat molemmat todella pitkiä, joten ehdotin itse Beaver State Flingiä”, Doss kertoi naureskellen. “On hienoa, että pääsin mukaan. Olen harjoitellut viime aikoina. Toivottavasti kaikki menee hyvin.”

Nate Doss pääsee heti valokeilaan, kun hän pelaa ensimmäisen kierroksen videokortissa, jossa pelaavat myös Paul McBeth, Ricky Wysocki ja Paul Ulibarri. Lähetys alkaa Suomen aikaa klo 1.00 ja ensimmäinen videokortti aloittaa klo 1.05.

Uusimmat uutiset

16-vuotias suomalaisyllättäjä nousi toiseksi – Viron Villmann lähtee johdossa finaalikierrokselle

DGPT Europen Turku Open jatkui toisella kierroksella Luolavuoren frisbeegolfpuistossa....

Turku Open on suomalaisnaisten näytöstä – Silva Saarinen lähtee kärjessä finaalikierrokselle

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, jatkui lauantaina naisten...

Mikael Häme otti piikkipaikan Turussa – tuttu kärkikaksikko viime viikonlopulta

DGPT Europen toinen Elite-kisa, Turku Open, alkoi perjantaina. Kolmipäiväisen...

Henna Blomroos palasi kisatauolta vakuuttavasti – Suomen parhaat naiset kärkipaikoilla

Historian ensimmäinen Suomessa järjestettävä DGPT Europen Elite-kisa, Turku Open,...

Disc Golf Pro Tour saapuu Turkuun – näin seuraat Turku Openia

Vuoden 2024 Turku Open kilpaillaan 14.-16.6. Luolavuoren frisbeegolfradalla, aivan...

European Openin lipunmyynti herättää keskustelua – Jussi Meresmaa kommentoi

Vuoden toinen Major-kilpailu ja Suomen frisbeegolfkesän kokokohta, European Open...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän