KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tour - katseet kääntyvät Oregoniin viikonloppuna

Disc Golf Pro Tour – katseet kääntyvät Oregoniin viikonloppuna

Disc Golf Pro Tourin (DGPT) Silver-tason kilpailu käydään tulevana viikonloppuna Oregonissa Yhdysvalloissa Beaver State Flingissä. Suomen miehet matkaavat Kaliforniasta naapuriosavaltioon metsästämään huippusijoituksia Yhdysvaltain korkeimmalla ammattilaiskiertueella. Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen kilpailevat vielä kesäkuun alun Portland Openiin asti Yhdysvalloissa.

Mukana lähes kaikki parhaat

DGPT:n ammattilaiskiertueen Silver-tason sarjaa on hieman kritisoitu muutamien PRO-tason pelaajien toimesta, mutta Oregonin kuvan kauniit maisemat ja upea kenttä houkuttelee maailman parhaat pelaajat kilpailemaan DGPT:n pisteistä, mutta myös palkintorahoista. Viime Silver-tason osakilpailun voittanut Gannon Buhr nappasi 3250 dollaria voitostaan Pohjois-Carolinassa. Beaver State Flingissä on Paul McBethiä lukuunottamatta käytännössä kaikki maailman parhaat pelaajat. Jo pitkään rannevaivojen kanssa kamppaillut Ricky Wysocki on ilmoittautunut jälleen kerran kilpailuun. Nähtäväksi jää, pystyykö hän kilpailemaan viikonloppuna.

Suomalaisista Niklas Anttila lähtee viikonloppuun ratingin mukaan kahdeksanneksi korkeimmalle sijoitettuna pelaajana. Väinö Mäkelä on ennakkoasetelmissa 16. korkeimmalla ratingin mukaan. Joona Heinänen saattaa jälleen kutitella myös kärkeä, jos hän pystyy pitämään bogeyt poissa ja pelin uomissaan. Tuomas Hyytiäinen taas on parantanut peliään jatkuvasti – nähdäänkö tänä viikonloppuna Tuomakselta ensimmäistä kertaa top 15 sijoitus?

Rata vaatii jälleen kerran pitkiä ja tarkkoja heittoja, joka haastaa kaikki huippupelaajat. Viime vuonna voiton vei Garrett Gurthie, joka on tänäkin vuonna yksi ennakkosuosikeista. Gurthie on yksi pisimmälle heittävistä pelaajista, josta oli viime vuonna paljon hyötyä kyseisellä radalla. Lisäksi Gurthie painotti jo viime vuonna, kuinka rata on yksi hänen ehdottomista suosikeistaan koko maailmassa.

Naisissa tuoretta eurooppalaisväriä

Naisissa on niin ikään suomalaisia ja virolaisia lukuunottamatta kaikki maailman parhaat viivalla. Toki myös Paige Pierce lepuuttaa olkapäätään viime viikonlopun voiton jäljiltä. Korkeimmalla ratingilla viikonloppuun lähtee Yhdysvaltain Ohn Scoggins.

Eurooppalaisittain mielenkiintoinen nimi on iso-britannialainen Rachel Turton, kuka matkustaa ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin tällä kaudella haastamaan paikalliset frisbeegolfarit. Turton säväytti viime kaudella European Pro Tourilla ja näytti osaamistaan myös toissa viikonloppuna Kööpenhaminassa.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 19.30 ja avoimen luokan lähetys kello 01.00.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun Central Coast Disc Golf tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

PelaajaLähtöSeuraa
Joona Heinänen22.09UDisc Live
Tuomas Hyytiäinen22.20UDisc Live
Väinö Mäkelä00.19UDisc Live
Niklas Anttila00.30UDisc Live
Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella

Tulevien kierroksien lähtöajat määräytyy edellisen päivän tuloksien perusteella.

Uusimmat uutiset

Niklas Anttila otti ylivoimaisen voiton Yhdysvalloissa

Niklas Anttila oli loistavassa vireessä, kun suomalaismiehet pelasivat Disc...

Niklas Anttila on hurjassa vireessä Yhdysvalloissa – pelasi kaikkien aikojen suomalaiskierroksen?

Niklas Anttila pelasi perjantai-lauantai välisenä yönä Yhdysvalloissa mahdollisesti kaikkien...

Calvin Heimburg voitti jälleen Disc Golf Pro Tourilla – kaikki suomalaiset rahasijoilla

Viime vuoden paras pelaaja Calvin Heimburg otti toisen voittonsa...

Lauri Hämäläinen piti johtonsa ja voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Tätä on odotettu”

Lauri Hämäläinen voitti Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan Jämijärvellä....

Superlupaus Iida Lehtomäki vei Prodigy Disc Pro Tourin avauskisan – “Vähän eskaloitu”

14-vuotias superlupaus Iida Lehtomäki voitti Suomen kovimman kärkikiertueen avauskilpailun...

Jesse Nieminen nousi jahtikorttiin Kaliforniassa – myös Hyytiäinen vahvassa vireessä

Huippukunnossa oleva Jesse Nieminen pelasi loistavan -11 kierrostuloksen Kaliforniassa...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän