KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tour - katseet kääntyvät Oregoniin viikonloppuna

Disc Golf Pro Tour – katseet kääntyvät Oregoniin viikonloppuna

Disc Golf Pro Tourin (DGPT) Silver-tason kilpailu käydään tulevana viikonloppuna Oregonissa Yhdysvalloissa Beaver State Flingissä. Suomen miehet matkaavat Kaliforniasta naapuriosavaltioon metsästämään huippusijoituksia Yhdysvaltain korkeimmalla ammattilaiskiertueella. Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen kilpailevat vielä kesäkuun alun Portland Openiin asti Yhdysvalloissa.

Mukana lähes kaikki parhaat

DGPT:n ammattilaiskiertueen Silver-tason sarjaa on hieman kritisoitu muutamien PRO-tason pelaajien toimesta, mutta Oregonin kuvan kauniit maisemat ja upea kenttä houkuttelee maailman parhaat pelaajat kilpailemaan DGPT:n pisteistä, mutta myös palkintorahoista. Viime Silver-tason osakilpailun voittanut Gannon Buhr nappasi 3250 dollaria voitostaan Pohjois-Carolinassa. Beaver State Flingissä on Paul McBethiä lukuunottamatta käytännössä kaikki maailman parhaat pelaajat. Jo pitkään rannevaivojen kanssa kamppaillut Ricky Wysocki on ilmoittautunut jälleen kerran kilpailuun. Nähtäväksi jää, pystyykö hän kilpailemaan viikonloppuna.

Suomalaisista Niklas Anttila lähtee viikonloppuun ratingin mukaan kahdeksanneksi korkeimmalle sijoitettuna pelaajana. Väinö Mäkelä on ennakkoasetelmissa 16. korkeimmalla ratingin mukaan. Joona Heinänen saattaa jälleen kutitella myös kärkeä, jos hän pystyy pitämään bogeyt poissa ja pelin uomissaan. Tuomas Hyytiäinen taas on parantanut peliään jatkuvasti – nähdäänkö tänä viikonloppuna Tuomakselta ensimmäistä kertaa top 15 sijoitus?

Rata vaatii jälleen kerran pitkiä ja tarkkoja heittoja, joka haastaa kaikki huippupelaajat. Viime vuonna voiton vei Garrett Gurthie, joka on tänäkin vuonna yksi ennakkosuosikeista. Gurthie on yksi pisimmälle heittävistä pelaajista, josta oli viime vuonna paljon hyötyä kyseisellä radalla. Lisäksi Gurthie painotti jo viime vuonna, kuinka rata on yksi hänen ehdottomista suosikeistaan koko maailmassa.

Naisissa tuoretta eurooppalaisväriä

Naisissa on niin ikään suomalaisia ja virolaisia lukuunottamatta kaikki maailman parhaat viivalla. Toki myös Paige Pierce lepuuttaa olkapäätään viime viikonlopun voiton jäljiltä. Korkeimmalla ratingilla viikonloppuun lähtee Yhdysvaltain Ohn Scoggins.

Eurooppalaisittain mielenkiintoinen nimi on iso-britannialainen Rachel Turton, kuka matkustaa ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin tällä kaudella haastamaan paikalliset frisbeegolfarit. Turton säväytti viime kaudella European Pro Tourilla ja näytti osaamistaan myös toissa viikonloppuna Kööpenhaminassa.

Aikataulu ja lähetykset

Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 19.30 ja avoimen luokan lähetys kello 01.00.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun Central Coast Disc Golf tuottaa jälkilähetykset avoimesta luokasta sekä naisten luokasta kärkikorttien osalta.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

PelaajaLähtöSeuraa
Joona Heinänen22.09UDisc Live
Tuomas Hyytiäinen22.20UDisc Live
Väinö Mäkelä00.19UDisc Live
Niklas Anttila00.30UDisc Live
Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella

Tulevien kierroksien lähtöajat määräytyy edellisen päivän tuloksien perusteella.

Uusimmat uutiset

Ricky Wysocki ällistytti frisbeegolfmaailmaa lähes virheettömällä kierroksella

European Disc Golf Festival pyörähti käyntiin Tallinnassa perjantaina. Disc...

Heidi Laine jysäytti hurjan avauskierroksen Tallinnassa – suomalaiset kaksoisjohdossa

Heidi Laine avasi loistavasti Tallinnassa kilpailtavan European Disc Golf...

“En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” – Seppo Paju ennakoi Tallinnan Disc Golf Festivalia

Euroopan frisbeegolfin superkuukausi huipentuu viikonloppuna kilpailtavaan European Disc Golf...

Yli 5000 henkilöä todisti Gannon Buhrin voittoa Nokialla!

European Open päättyi avoimen luokan osalta yhdysvaltalaisen Gannon Buhrin...

Suomalaisnaisten supersunnuntai lässähti – Kristin Tattar voittoon European Openissa huiman takaa-ajon jälkeen!

Viron Kristin Tattar voitti Frisbeegolfin European Openin suorittaen yhden...

Gannon Buhr johdossa European Openin finaalipäivään – McBeth vaanii kolmen heiton päässä

European Openin kolmas päivä pelattiin aurinkoisessa säässä Nokialla, kun...

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän