KotiKilpailutDisc Golf Pro TourDisc Golf Pro Tour jatkuu Kaliforniassa

Disc Golf Pro Tour jatkuu Kaliforniassa

Disc Golf Pro Tour jatkuu tänä viikonloppuna OTB Open -kilpailulla, joka järjestetään 12.-14. toukokuuta Stocktonissa, Kaliforniassa. OTB Open järjestetään nyt kolmatta kertaa Disc Golf Pro Tourin Elite-tason kilpailuna. Kilpailu käydään Swenson Parkin tilapäisellä frisbeegolfradalla, joka on rakennettu paikan päällä olevalle golfkentälle. Rata on erittäin pitkä ja sisältää tiukkojen OB-alueiden lisäksi myös vesiesteitä. Radalla tarvitaan pitkien heittojen lisäksi myös tarkkuutta.

Neljä suomalaista mukana avoimessa luokassa

Suomalaisista kilpailussa mukana on Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen. Anttila on ratingilla arvioituna avoimen luokan kärkikymmenikössä. Myös pitkistä heitoista tunnetut Mäkelä, Heinänen ja Hyytiäinen taistelevat kärkisijoituksista Kalifornian pitkällä radalla.

Aiempina vuosina avoimen luokan voittajiksi on kruunattu Simon Lizotte 2022 ja Eagle McMahon 2021. Näiden lisäksi viikonlopun avoimen luokan voittajaehdokkaaksi voi nostaa myös Calvin Heimburgin, joka johtaa tämän vuoden Disc Golf Pro Touria ylivoimaisesti ja on ollut aiempina vuosina OTB Openissa toinen ja neljäs.

Eurooppalaisittain saadaan mielenkiintoista seurattavaa lisää kun Ruotsin ykköspelaaja Linus Carlsson ja Norjan Knut Valen Håland ja Øyvind Jarnes aloittavat kilpailukautensa Kaliforniassa.

Kristin Tattar ja suomalaiset poissa naisten luokasta

Naisten luokassa ei ole tänä viikonloppuna yhtään suomalaispelaajaa. Suomalaiset palasivat edellisen Disc Golf Pro Tour -kilpailun jälkeen Eurooppaan, osa pelaamaan Euroopan kisoja ja osa lomailemaan. Myös maailman ykköspelaaja virolainen Kristin Tattar lomailee tämän viikonlopun.

Edellisen kahden OTB Openin voittaja Paige Pierce on mukana lähtöluettelossa, mutta hän on kamppaillut olkapäävaivojen kanssa, joten on epävarmaa pystyykö hän pelamaan pitkällä radalla täydet kolme päivää. Jos Piercen olkapää kestää on hän yksi voittajasuosikeista kilpailuun. UDisc nostaa tilastojen valossa suurimmaksi voittajasuosikiksi Catrina Allenin. Mielenkiintoista myös seurata miten edellisessä osakilpailussa ensimmäisen DGPT-voiton ottanut Kat Mertsch pelaa. Myös alkukaudesta yhden voiton ottanut Sai Ananda palaa pienen tauon jälkeen kiertueelle.

Aikataulu ja lähetykset

Kiertue on siirtynyt itärannikolta länsirannikolle, joka näkyy lähetyksissä myöhäisempänä aloitusaikana. Kilpailua voi seurata livenä Disc Golf Networkilta, jossa naisten luokan lähetys alkaa päivittäin kello 19.30 ja avoimen luokan lähetys kello 01.00.

Kilpailusta tulee myös jälkilähetykset YouTubeen, kun JomezPro tuottaa videot molempien luokkien ensimmäisestä videokortista (Feature Card / Lead Card), Gatekeeper Media näyttää avoimen luokan toisen videokortin (Feature Card #2 / Chase Card) ja Ace Run Productions näyttää naisten luokan toisen videokortin.

Live-tuloksia on mahdollista seurata UDisc Live-palvelusta.

PelaajaLähtöSeuraa
Väinö Mäkelä20.55UDisc Live
Niklas Anttila22.45UDisc Live
Joona Heinänen23.25UDisc Live
Tuomas Hyytiäinen00.45UDisc Live
Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella

Tulevien kierroksien lähtöajat määräytyy edellisen päivän tuloksien perusteella.

Uusimmat uutiset

“Kisarata on jälleen ihanteellinen Anttilalle” – asiantuntijan arviot viikonlopun kisasta

Disc Golf Pro Tour jatkuu viikonloppuna Texas States Championship...

Tallinnan European Disc Golf Festival ja Frisbeegolfmedia yhteistyöhön

Frisbeegolfmedia on tulevan kesän Tallinnan European Disc Golf Festivalin...

Turussa valmistaudutaan järjestämään Suomen ensimmäistä Disc Golf Pro Tourin Elite-kisaa

Kesä ja DGPT Europe ovat pian täällä. Mitä kuuluu...

“Yritin taistella” – Eveliina Salonen hopealle Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa

Eveliina Salonen ylsi toiseksi Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa, joka oli samalla...

Eveliina Salonen rataennätyksellä voittotaisteluun – Heidi Laine nousi kärkikorttiin

Eveliina Salonen on hurjassa vireessä Texasissa naisten Yhdysvaltojen mestaruuskisoissa....

Eveliina Salonen nousi toiseksi vuoden ensimmäisessä arvoturnauksessa

Eveliina Salonen nousi nelipäiväisessä major-turnauksessa toiseksi kilpailun toisella kierroksella....

JÄTÄ KOMMENTTI

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän